"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!

Μία είδηση που ήρθε στο φως πριν από λίγες μέρες αποκαλύπτει πως ο Κ. Καραμανλής σαν πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και η ΕΥΠ ανέχθηκαν την ασύδοτη δράση 19 πρακτόρων της FSB (πρώην KGB) και διαδικασίες «εμπλοκής» τους με άτομα άλλου «Χώρου» στη χώρα το 2008 και πως τώρα ο Παπανδρέου και όλο το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να ανέχεται και ουσιαστικά να επιβραβεύει αυτή τη δράση. Το ότι σήμερα μετά από τρία χρόνια η ΕΥΠ διέρρευσε στον τύπο το έγγραφο της υπηρεσίας για τη δράση των καγκεμπιτών δεν είναι τυχαίο. Με τη δημοσίευση του εγγράφου της ΕΥΠ παρουσιάστηκε στο ελληνικό έθνος το πόρισμα ενός ρώσου αξιωματούχου υπεύθυνου για την ομάδα των 19, που καταγγέλει μια «αμερικανοσιωνιστική συνωμοσία» κατά της Ελλάδας. Έτσι με τη βούλα της KGB κατασκευάζονται οι «εθνικοί εχθροί», που δεν είναι άλλοι από τους εχθρούς του Πούτιν, ενώ το ρωσόδουλο ελληνικό καθεστώς και η ΕΥΠ του προωθεί δραστήρια τους νέους ανατολικούς πατρόνες.
Έτσι, ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ενεργώντας ακριβώς σαν τσιράκι του Πούτιν υποδέχτηκε στο γραφείο του τον αρχηγό της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, χωρίς να κάνει ούτε μία επικριτική δήλωση και χωρίς να εκδηλώσει την παραμικρή αντίδραση για τη δράση των 19 πρακτόρων στη χώρα, για το καγκεμπίτικο πόρισμα και για τη διαρροή του σχετικού εγγράφου της ΕΥΠ που αναφέρεται σε αυτά. Να σημειωθεί ότι καμία πειθαρχική έρευνα δεν διατάχτηκε για αυτή τη διαρροή. Κανένα κόμμα δεν κατήγγειλε την ανεξέλεγκτη δράση ομάδας 19 πρακτόρων ξένης δύναμης που σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, εγκαταστάθηκαν και παρακολουθούσαν σε τακτική βάση τον πρωθυπουργό της χώρας, μάζεψαν στοιχεία που βρήκαν στη διάρκεια της παρακολούθησης για να τον προστατέψουν υποτίθεται από κάποιο κοριό (!!!), τα μετέφεραν στη Μόσχα (!!!) για αξιολόγηση και μετά έστειλαν την αξιολόγηση στην ΕΥΠ!!! Στη διάρκεια αυτής της παρακολούθησης αναφέρεται μάλιστα ότι «έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB» και ατόμων άλλου «Χώρου» που επίσης παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό! Κατά τη διάρκεια αυτής της «εμπλοκής» οι καγκεμπίτες αναφέρουν ότι εξανάγκασαν σε φυγή τους «αντιπάλους» τους και κατάσχεσαν διάφορα λάφυρα, σχέδια και όπλα, που βρήκαν σε ένα αυτοκίνητο το οποίο εγκαταλείφθηκε από τους «άλλους». Τα λάφυρα μεταφέρθηκαν ανεπιστρεπτί στη Μόσχα για να συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση… Παρ’ ολ’ αυτά πρωθυπουργοί και υπουργοί μόνο που δεν έχουν ευχαριστήσει τους ρώσους πράκτορες που καταδέχτηκαν να  τους κάνουν «αναφορά» για την αστυνομική βίαιη  δράση τους σε μια ξένη χώρα.   

