"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

WIKILEAKS: ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΣ, Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ


Πριν από ένα χρόνο (Ιανουάριος 2011) στο άρθρο της Ν.Ανατολής: WIKILEAKS: ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ είχαμε αναλύσει το πόσο υποβοηθητικές για τα σχέδια του Ρώσικου ιμπεριαλισμού ήταν οι στοχευμένες επιλεκτικές διαρροές αλλά και οι κατασκευασμένες και ψευδείς πληροφορίες, αυτής της δήθεν ‘’διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης’’ και την πρακτόρικη και αντισημιτική φύση της.
Γράφαμε τότε:‘’ οι διαρροές δημοσιεύονται λίγες λίγες και έχουν όλες τους έναν κοινό παρονομαστή ως προς τις συγκεριμένες πολιτικές τους συνέπειες: παρουσιάζουν τις ανεξάρτητες από τη Ρωσία κυβερνήσεις του μουσουλμανικού κόσμου σαν αμερικανόδουλες και φίλες του Ισραήλ. Έτσι τις ξεφτιλίζουν στα μάτια των λαών τους, που δουλεύονται στον αντισημιτισμό και στον αντιδραστικού τύπου αντιαμερικανισμό από τις ρωσόφιλες, αντισημιτικές και αντιαμερικάνικες αντιπολιτεύσεις τους και από το ισλαμοφασιστικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα του ρωσόφιλου Κατάρ. Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτών των διαρροών είναι να εξοργίζονται οι μουσουλμανικοί λαοί και να ξεσηκώνονται από τα καλέσματα των ισλαμοφασιστών και σοσιαλφασιστών ενάντια στις αντιισλαμοφασιστικες κυβερνήσεις του αραβικού κόσμου. Θέλουμε δηλαδή να πούμε ότι, ενώ υπάρχουν στο Wikileaks διαρροές αρνητικές για κάθε κυβέρνηση του κόσμου, οπότε και για τη Ρωσία, την Κίνα κτλ., μόνο οι αραβικές αντιισλαμοφασιστικές κυβερνήσεις τραυματίζονται πολιτικά καίρια και βαθιά από το περιεχόμενο τους.’’
Όλες αυτές οι διαρροές έγιναν προς το διαχειριστή του Wikileaks Τζούλιαν Άσανζ, που είναι ένας αντιδυτικός τροτσκιστής, από μία πρωταρχική πηγή, που δεν ήταν άλλη από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αλλά όχι τυχαία αυτό έχει πολιτικό προϊστάμενο τη ρωσόφιλη Χίλαρι Κλίντον, δηλαδή την ίδια που εγκαινίασε μαζί με τους ισλαμοφασίστες την πρόσφατη καμπάνια ενάντια στα πιο ειρηνόφιλα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, τα οποία οι διαρροές του Wikileaks είχαν λίγο προηγούμενα υπονομεύσει καίρια από πολιτική άποψη, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις εξεγέρσεις και τα πραξικοπήματα που ακολούθησαν στην Τυνησία και την Αίγυπτο και στα οποία τον πιο προβοκατόρικο ρόλο έπαιξε η Κλίντον. Ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες κατηγορούν την ίδια την Κλίντον ως υπεύθυνη για το σπάσιμο του απορρήτου μέσα στο υπουργείο της. Πραγματικά, μόνο δυνάμεις πανίσχυρες, επιθετικές και φιλοπόλεμες, όπως είναι οι δυνάμεις του ρωσοκινεζικού άξονα, θα είχαν συμφέρον να φέρουν στη δημοσιότητα τόσο ευαίσθητα στοιχεία από την εσωτερική ζωή της καρδιάς της αμερικανικής αντίπαλης υπερδύναμης. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ανοιχτή υποστήριξη που χαίρει η οργάνωση αυτή από κυβερνήσεις φιλικές προς τον ρωσοκινεζικό άξονα, όπως είναι η βραζιλιάνικη και η βενεζουελιάνικη. Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο το κάλεσμα του ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να τιμήσουν τον Άσανζ με το βραβείο Νόμπελ (Γκάρντιαν, 9/12)’’.
Το WIKILEAKS χρησιμοποιήθηκε στην πράξη ως το βασικό εργαλείο για την ενημέρωση και συγκρότηση των ισλαμοφασιστών σε όλες τις αραβικές ισλαμοφασιστικές επαναστάσεις. Η επιβεβαίωση των εκτιμήσεών μας έρχεται από το BBC. Μόλις πριν λίγες μέρες στις 25/1/2012 στην ιστοσελίδα του ΒΒC αποκαλύφθηκε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ θα έχει πλέον δική του εκπομπή στο κρατικό κανάλι Russian Today της Ρωσίας http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16716904.
Στην χώρα που δολοφονούνται δημοσιογράφοι και ακτιβιστές που αποκαλύπτουν τις βρωμιές του καθεστώτος, όπως ο Λιτβινένκο, και η Πολιτόφσκαγια. Ο Ασάνς, στην υπηρεσία αυτού του καθεστώτος θα συνεχίσει την ‘’μάχη’’ ενάντια στην πολιτική καταπίεση, για έναν ’’δίκαιο κόσμο’’. Άξιος ο μισθός του πράκτορα.