"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗ «ΛΑΙΚΉ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ»

Πατριωτικό και Δημοκρατικό μέτωπο αντίστασης στους διακομματικούς πραξικοπηματίες
Ένα σκηνικό βίας και πολιτικής ανωμαλίας έχει στηθεί εδώ και μέρες για τη σημερινή μέρα από το βαθύ πολιτικό καθεστώς και είναι τώρα σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Κύριος στόχος του σκηνικού είναι  να πείσει την ΕΕ ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε λαϊκή εξέγερση και σε μια κυβερνητική εσωκομματική στάση που απορρέει από αυτήν την εξέγερση και ότι μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση δεν μπορεί να ψηφίσει το μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει προς το παρόν την 5η δόση, που σημαίνει ότι πάει για χρεωκοπία, που αν αυτό συμβεί σημαίνει ότι η ΕΕ θα διαλυθεί αν δεν δώσει περισσότερα λεφτά και με λιγότερο σκληρούς όρους στην Ελλάδα. Αλλά η ΕΕ δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να δώσει  τέτοια λεφτά γιατί οι εθνικιστικές αντιπολιτεύσεις σε όλα τα κράτη της και σε μεγάλο βαθμό και οι λαοί της δεν είναι διατεθειμένοι να δανείζουν διαρκώς με περισσότερα λεφτά μια Ελλάδα που τσακίζει την ανάπτυξή της ιδιαίτερα αν αυτή αρνείται τους όρους των δανείων. Άρα η ΕΕ έχει τελικά μόνο μια λύση: Να δανείσει την Ελλάδα και τελικά όλο τον ευρωπαϊκό νότο που αυτή παίρνει στο λαιμό της, δηλαδή να εκδώσει ευρωομόλογο. Διαθέσιμα τέτοια λεφτά από τρίτους είναι κυρίως αυτά της Κίνας και της Ρωσίας που έχουν διογκωμένα πλεονάσματα.  Αυτή ακριβώς την έκδοση ζητά εδώ και καιρό η Ελλάδα και την υποστηρίζει με θέρμη η Κίνα. Όλα τα άλλα όπως, συναίνεση, συγκυβέρνηση, οικουμενική, εκλογές κλπ είναι πολιτικές μορφές που χρησιμοποιούνται από το ανατολικό ελληνικό βαθύ καθεστώς, για να κάνει πιο δελεαστικούς, δηλαδή πιο διασπαστικούς για την ΕΕ τους πολιτικούς εκβιασμούς του. Δηλαδή το ελληνικό βαθύ καθεστώς, ιδιαίτερα σαν Παπανδρέου λέει στην ΕΕ: «δεν σας πιέζω εγώ για να αλλάξετε το μνημόνιο που σημαίνει όσο συνεχίζεται το παραγωγικό σαμποτάζ ,την αλλαγή του τρόπου και του ρυθμού αποπληρωμής του χρέους μου, αλλά όλο το εξεγερμένο εναντίον σας έθνος μου. Ψάχνω λοιπόν για τρόπους να ηρεμήσω αυτό το έθνος  εντάσσοντας διάφορες αντιπολιτεύσεις σε μια κυβέρνηση που θα συζητήσει μαζί σας νέους όρους και προϋποθέσεις δανεισμού. Καταλάβετέ με λοιπόν και κάντε κι εσείς μια υποχώρηση στα όποια σας δάνεια και μνημόνια. Αν δεν το κάνετε τραβάω την περόνη σκοτώνομαι και σκοτώνεστε».  
Να γιατί η «εξέγερση» των «αγανακτισμένων» έπρεπε σήμερα να δείξει την μάξιμουμ ισχύ της τρομοκρατώντας ή φιμώνοντας κυριολεκτικά τη Βουλή και δικαιώνοντας κάθε σενάριο πολιτικής ανωμαλίας μέσα στη χώρα που ταυτόχρονα θα εκβιάζει αποτελεσματικά την ΕΕ. Ένα τέτοιο σενάριο είναι και αυτό  που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για μια οικουμενική κυβέρνηση χωρίς εκλογές, δηλαδή χωρίς η δημιουργία της, η σύνθεσή της και το πρόγραμμά της να έχει την όποια έγκριση της πλειονότητας των βουλευτικών και κομματικών στελεχών τουλάχιστον των 2 μεγαλύτερων κομμάτων.