Είναι φυσικό: Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει μια «αμερικανοσιωνιστική συνωμοσία» κατά της Ελλάδας που υποτίθεται ότι ευθύνεται για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις έως, βέβαια, την οικονομική κρίση!
Ο λόγος που οι «αμερικανοσιωνιστές» εχθρεύονται τη χώρα σύμφωνα με τους καγκεμπίτες; Μα φυσικά οι συμφωνίες που έχει κάνει με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο!!! Γι’ αυτό το υποτιθέμενο σχέδιο της υπονόμευσης περιλαμβάνει σύμφωνα με τους καγκεμπίτες και απόπειρα δολοφονίας του φίλου των ρώσικων αγωγών, Κ. Καραμανλή! Λες και είναι μόνο οι «αμερικανοσιωνιστές» που θίγονται από αυτό το σχέδιο και όχι η Ελλάδα  που εξαρτάται από το ρώσικο φυσικό αέριο σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, δηλαδή από μια Ρωσία, που κλείνει τις στρόφιγγες σε όσους προμηθευόμενους της αντιστέκονται στις όποιες απαιτήσεις της. Αυτή εμφανίζεται τώρα σαν «προστάτης» της χώρας από τους δυτικούς υπονομευτές της! Είναι χαρακτηριστικό το εξώφυλλο των «Επίκαιρων» όπου διαφημίζεται πως «μυστικές υπηρεσίες» αποκάλυψαν «το ρόλο των «συμμάχων» στην αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και την ξενόφερτη κρίση». Το περιοδικό δημοσιεύει έγγραφο της η ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), το οποίο η ΕΥΠ έθεσε υπόψη του Κ. Καραμανλή και των υπουργών του προτείνοντας την αύξηση των μέτρων ασφαλείας του πρωθυπουργού!!!
Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε και ο Πρ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real fm”.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό «Επίκαιρα», ο Ριζοσπάστης της 17/06/2011 έκανε το δικό του ρεπορτάζ στο οποίο επισημαίνονται τα εξής (οι υπογραμμίσεις είναι της εφημερίδας):
«Το Φλεβάρη του 2009, η ΕΥΠ ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η Υπηρεσία έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) πως μία «ομάδα Εργασίας» 19 Ρώσων που έδρασε στην Ελλάδα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Αφορμή για την ενεργοποίηση της ρωσικής ομάδας, που οδηγήθηκε στα ίχνη όσων φέρονται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κ. Καραμανλή, ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».
Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του τότε Ελληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης, μεταξύ 20 και 25 Απρίλη του 2008. Η ρωσική υπηρεσία κάνει λόγο για την ύπαρξη σχεδίου με τον ονομασία «Πυθία 1», που περιλάμβανε τέσσερα σημεία: «Πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση Βατοπεδίου). Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και απαγωγές επιχειρηματιών). Κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες). Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική».
Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».
Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
Στο ίδιο απόρρητο έγγραφο, σημειώνεται πως ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, είχε στα χέρια του από τον Αλεξ Ρόντος (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του αγωγού SOUTH STREAM».
Αυτά όλα τα παρουσιάζει ο Ριζοσπάστης χωρίς ούτε μία ένσταση ούτε μία αντι-ιμπεριαλιστική κορόνα. Ούτε καν το σημείο που τα ευρήματα της παρακολούθησης του πρωθυπουργού μεταφέρονται στη Μόσχα δεν σχολιάζεται με οποιαδήποτε αρνητική αποφορά.
Εκτός από αυτή την ενθουσιώδη υποδοχή του Ριζοσπάστη στη δραστηριοποίηση των ρώσων πρακτόρων στη χώρα, τα υπόλοιπα κόμματα σιώπησαν, που σημαίνει ότι τουλάχιστον την αποδέχτηκαν. Δεν απασχόλησαν κανέναν αυτονόητα ερωτήματα για μια εθνικά κυρίαρχη χώρα, που θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει τουλάχιστον διάβημα στη Ρωσία με τα εξής ερωτήματα:
1.         Με ποια εξουσία έδρασε ομάδα 19 καγκεμπιτών στην Ελλάδα και μάλιστα ειχε και το δικαίωμα «εμπλοκής» με άλλους μέσα στη χώρα, κατασκόπους ή μη, χωρίς την έγκριση των αρχών της χώρας;
2.         Πως είναι δυνατόν να εντοπίζεται, υποτίθεται μέσω της διαδικασίας «ελεγχόμενης εμπλοκής», όχημα με σχέδια και όπλα για την εξόντωση του πρωθυπουργού της χώρας και να μην ενημερώνεται κανένας φορέας της χώρας μας αλλά να ερευνούν το όχημα αυτό οι πράκτορες της  άλλης χώρας και στη συνέχεια να μεταφέρουν τα ευρήματα στη χώρα του;!!!
Ανάλογα με τις απαντήσεις του ρώσικου κράτους, και εφόσον διαπιστωνόταν ότι οι 19 πράκτορες έδρασαν κατασκοπευτικά για λογαριασμό της χώρας τους στην Ελλάδα, θα έπρεπε να ζητηθεί από τη Ρωσία να τους εκδώσει στην Ελλάδα για να δικαστούν και σε κάθε περίπτωση να γίνει διαμαρτυρία για επέμβαση της Ρωσίας στα εσωτερικά μας.

