"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ: ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του στον Ασπρόπυργο στη συγκέντρωση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής


Στις 15 Μαΐου η Χρυσή Αυγή οργάνωσε συγκέντρωση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου για να διώξουν τους τσιγγάνους της περιοχής, τα «απορρίμματα», όπως τους χαρακτήρισαν οι ναζιστές. Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκε αναλυτικά και ο επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου του Ανεξάρτητου Ενωτικού Συνδυασµού «Ανθρώπινη Πόλη» Βαγγέλης Παπανικολάου! Αυτός φιγουράρει στο site του ΣΥΝ κάτω από την επικεφαλίδα «Ανεξάρτητοι Συνδυασμοί ή Συνδυασμοί Συνεργασίας, Αριστερής - Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Κατεύθυνσης στους οποίους Συμμετέχουν και Στηρίζουν οι Δυνάμεις του ΣΥΝ. Η διεύθυνση http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=24102 βγάζει στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ στους δημοτικούς συνδυασμούς του. Στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής χαιρέτισε και ένας Σαμαρικός του δημοτικού συμβουλίου. Το πιο πλήρες βίντεο της συγκέντρωσης είναι στη διεύθυνση http://kleitor.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html .


Δύο μήνες αργότερα και ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε από ένα δημοσίευμα της Άννα Φραγκουδάκη στα Νέα που αποκάλυψε αυτήν την τερατώδη κίνηση του ΣΥΝ, η νομαρχιακή επιτροπή δυτικής Αττικής του ΣΥΝ τοποθετήθηκε με κείμενό της που δημοσιεύεται στην Αυγή στις 16/7/2011. Ο ΣΥΝ για να ξεπλυθεί δηλώνει εκεί ότι ο Παπανικολάου δεν είναι μέλος του και κρύβει το γεγονός ότι συμμετείχε και υποστήριξε τον συνδυασμό του, όπως δηλώνεται και στο site του. Παρά το ότι ο ΣΥΝ δεν θέλει να δηλώσει την ανοιχτή συνεργασία του με τους ναζιστές, υποστηρίζει όμως την συμμετοχή στη συγκέντρωση των ναζιστών του αρχηγού του δημοτικού συνδυασμού του στον Ασπρόπυργο, γιατί, όπως λέει,  η παρουσία του είχε «ενημερωτικό χαρακτήρα» και επιπλέον «εξέφρασε» και κάθετα την αντίθεσή του στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις της Χρυσής Αυγής! Να και το απόσπασμα του κατάπτυστου φιλοναζιστικού κειμένου του ΣΥΝ. « Τέλος θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η συμμετοχή στη συγκέντρωση στα «Νεόκτιστα» Ασπροπύργου του επικεφαλής του ανεξάρτητου ενωτικού συνδυασμού ,που δεν είναι μέλος του ΣΥΝ, αλλά εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και μόνο. Φυσικά ο ίδιος εξέφρασε, από ό,τι πληροφορηθήκαμε, την κάθετη αντίθεση του σε απόψεις ρατσιστικές και ξενοφοβικές.» Ο απατεώνας ΣΥΝ μιλάει στην ανακοίνωσή του περί συγκεντρώσεως των κατοίκων και όχι της Χρυσής Αυγής. Όμως επρόκειτο για συγκέντρωση που κάλεσε η Χ.Α και αυτό το ξέρουν πια οι πάντες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το φασιστικό ψευτοαριστερό κόμμα συνεργάζεται με τους ναζιστές. Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 του περασμένου Οχτώβρη ο αρχηγός του -παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής- «Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου» με έδρα τη Λάρισα Αστέριος Χάμος, παρέα με τους ναζίδες του, καμάρωνε δίπλα δίπλα σε κινητοποίηση των «δεν πληρώνω» στα διόδια του Δίου Πιερίας με τον αρχηγό των πλατιών «οικολογικών» κινημάτων των ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ – Δημ. Αριστεράς – Οικολόγων Πράσινων στην Πιερία Ηλία Τσολακίδη. Παρά την καταγγελία κάποιων τίμιων ανθρώπων από τις επιτροπές αυτές, που διαχώρισαν τη θέση τους φρίττοντας, το ίδιο το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών, που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε και κατήγγειλε για …αντιδημοκρατία τους καταγγέλλοντες με το επιχείρημα ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί από έναν αγώνα», κι ας είναι π.χ. φυλετιστής κανίβαλος και προπαγανδιστής των κρεματορίων και της δολοφονίας Εβραίων, μεταναστών, ανάπηρων, ομοφυλόφιλων, δημοκρατών αντιφασιστών  κλπ.

       Όμως η στρατηγική συνεργασία με τους ναζιστές του ΣΥΝ έγινε μέσα από το φαιοκόκκινο, δηλαδή φασιστικό στην ηγεσία του και στην πολιτική του γραμμή, κίνημα των «αγανακτισμένων» που τώρα έχει σε μεγάλο βαθμό απομαζικοποιηθεί ακριβώς εξ αιτίας αυτού του χαρακτήρα του. Ή γνωστή πάνω πλατεία του Συντάγματος, που ήταν η μαχητική αντικοινοβουλευτική  καρδιά αυτού του κινήματος, είχε σαν περιφρουρητές της τους λεγόμενους «Αυτόνομους Εθνικιστές» που μέσα τους συναγελάζονται οι ναζιστές της «Ελληνικής Γροθιάς»* του Ζαφειρόπουλου πρώην υπαρχηγού της Χρ. Αυγής, εκείνοι του φαιοκόκκινου «Μαύρου Κρίνου» και άλλοι, που ανακοίνωναν την παρουσία τους εκεί και την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οργανωτής όλου του «αγώνα» από την «κάτω πλατεία», στην πράξη αποδέχτηκε. Ορμώμενα από αυτήν την κοινή Πλατεία της φασιστικής συνεύρεσης ξεκίνησαν  τα νέα φαιοκόκκινα τάγματα για να ασκήσουν  βία στους βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ με απαράμιλλο θράσος. (Είναι πραγματικά ασύλληπτο αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα καταστρέφοντας επί 30 χρόνια σε συνεργασία με μια σειρά πρωθυπουργούς κάθε βιομηχανία και κάθε υλικό και πνευματικό νεωτερισμό για λογαριασμό της υπερδύναμης που λέγεται Ρωσία να ασκούν βία στους δανειστές της χώρας που φταίνε μόνο γιατί δάνεισαν δις σε αυτά τα τέρατα και τώρα συνεχίζουν να τα δανείζουν για να μην χρεοκοπήσουν οι ίδιοι.)

