"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡ. ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Είχε ήδη κολληθεί η αφίσα της ΟΑΚΚΕ ενάντια στο βιομηχανικό σαμποτάζ, όταν μάθαμε ότι κάποια σοσιαλφασιστικά μπλογκ διακινούν ένα κείμενο-ανακοίνωση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής του Βόλου (πυρήνα της Χ.Α του Βόλου), που κατηγορεί το «ΚΚΕ» ότι με την απεργία του στον Ασπρόπυργο ίσως κλείσει το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας του Ασπροπύργου όπως έκλεισε και η Πιρέλλι. Χθες παρουσίασε το κείμενο και ο Ριζοσπάστης. Επίσης το χρησιμοποίησε και μια ιστοσελίδα φιλική στο Σαμαρά που λέγεται I news για να δημοσιέψει ένα κνίτικο άρθρο που ξιφουλκούσε κατά του ναζιστικού κειμένου και υπέρ της απεργίας των απεργών του Ασπροπύργου, του σοσιαλισμού, και του Γληνού!!!
Το κείμενο αυτό των χρυσαυγιτών, των πιο ρωσόδουλων από όλους τους φαιοκόκκινους,  είναι μια βρωμερή προβοκάτσια ενάντια στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας που αντιστέκονται στη προβοκατόρικη και φασιστική γραμμή του ψευτοΚΚΕ. Στόχος του κειμένου είναι να συκοφαντήσει κάθε αντίθετο ρεύμα στη μεγαλύτερη ως τώρα βιομηχανική σαμποταριστική απόπειρα του ψευτοΚΚΕ σαν συνοδοιπόρο και ομοϊδεάτη των ναζιστών. Οι βαθύτεροι καθοδηγητές της Χρ. Αυγής χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να στηρίξουν το ψευτοΚΚΕ επειδή το τελευταίο δοκιμάζει όλο και μεγαλύτερη απομόνωση μέσα στους εργάτες της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο και στο Βόλο.  


Άλλοθι για να σπάσει η απομόνωση του ψευτοΚΚΕ και να γίνει η επίθεση στο εργοστάσιο του Βόλου

Η απομόνωση αυτή φάνηκε τελευταία έντονα από το πόσο λίγο κόσμο μάζεψε το ΠΑΜΕ από όλη την Ελλάδα στη μεγάλη κινητοποίηση που οργάνωσε στις 5/1 για να αποκλείσει το εργοστάσιο του Βόλου. Φάνηκε και από το ότι ελάχιστοι εργάτες του Ασπροπύργου, (μόνο ένα πούλμαν από τους 400 εργαζόμενους), πήγαν στο Βόλο εκείνη τη μέρα και περισσότερο φάνηκε από τη στάση του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ). Αυτό ως πρόσφατα με επικεφαλής τους σαμαρικούς της ΝΔ πίεζε το Σωματείο της χαλυβουργίας του Βόλου να μπει στην απεργία του Ασπροπύργου παρά την αντίθεσή του στην γραμμή του ΠΑΜΕ. Τώρα όμως το ΕΚΒ αρνήθηκε να συμμετάσχει στη νέα παν-θεσσαλική απεργία στις 12 του μήνα (αύριο) που ετοιμάζει το ΠΑΜΕ για να την χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι για να κάνει μια νέα απόπειρα να περικυκλώσει και να αποκλείσει το εργοστάσιο του Βόλου. Αν δεν το πετύχει αυτό θα αποτύχει να κλείσει τη Χαλυβουργία Ελλάδας καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της έχει ήδη μεταφερθεί στο Βόλο. Επίσης αν δεν το πετύχει θα αποδειχτεί συνδικαλιστικά τυχοδιωκτική και θα συντριβεί από τους όλο και πιο εξοργισμένους εργάτες του Ασπροπύργου που απεχθάνονται τη συνδικαλιστική δικτατορία του και τα ασταμάτητα ψέμματά του και που κυρίως αρχίζουν να διακρίνουν την εσκεμμένα καταστροφική γραμμή του.
Γι αυτό εκείνο που χρειάζεται τώρα στο ψευτοΚΚΕ στην τελική έφοδό του είναι να έχει ένα άλλοθι που να δικαιολογεί οποιασδήποτε μορφής βία κυρίως των «συμπαραστατών» ενάντια στις αποφάσεις του Σωματείου του Βόλου και ενάντια στο εργοστάσιο εκεί. Το άλλοθι για μια τέτοια επίθεση θα είναι ότι το σωματείο του Βόλου είναι όχι μόνο εργοδοτικό, όπως το κατηγορούσαν ως τώρα, αλλά και φιλικό προς τους αποκρουστικούς ναζιστές.  Όχι τυχαία οι δημαγωγικά ψευτο-αντικαπιταλιστές ναζιστές στο συγκεκριμένο προβοκατόρικο κείμενό τους παίρνουν  θέση υπέρ του εργοδότη στο όνομα του «κοινού εθνικού συμφέροντος» εργατών-εργοδοσίας.