Για να δείξουν την ικανότητα της «εξέγερσης» να επιβάλλει την εξουσία της στη χώρα οι οργανωτικοί «καθοδηγητές» των «αγανακτισμένων», που είναι γενικά το βαθύ καθεστώς  και πιο εξειδικευμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν το ειρηνικό τους προσωπείο καθώς καλούσαν ανοιχτά και οργανώναν εδώ και μέρες την βίαιη παρεμπόδιση και ματαίωση της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής. Δηλαδή καλούσαν σε αντικοινοβουλευτικό πραξικόπημα, στη συνέχεια της επίσης σχεδιασμένης  καθημερινής φασιστικής αντικοινοβουλευτικής συνθηματολογίας μπροστά στη Βουλή. Ταυτόχρονα έριξαν και το ακομμάτιστο προσωπείο τους, καθώς για να πετύχουν το στόχο τους ουσιαστικά συνδιοργάνωσαν αυτήν την βίαιη παρεμπόδιση μαζί με το ψευτοΚΚΕ-ΠΑΜΕ που όχι τυχαία αποφάσισε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ αποχή από τις σημερινές εργασίες της Βουλής και ένωση του στο Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους για να ακυρώσει και πολιτικά την συνεδρίασή της.
Η βάση των αγανακτισμένων δεν κατέβηκε μαζικά και το σχέδιο του αποκλεισμού απέτυχε
Αυτή η προσπάθεια, ως προς την εξεύρεση ενός άλλοθι για την πολιτική βία και ανωμαλία, δεν πήγε καλά σήμερα παρά τη λυσσασμένη προσπάθεια των περισσότερων καναλιών να διαφημίσουν το κλείσιμο της Βουλής. Αυτό γιατί για να κλείσει κάθε δίοδος προς τη Βουλή θα έπρεπε ο κόσμος που μαζεύτηκε από τις 7.30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας να είναι πάρα πολύς , ιδιαίτερα στο νότιο περιφερειακό μπλόκο κοντά στη Β. Κωνσταντίνου. Όμως γενικά όλος ο κόσμος που κατέβηκε το πρωί ήταν παρά πολύ λίγος γι αυτή τη δουλειά, ακόμα και αυτός που μαζεύτηκε μπροστά στη Βουλή, ενώ οι καθαροί εν ψυχρώ τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ «αποκλειστές» της Β. Κωνσταντίνου ήταν ελάχιστοι, και γι αυτό καλούσαν διαρκώς σε βοήθεια μέσω ίντερνετ αλλά και μέσο των φίλων τους δημοσιογράφων στα κανάλια για την ενίσχυση αυτού του μπλόκου. 
