"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Η αφίσα της ΟΑΚΚΕ που τοιχοκόλλησε για την Πρωτομαγιά

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Η ακήρυχτη χρεωκοπία της χώρας, η πελώρια ανεργία και η αυξανόμενη εξαθλίωση του λαού  δεν οφείλεται στους δανειστές όπως λένε οι ψευτοαριστεροί και οι εθνικοφασίστες, ούτε οφείλεται κύρια στο μεγάλο και διεφθαρμένο κράτος, όπως  ισχυρίζονται οι φιλελεύθεροι. Η ακήρυχτη χρεοκοπία της χώρας οφείλεται πάνω απ όλα στο παρατεταμένο σαμποτάζ που έγινε επί 30 χρόνια στη βιομηχανική ανάπτυξη, στην επιστημονική έρευνα και στη σύγχρονη αγροτική παραγωγή. Αυτο το σαμποτάζ το έκαναν «από τα πάνω», συγκεκριμένες ηγετικές κλίκες στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ  με προεξέχουσες εκείνες του Α. Παπανδρέου, του Κ. Σημίτη, του Κ.Καραμανλή και   του Γ. Παπανδρέου. «Από τα κάτω» έκαναν το σαμποτάζ στο όνομα τάχα του αντικαπιταλισμού, του καθαρού κι όμορφου περιβάλλοντος, των αρχαιοτήτων οι ηγεσίες του ψευτοΚΚΕ και του Συνασπισμού. Αργότερα προστέθηκαν στους σαμποταριστές, με πιο «διακριτικό και παθητικό» αλλά εντελώς καθοριστικό τρόπο οι Α. Σαμαράς και Γ.  Καρατζαφέρης. Αυτό το έγκλημα οι σαμποταριστές το καλύψανε συντηρώντας την κατανάλωση του πληθυσμού με φτηνά ευρωπαϊκά δανεικά με τα οποία αντικαθιστούσαν τα γκρεμισμένα εργοστάσια αλλά και με τη φτηνή μεταναστευτική εργασία. Με αυτές τις μεθόδους γιγαντώνανε το κρατικό έλλειμμα, το ρατσισμό και τους ναζιστές.
Ολοι οι παραπάνω κάνανε το σαμποτάζ για να τσακίσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις που ήταν στα χέρια του ντόπιου κεφάλαιου κρατικού και ιδιωτικού καθώς και του δυτικού και φιλοδυτικού. Την ίδια ώρα γιγαντώνανε -με απ ευθείας κρατικές ληστρικές συμβάσεις και αναθέσεις- τις επιχειρήσεις  ορισμένων κρατικών ολιγαρχών που είχαν ρώσικη πολιτικοοικονομική προέλευση (Μπόμπολας, Κόκκαλης, Γερμανός, Βγενόπουλος) ή ήταν κρατικά μονοπώλια της Ρωσίας και της Κίνας (Γκάζπρομ,Κόσκο). Τώρα παρά τον κίνδυνο της χρεωκοπίας και την ώρα που  ο λαός μας στενάζει κάτω από πρωτοφανή ανεργία, αντί να σταματήσουν το σαμποτάζ το συνεχίζουν με μεγαλύτερη ορμή. Μάλιστα εφαρμόζουν πέρα από τα άλλα και με τον πιο καταστροφικό τρόπο και ό,τι χειρότερο υπάρχει στο κύρια αρνητικό μνημόνιο και τίποτα από τα θετικά του. Ειναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι παραπάνω, είτε ενεργά, είτε με τη σιωπή τους στέκονται στο πλευρό της αρχισαμποταρίστριας Μπιρμπίλη, υπουργού του ΣΥΝ διορισμένη από τον Παπανδρέου, η οποία μπλοκάρει επενδύσεις δεκάδων δις, ιδιαίτερα στην ενέργεια και στον ορυκτό πλούτο, κυρίως στον πανάκριβο σήμερα χρυσό (Χαλκιδική, Θράκη).
Όλοι αυτοί θέλουν την ελληνική χρεωκοπία! Ο ένας στόχος τους είναι να οδηγήσουν την ΕΕ σε οικονομική αποσταθεροποίηση και σε πολιτική διάσπαση πράγμα που διευκολύνει τη ρώσικη διπλωματία η οποία συμβούλεψε πρώτη εδώ και ένα χρόνο την Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Ο άλλος στόχος τους είναι να εξαθλιώσουν απόλυτα τη χώρα μας και έτσι να παραδώσουν την εργατική της δύναμη και τον παραγωγικό της πλούτο  τζάμπα στους κινέζους και ρώσους νεοναζιστές  κρατικο-μονοπωλιστές.
Με λίγα λόγια οι διακομματικοί σαμποταριστές ηγέτες λειτουργούν σαν δοσίλογοι νέου τύπου. Σ’ αυτή την ιστορική προδοσία είναι ιδεολογικά ενωμένοι οι φασίστες (κάποτε τσιράκια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και πιο πριν ταγματασφαλίτες στην υπηρεσία των χιτλερικών ), οι αποστάτες του  επαναστατικού παλιού ΚΚΕ που έστειλαν τον ηρωικό ηγέτη του Νίκο Ζαχαριάδη στην εξορία και στο θάνατο και η αιωνίως γλοιώδης και δίχως χαρακτήρα απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις ελληνική μεγαλοαστική τάξη. 
Εργαζόμενοι και Άνεργοι
Σας καλούμε σε ταξικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για να ξεμπλοκαριστούν οι παραγωγικές επενδύσεις, για να διασωθεί η παραγωγική μηχανή που έχει επιζήσει από τους σαμποταριστές, αλλά και για να υπάρξει αντίσταση στα κάθε λογής αφεντικά που αξιοποιούν την εφιαλτική ανεργία για να μας μετατρέψουν σε δούλους. Σας καλούμε σε πραγματική ενότητα στη βάση στους χώρους δουλειάς πάνω στη γραμμή του εργατικού ελέγχου στην κάθε επιχείρηση ενάντια στην παλιά λουφαδόρικη και διασπαστική κομματική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ενάντια στους ρουφιάνους της εργοδοσίας και ενάντια στους ψευτοαριστερούς σαμποταριστές διακρίνοντας πάντα ανάμεσα στη βάση και την ηγεσία τους.
Ας σταθεί ξανά στα πόδια της η εργατική τάξη κι ας  γίνει ξανά η πρωτοπόρα δύναμη του έθνους! Σαν τέτοια μόνο θα βγάλει τη χώρα από τη σήψη, θα διασώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της, τη ζωή του λαού, την πολιτική δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Έτσι η εργατική τάξη θα αποκτήσει σε ένα όχι μακρινό μέλλλον και το ιστορικό δικαίωμα να εφαρμόσει το επαναστατικό της πολιτικό πρόγραμμα και να χτίσει τη νέα ζωή και το νέο άνθρωπο!
 ΟΑΚΚΕ
Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ  - Χαλκοκονδύλη 35, Αθήνα, τηλ 2105232553, www.oakke.gr, info@oakke.gr, oakke.blogspot.com