Θυμίζουμε με την ευκαιρία ότι το επιτρεπτό της συμμαχίας με τους ναζιστές το είχε διακηρύξει πρώτη η γραμματέας του ψευτοΚΚΕ Παπαρήγα σε συνέντυξη στη ΝΕΤ στο δημοσιογράφο Μαχαίρα. Αυτή είχε δικαιολογήσει στα 1999 τη συμμετοχή των «παιδιών με την σβάστικα»» σε μια πορεία του ψευτοΚΚΕ ενάντια στην αμερικάνικη πρεσβεία, με τη λογική ότι μέσα από τη συμμετοχή τους στο «αντιιμπεριαλιστικό» κίνημα, «διαπαιδαγωγούνται», άρα ο αγκυλωτός σταυρός που φοράνε δεν είναι μείζον πρόβλημα (!!!)

Η συστηματική παράδοση του Άγιου Παντελεήμονα από το πεντακομματικό καθεστώς στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και η μετατροπή του σε πολιτική της βάση με το ποσοστό του 5,3% στο δήμο της Αθήνας, είναι η οργανωμένη εισβολή των ναζιστών στην πολιτική σκηνή . Οι κοινοί αγώνες ΣΥΝ και ψευτοΚΚΕ με τους ναζιστές και  το κοινό μέτωπο κορυφής σοσιαλφασισμού φασισμού και ναζισμού των «αγανακτισμένων» βαθαίνουν ακόμα παραπέρα την ενότητα σοσιαλφασισμού και ναζισμού. Ο κοινός κύριος εχθρός τους είναι σήμερα -που δεν υπάρχει μαζικό αριστερό επαναστατικό κίνημα- η όποια αστική μισοδημοκρατία η οποία αποτελεί το άμεσο εμπόδιο που θέλουν να συντρίψουν για λογαριασμό του νεοναζιστικού άξονα Ρωσίας Κίνας και Ιράν.

Σαν πιο επικίνδυνους αντικειμενικούς συμμάχους τους στο σχηματισμό αυτού του φαιοκόκκινου μετώπου οι ψευτοαριστεροί έχουν πολλούς από τους οικονομικούς φιλελεύθερους που από αντιδημοκρατικό μίσος στον πρωταθλητή του δημοκρατισμού, οπότε και του αντιφασισμού, που είναι η πραγματική αριστερά, δεν ενοχλούνται καθόλου από τους φαιούς φασίστες, όπως παλιότερα ο συνεργάτης του Μεντβέντεφ Αδριανόπουλος ή τελευταία ο ακόμα χειρότερος Μανδραβέλης. Αυτός εκθείασε στις 15 του Ιούνη στο ΣΚΑΙ τους φασίστες της πάνω πλατείας που δεν έκαναν επεισόδια σαν τους εξωκοινοβουλευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά φρόντιζαν για τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαμαρτυριών. Ο ίδιος εκθείαζε πάλι στο ΣΚΑΙ «αν και όχι σαν θετική πάντως οπωσδήποτε σαν μια κοινωνική παρέμβαση» το ρατσιστικό πογκρόμ που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή κατά των μεταναστών μετά την δολοφονία του κατοίκου του κέντρου, ενώ πριν τρία χρόνια είχε υπερασπίσει με πάθος την αθώωση του Πλεύρη στη δίωξή του που έγινε με βάση της μηνυτήρια αναφορά της Αντιναζιστικής.

Αυτού του είδους οι φιλελεύθεροι στην ταξική ουσία τους είναι εκπρόσωποι του δυτικού ιμπεριαλιστικού μονοπώλιου που συνεργάζεται σήμερα με το ανατολικό κρατικοναζιστικό μονοπώλιο της Ρωσίας και της Κίνας ενάντια στις αδύναμες χώρες και τους λαούς είτε από την ανάγκη τους για ενεργειακές πηγές και πηγές πρώτων υλών (υλική και διπλωματική ισχύς της Ρωσίας)  είτε από την ανάγκη τους για χαμηλά μεροκάματα και ανοιχτές αγορές του τρίτου κόσμου (Κίνα). Δίχως τις αβάντες τους από τους ιμπεριαλιστές φιλελεύθερους δεν θα δυνάμωναν οι φασίστες και οι ναζιστές σε όλη την ΕΕ αρχίζοντας από εκείνους που μοιράζονται μεγάλα κομμάτια κρατικής εξουσίας όπως γίνεται σήμερα κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στην Ουγγαρία.

*Σε μια πρώτη δημοσίευση αυτού του άρθρου γράφτηκε σαν «Πατριωτικό Μέτωπο» που είναι ένα άλλο κάπως λιγότερο τερατώδες σοβινιστικό εξάμβλωμα του «χώρου»





.