  Πιστεύουμε ότι συνολικά ο κόσμος στο Σύνταγμα «αγανατισμένοι» και ψευτοκομμουνιστές ήταν πολύ λίγος, λιγότερος από 10.000* γιατί ειδικά η βάση των «αγανακτισμένων» ένοιωσε πολύ καλά ότι ο αποκλεισμός της Βουλής ήταν βία και όχι κάτι το ειρηνικό, όπως έλεγαν οι διοργανωτές και δεν το διέψευδε το βαθύ καθεστώς και τα ΜΜΕ του. Ίσως γι αυτό το λόγο ο πολύς κόσμος των αγανακτισμένων αποφάσισε να μην κατεβεί στο Σύνταγμα, τουλάχιστον το πρωί της προαναγγελμένης βίας. Όμως αντίθετα με τις μάζες κανένα κόμμα σαν τέτοιο, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν καταδίκαζε από χθες τους διοργανωτές των «αγανακτισμένων» για την επιχείρηση αποκλεισμού της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι στο σχέδιο ανωμαλίας είναι και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ρωσόδουλοι και οι δύο. Η απόδειξη ότι το σχέδιο αποκλεισμού το είχε προγραμματίσει το βαθύ καθεστώς είναι ότι ΟΎΤΕ ο Πρωθυπουργος ΟΎΤΕ οι ΑΛΛΟΙ 4 αρχηγοί των κομμάτων δεν πήγαν στη Βουλή τη μέρα που αυτή είχε αποκλειστεί, εντείνοντας και εγκρίνοντας με τη στάση τους τον αποκλεισμό. Ο Κακλαμάνης μάλιστα μιλώντας στη Βουλή κατήγγειλε ότι δεν υπήρχε κυβερνητική ενημέρωση στους βουλευτές ότι υπήρχε εξασφαλισμένη ασφάλεια, (που πράγματι υπήρχε), για την πρόσβαση των βουλευτών  στη Βουλή. Έτσι ελάχιστοι βουλευτές πήγαν εκεί ενώ η τεράστια πλειοψηφία που δεν πήγε εμφανίστηκαν είτε σαν δειλοί είτε σαν σύμφωνοι με τους πραξικοπηματίες. Έντονη καταγγελία στους αποκλειστές ακούσαμε προς το παρόν εκτός από τον Κακλαμάνη από το Λοβέρδο και τη Μπακογιάννη. Πάντως το προβοκατόρικο παιχνίδι των διοργανωτών να αποδείξουν ότι ο λαός σαν εκατοντάδες χιλιάδες έκλεισε τη Βουλή απέτυχε. Έτσι οι φασίστες πραξικοπηματίες θα φανούν πιο αδύναμοι όταν ο κονιορτός θα κατακάτσει και αυτές οι ώρες θα ιδωθούν πιο ψύχραιμα από το λαό μας.
Αυτή η πρώτη αποτυχία, που πιθανότατα την περίμεναν, οδήγησε τους διοργανωτές της ανωμαλίας να επιχειρήσουν  μια προβοκάτσια ολκής.  Χρησιμοποιώντας το πιο μισητό στο λαό πολιτικό απόσπασμα της χώρας, τον μόνο παράγοντα που είναι διακομματικά εθνικά αποδεκτός σαν προβοκάτορας στην υπηρεσία των «σκοτεινών παγκόσμιων δυνάμεων», το συμπύκνωμα του εθνικού μίσους σε αυτή τη φάση, που είναι οι χιλιοχρησιμοποιημένοι από τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ οι αναρχοφασίστες (αναρχικοί στη μορφή, φασίστες στην ουσία) μπάχαλοι.  Ήδη από χθες οι καθοδηγητές των μπάχαλων, που τελευταία με την αποχή τους από το κίνημα των «αγανακτισμένων» το διευκολύναν επί ένα μήνα να αναπτυχθεί σαν «ειρηνικό»- είχαν ρίξει εντελώς ξαφνικά στο ίντερνετ το σύνθημα να κατεβούν σήμερα στο Σύνταγμα. Λέμε ξαφνικά γιατί ως χθες ο αναρχικός χώρος είχε σταθεί μακριά από το Σύνταγμα με το θετικό επιχείρημα ότι είχε μέσα του πολύ εθνικοφασισμό. 
            Το ζήτημα είναι ότι οι αναρχομπάχαλοι διακόψανε την αποχή  τους και κατέβηκαν για να συγκρουστούν με την αστυνομία την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή τη στιγμή που αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε το κίνημα των αγανακτισμένων ούτε να αποκλείσει τη Βουλή, ούτε να προκαλέσει το ίδιο μια επέμβαση της αστυνομίας κατά των «αγανακτισμένων» ώστε αυτή να κατηγορηθεί ότι αιματοκύλισε το «ειρηνικό» αντιμνημονιακό κίνημα. Αυτή η προσπάθεια έγινε μπροστά στη Βουλή όταν ένα απόσπασμα  των «αγανακτισμένων» γεμάτο φουσκωτούς με ξυρισμένο κεφάλι με μεγάλη πολιτική άνεση, δηλαδή προφανώς με άδεια της ακροδεξιάς περιφρούρησης της «πάνω πλατείας» άρχισαν γύρω στις 11.30 πμ να  σπρώχνουν τα κάγκελα που είχε στήσει η αστυνομία στην Βασιλ. Σοφίας για να εμποδίσει όπως όφειλε τους «αγανακτισμενους» να κλείσουν τη Βουλή. Τα κάγκελα θα πέφτανε και το μπλόκο θα γινόταν έξω από τη Βουλή αν η αστυνομία δεν πέρναγε μπροστά από αυτό, οπότε θα έπρεπε οι «αγανακτισμένοι» να πάρουν τηλεοπτικά την ευθύνη της έναρξης της βίας.