Επιβεβαιώνεται όμως και από αυτή την ιστορία ότι η πολιτική εξουσία στη χώρα μας βρίσκεται στα χέρια ενός διακομματικού συντονιστικού που αποτελείται από τις ηγεσίες των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων που είναι απόλυτα δουλικές στη Ρωσία και κατ επέκταση στη συμμαχία της με την Κίνα.
Πρόκειται για ένα πολιτικό σύστημα που έχει υιοθετήσει τον αντισημιτισμό και τον μονόπλευρο αντιαμερικανισμό σαν επίσημη κρατική ιδεολογία και που φέρνει τώρα σε έναν λαό ερεθισμένο και βομβαρδισμένο με αντισημιτική και αντιδυτική προπαγάνδα την δήθεν αδιάσειστη απόδειξη των παθών του: Οι «φίλοι» μας οι Ρώσοι, αυτή η «ελπίδα» του έθνους που την φανέρωσε στους αγανακτισμένους ο Μ. Θεοδωράκης στη συγκέντρωση των Προπυλαίων, ήρθαν να μας προστατεύσουν από τους «επίβουλους» εβραίους και τους συμμάχους τους Αμερικάνους. Αυτούς δηλαδή που σύμφωνα με την ίδια νεοχιτλερική θεωρία έφεραν την κρίση και θέλουν να απομυζήσουν την Ελλάδα, να υποδουλώσουν και να καταστρέψουν το έθνος που πρέπει να ανοίξει τις αγκάλες του στους ρώσους και κινέζους «σωτήρες».
Ποιοι επωφελούνται πραγματικά από την κρίση

Αυτή η θεωρία χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από το καθεστώς για να υποστηρίξει την παράδοση της χώρας σε αυτούς τους «σωτήρες» και έρχεται τώρα ξανά από ύποπτα κανάλια της ΕΥΠ που δουλεύουν σήμερα για την FSB και τον Πούτιν για να επιταχύνει τη μετατροπή της Ελλάδας σε ρωσοκινέζικη αποικία. Εδώ φαίνεται ποιος ευνοείται πραγματικά από την οικονομική κρίση και την χρεωκοπία της Ελλάδας. Οι ηλίθιοι εθνικιστές και οι ρωσόδουλοι προδότες, που συνωστίζονται στο Σύνταγμα παριστάνοντας τους επαναστάτες  επικεφαλής ενός πλήθους που είναι συχνά βασανισμένο αλλά πολιτικά άπειρο, ισχυρίζονται ότι αυτοί που επωφελούνται από την ελληνική κρίση είναι οι δυτικοί τραπεζίτες και πίσω από αυτούς οι Εβραίοι. Όμως η πράξη δείχνει ότι αυτοί που επωφελούνται πάνω απ όλους είναι οι ρώσοι και οι σύμμαχοί τους κινέζοι σοσιαλιμπεριαλιστές.
Είναι χαρακτηριστικά για την καθεστωτική πολιτική τα εξής:

