"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥΟι τραμπούκοι του ψευτοΚΚΕ-ΠΑΜΕ άσκησαν σήμερα την ωμή φασιστική τους βία σε βάρος των εργαζομένων και του σωματείου της Χαλυβουργίας του Βόλου. Σήμερα από πολύ νωρίς το πρωί έκλεισαν το εργοστάσιο με 140 άτομα που τα περισσότερα είχαν έρθει από περιοχές έξω από το Βόλο, ενώ τα 40 ήταν από την Αθήνα. Όπως μάθαμε από τους εργαζόμενους του εργοστασίου όταν πήγαν το πρωί για δουλειά στις 7πμ βρήκαν δύο πούλμαν να έχουν κλείσει την πύλη και τους τραμπούκους να μην τους αφήνουν να μπουν μέσα.  Τόλμησαν δηλαδή οι σοσιαλφασίστες με το έτσι θέλω να ποδοπατήσουν τη θέληση των εργαζομένων στο εργοστάσιο η οποία έχει εκφραστεί σε δύο γενικές συνελεύσεις με μυστική ψηφοφορία και με συντριπτική πλειοψηφία (400-30). Οι χαλυβουργοί του Βόλου δέχονται αυτή την επίθεση γιατί κατάλαβαν έγκαιρα ότι το ΠΑΜΕ δεν κάνει απεργία στον Ασπρόπυργο αλλά κατοχή του εργοστασίου ενάντια πλέον και στη θέληση των εργαζομένων εκεί με στόχο να κλείσει και τα δύο εργοστάσια, και στον Ασπρόπυργο και στο Βόλο.


Για να έχει κάποιο ελάχιστο άλλοθι γι αυτό το πραξικοπηματικό και φασιστικό κλείσιμο του εργοστασίου το ΠΑΜΕ από τις προηγούμενες μέρες είχε κηρύξει για σήμερα μόνο του 24ωρη πανθεσσαλική «απεργία συμπαράστασης» στους χαλυβουργούς». Προηγούμενα είχε προσπαθήσει να την περάσει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου αλλά οι πάντες εκεί πλην του ΠΑΜΕ την είχαν καταψηφίσει και κανένα εργοστάσιο δεν ήθελε να τους ακολουθήσει. Κι όμως τα τέρατα αυτά λειτουργώντας με την ασυλία που τους δίνει σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς, στην ουσία  λειτουργώντας σαν η κατ εξοχήν κρατική δύναμη της χώρας, έκαναν το δικό τους. Απέδειξαν έτσι τρανταχτά και ξεδιάντροπα ότι δεν λογαριάζουν τη θέληση των μαζών που κάνουν πως θέλουν να απελευθερώσουν, δηλαδή απέδειξαν ότι θέλουν να τις υποδουλώσουν. Όπως είχαμε επίσης μόλις χτες επισημάνει στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι για να δικαιολογήσουνε την σημερινή επίθεση του ψευτοΚΚΕ οι κοινοί καθεστωτικοί σκοτεινοί προστάτες όλου του ρωσόδουλου φασιστικού μπλοκ, είχαν βάλει τους στρατηγικούς συμμάχους του ψευτοΚΚΕ, τους ανοιχτούς ναζιστές της Χ.Αυγής, να βγάλουν ανακοίνωση συμπαράστασης στους χαλυβουργούς του Βόλου για να εμφανίσουν εκείνους σαν τα πραγματικά φασιστικά τέρατα.

Η εργατική τάξη της χώρας πρέπει να καταγγείλει αυτό το μεγάλο βήμα του ψευτοΚΚΕ-ΠΑΜΕ προς την δικτατορία πάνω στη εργατική τάξη και για την συντριβή των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Αυτό το βάρος πέφτει ιδιαίτερα στην εργατική τάξη και τους δημοκράτες του Βόλου που πρέπει να τσακίσουν την σημερινή επίθεση των σοσιαλφασιστών. Στην πραγματικότητα οι τελευταίοι κάνουνε σήμερα μια γενική δοκιμή για να δουν αν θα μπορούν να καταλάβουν οριστικά και να κλείσουν στη συνέχεια το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδας στο Βόλο. Αν συναντήσουν σήμερα μεγάλη αντίσταση και καταγγελία θα σταματήσουν, αν όχι θα ενθαρρυνθούν και θα συνεχίσουν την κατοχή με μεγαλύτερη ένταση. Ο φασισμός αποθρασύνεται πάντα όταν δεν συναντάει  αντιστάσεις.