Ακολούθησε μια παύση μισής ώρας και τότε εμφανίστηκαν οι μπάχαλοι που άρχισαν το πετροβολητό. Αυτό έφερε τα δακρυγόνα και η εικόνα έγινε πολύ καλή για την ΕΕ και για τις αγορές, δηλαδή τις τρομαγμένες αγέλες των χρηματιστηρίων όλης της γης. Δηλαδή η ειρηνική μαζική «εξέγερση» που θα έκλεινε τη Βουλή δεν έγινε αλλά στα μάτια του δεθνούς κοινού έγινε ο θερμός πόλεμος αστυνομίας-λαού και η πόλη γέμισε δακρυγόνο, σπασμένα τζάμια και πέτρες. Οι πολλοί «αγανακτισμένοι» φύγανε από τις ταραχές αλλά θα ξανάρθουν μετά την προβοκάτσια που ήδη διευκολύνει τις ανώμαλες προαποφασισμένες πολιτικές εξελίξεις που ξεγεννιούνται  μέσα στα δακρυγόνα.
Πως η ψευτοαναρχικη προβοκάτσια δυναμώνει τους εθνικοναζιστές και γενικά το κίνημα  των «αγανακτισμένων»
          Τελειώνοντας αυτό εδώ το σημείωμα θέλουμε να μιλήσουμε για μια πολύ αποκαλυπτική διάσταση των προβοκατόρικων μεσημεριανών επεισοδίων. Μιλάμε για την σύγκρουση αναρχοφασιστών  μπάχαλων από τη μια και φασιστών (για την ακρίβεια ναζιστών) από την άλλη, που έγινε μόλις οι αναρχοφασίστες επιτέθηκαν στα ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι της πλατείας έχουν από την αρχή δεχτεί σαν περιφρουρητές της πλατείας μια ορδή φασιστών και  ναζιστών που παριστάνουν τους πατριώτες. Όταν αυτοί επιτέθηκαν στους μπάχαλους απαντώντας τάχα στην προβοκάτσιά τους είχαν μαζί τους και το κοινό της πλατείας και όλα τα ΜΜΕ και όλη τη χώρα όχι μόνο εξ αιτίας του παρελθόντος των μπάχαλων αλλά επειδή οι μπάχαλοι αυτοί, οι χειρότεροι προβοκάτορες υπέρ του φασισμού, πήραν πάνω τους την ευθύνη της διάλυσης μιας υποτίθεται ειρηνικής συγκέντρωσης του υποτίθεται φιλειρηνικού κινήματος των «αγανακτισμένων». Αυτό σημαίνει ότι από δω και μπρος οι ναζιφασίστες τραμπούκοι «περιφρουρητές» των «αγανακτισμένων» θα μπορούν να εμφανίζονται και σαν περιφρουρητές του λαού και σαν εγγυητές της πολιτικής ομαλότητας!  Το χειρότερο είναι πάντως ότι αυτή η πρωινή προβοκάτσια θα επιβεβαιώσει στα μάτια των απλών «αγανακτισμένων» ότι οι διατυμπανισμένες από τους φαιοκόκκινους  εχθρικές «δυτικές σκοτεινές δυνάμεις» έβαλαν τους προβοκάτορες να  χαλάσουν το υπέροχο τάχα εθνικοανεξαρτησιακό-στην πραγματικότητα αντικειμενικά ρωσόφιλο-κίνημά τους. Έτσι θα δυναμώσουν αυτό το υπεραντιδραστικό αυτό κίνημα και τους φαιοκόκκινους πραξικοπηματίες ηγέτες του. Ήδη πρωταγωνιστεί στην καταγγελία των προβοκατόρων μπάχαλών ο βασικότερος διαχειριστής τους, ο ΣΥΡΙΖΑ.