Η πρώτη παραχώρηση σε ιδιώτες του 100% μιας δημόσιας περιουσίας ήταν αυτή της προβλήτας ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά που παραδόθηκε άνευ όρων στην Κόσκο. Εκεί τώρα επικρατεί τώρα χάρη στην κρίση ένας εργασιακός μεσαίωνας που καλύπτουν όλοι οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ που έχουν στοιβαχθεί στην προβλήτα Ι και όλα τα κόμματα.

Η πρώτη μεγάλη εξαγορά ελληνικής τράπεζας που έγινε εν μέσω κρίσης ήταν αυτή της Πειραιώς από το ρώσο ολιγάρχη Alexander Nesis. Αυτός αγόρασε ένα στρατηγικό 5%. Είχε προηγηθεί η εξαγορά ενός 5,7% από το τσέχικο κεφάλαιο PPF του οποίου ο Alexander Nesis είναι εταίρος. Αυτοί οι δύο ελέγχουν τώρα το 10,7% της τράπεζας και είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της. Να σημειωθεί ότι το κράτος οδήγησε σε ασφυξία την Πειραιώς μετά την αρνητική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στην πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι ηλίθιοι και χοντρόπετσοι αντιδημοκράτες δυτικοί μονοπωλιστές υποδέχτηκαν με ανακούφιση αυτή τη συμφωνία λόγω κρίσης αφού καλύφθηκε η κεφαλαιακή επάρκεια μίας ελληνικής τράπεζας!

Να γιατί οι μόνοι ενθουσιώδεις επενδυτές για τις προγραμματιζόμενες αποκρατικοποιήσεις είναι οι Ρώσοι! Στις 18/06/2011 η καθημερινή εφημερίδα της ρωσικής κυβέρνησης "Ρασίσκαγια Γκαζιέτα" κυκλοφόρησε με τίτλο "Είναι έτοιμη η Αθήνα για εκποιήσεις;". Ο δημοσιογράφος Γεβγκένι Σεστακόφ εκτιμά ότι "η προσωρινή αδυναμία της Ελλάδας παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για το ρωσικό κεφάλαιο» (!!!) Προσθέτει ότι εάν η Ρωσία συμφωνήσει με τους επιχειρηματίες της να επενδύσουν τα χρήματά τους στους κλάδους της ελληνικής οικονομίας με τη μεγαλύτερη προοπτική, τότε θα αποκτήσει πολύ σημαντικά οικονομικά αλλά και πολιτικά οφέλη. Τονίζει ότι "η Αθήνα χρειάζεται επειγόντως στρατηγικούς εταίρους και θα ευγνωμονεί τους Ρώσους αν αυτοί συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς" (προσέξτε εδώ ποιος θα ευγνωμονεί ποιον…) Το καλύτερο όμως είναι ότι ο αρθογράφος χαρακτηρίζει ως "την καλύτερη εγγύηση" για τις ρωσικές επενδύσεις "την ετοιμότητα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να φθάσει ως το τέλος ώστε να βγάλει τη χώρα από το λάκκο του χρέους". Να λοιπόν πως ο Γ. Παπανδρέου και η πολιτική της καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων και της πείνας του λαού είναι η καλύτερη εγγύηση για τις ρώσικες επενδύσεις (www.inews.gr 18/06).

Η ΟΑΚΚΕ καλεί τους δημοκράτες να αντισταθούν στην αποικιοποίηση της Ελλάδας, να απαιτήσουν να διωχθούν σαν κατάσκοποι οι πράκτορες του Πούτιν, και να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ντόπιοι χαφιέδες του.