          Είναι φανερό ότι σε ένα τέτοιο προβοκατόρικο και πολύπλευρο σχέδιο βίας και πραξικοπηματισμού που ήδη ορμητικά ξεδιπλώνεται μπροστά μας πρέπει να προβληθεί η πιο μεγάλη και πλατειά δημοκρατική αντίσταση. Πρέπει να καταγγείλουνε αυτές τις βρωμερές πραξικοπηματικές διαδικασίες που οδηγούν σε ένα όχι μακρινό μέλλον στη χειρότερη δικτατορία που έχει γνωρίσει η Ελλάδα. Λέμε στη χειρότερη γιατί στην πηγή της αυτή η δικτατορία θα εκπροσωπεί  στη χώρα μας το μεγαλύτερο χιτλερικό μέτωπο της ιστορίας, το μέτωπο του ρώσικου και του κινέζικου σοσιαλ-ιμπεριαλισμού. Σαν λαϊκός-σοσιαλιστικός (εθνικιστικός ή τάχα διεθνιστικός) στη μορφή του αυτός ο φασισμός θα έχει μαζί του -ενεργητικά στην αρχή- αρκετά πολιτικά καθυστερημένα και κοινωνικά βασανισμένα κομμάτια του λαού δίπλα σε ότι διεφθαρμένο και εγκληματικό υπάρχει σε όλη την κοινωνία, ιδιαίτερα στην μεγαλοαστική τάξη. Από την πλευρά της η ΟΑΚΚΕ πέρα από την γενική γραμμή της για το δημοκρατικό και πατριωτικό αντισοσιαλιμπεριαλιστικό μέτωπο θα διερευνήσει άμεσα τρόπους για να ενώσει δίπλα της στον κοινό αγώνα τις πιο αποφασισμένες λαϊκές και προοδευτικές αντισοσιαλιμπεριαλιστικές δυνάμεις  της χώρας που μόνο αυτές μπορούν να χτυπήσουν τους σοσιαλ-φασίστες αποτελεσματικά, δηλαδή να ακυρώσουν την πολιτική φιλολαϊκή δημαγωγία τους.
*Βεβαίως τα παπαγαλάκια του βαθιού καθεστώτος για να κατεβάσουν κόσμο φώναζαν το πρωί ότι ήδη είχαν κατεβεί μαζί με τους διαδηλωτές του ψευτοΚΚΕ εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος στο Σύνταγμα! Όμως ακόμα και στην κορυφή της ένωσης «αγανακτισμένων» ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ο κόσμος δεν πέρασε ποτέ τις 10.000! Για να μπορούν οι αναγνώστες μας να εκτιμούν μόνοι τους τον αριθμό των συγκεντρωμένων και να μην επηρεάζονται από την γκεμπελίστικη προπαγάνδα του βαθιού καθεστώτος που τριπλασιάζει ή τετραπλασιάζει τα νούμερα, πρέπει να κάνουν τον εξής λογαριασμό: Η πλατεία συντάγματος έχει συνολικό εμβαδόν 20 στρέμματα (200μ Χ 100μ), δηλαδή 20.000 τμ. Μια πολύ πυκνή συγκέντρωση έχει 4 άτομα σε κάθε τετραγωνικό μέτρο και σε κάθε σημείο της έχει 80.000 άτομα. Τέτοια δεν ήταν καμιά ως τώρα στο Σύνταγμα. Μια μέση πυκνότητα 2 άτομα το τ. μ που είναι πολύ καλή για όλη την πλατεία, που το κάτω μέρος και στα πλάγια δεν είναι ούτε τόσο έχει 40.000 άτομα. Άρα σήμερα δεν υπήρχαν το πρωί ούτε 10.000 άτομα.  

                                                                                            Αθήνα 15/6/2011    8.45 μ.μ