ΨευτοΚΚΕ Χρ. Αυγή το έχουν ξανακάνει στην Επισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα

Αυτήν την ίδια τακτική για να σπάσουν την απομόνωσή του ψευτοΚΚΕ είχαν ακολουθήσει οι προβοκάτορες που καθοδηγούν τη Χρ Αυγή τον Φλεβάρη του 2010 ενάντια στους εργάτες της Ζώνης όταν αυτοί εξεγέρθηκαν ενάντια στην πολύχρονη φασιστική και διεφθαρμένη δικτατορία του ψευτοΚΚΕ εκεί. Οι εργάτες κινήθηκαν τότε σαν Αυτοοργάνωση Εργατών της Ζώνης, η οποία ήταν και είναι ακόμα ένα συνδικαλιστικά πλατύ μέτωπο εργατών στο οποίο συμμετέχουν και οι σύντροφοί μας του ΕΡΓΑΣ. Όταν η Αυτοοργάνωση έβγαλε αφίσα καταγγελίας του ΠΑΜΕ και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Πέραμα, εμφανίστηκε από το πουθενά η Χρ.Αυγή του Πειραιά, που δεν είχε ποτέ καμιά δραστηριότητα ή εμφάνιση στη Ζώνη, και έβγαλε ανακοίνωση υποστήριξης της συγκέντρωσης (!). Λίγο μετά έβγαλε  ανακοίνωση και η κεντρική Χρυσή Αυγή.  Το Συντονιστικό της Αυτοοργάνωσης συνεδρίασε επειγόντως, και έβγαλε ανακοίνωση που κατήγγειλε τη συμπαράσταση της Χρ. Αυγής σαν προβοκάτσια και δήλωνε ότι δεν συνεργάζεται και δεν δέχεται μέσα της ρατσιστές. Ωστόσο μια ομάδα της Χρ. Αυγής ήρθε για «συμπαράσταση» στη συγκέντρωση (!) Τότε η Αυτοοργάνωση, που στο μεταξύ είχε τυπώσει και μοίραζε προκήρυξη ενάντια στην προβοκάτσια, εμπόδισε τους  χρυσαυγίτες να μπουν στο χώρο της συγκέντρωσης, τους κατήγγειλε με δύναμη και αυτοί έφυγαν. Την άλλη μέρα οι κνίτες που είχαν βιαστεί και είχαν αρχίσει στα μπλογκ να καταφέρονται ενάντια στην Αυτοοργάνωση και στην ΟΑΚΚΕ για συμμαχία με τη Χρ. Αυγή αναγκάστηκαν να το βουλώσουν.
Τώρα οι προβοκάτορες που καθοδηγούν τη ρωσόδουλη Χρ. Αυγή ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική με εκείνη στη Ζώνη. Η οργάνωση της Χρ. Αυγής του Βόλου έβγαλε το προβοκατόρικο κείμενο της στις 19 του Δεκέμβρη. Και αυτό το κείμενο βγήκε από το πουθενά καθώς οι ναζήδες δεν ανακατεύονται ανοιχτά στον εργατικό συνδικαλισμό, αν και κάπως πιο καλυμμένα συμμετείχαν σε πολλά κινήματα απεργιακά ή μη του αντιμνημονιακού μετώπου στο πλευρό του ΠΑΜΕ και του ΣΥΝ, στο Λιμάνι, στα ταξί, στους συμβασιούχους, και στις ΔΕΚΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κείμενο αυτό του Βόλου ή κάποιο άλλο σχετικό δεν το δημοσίευσε ως τώρα η κεντρική σελίδα της Χ.Α. Το δημοσίευσε μόνο η μικρής κίνησης τοπική ιστοσελίδα των ναζιστών του Βόλου.  Αυτό το έκανε η συμμορία για να προβοκάρει τους χαλυβουργούς του Βόλου χωρίς να εκτεθεί κεντρικά στη βάση της ότι δεν συμπεριφέρθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση αρκούντως «αντικαπιταλιστικά», δηλαδή να διακηρύξει στη βάση της ότι δεν χαλάει τη στρατηγική συμμαχία της με τους σοσιαλφασίστες του κοινού φαιοκόκκινου μετώπου. Αυτό επιβεβαιώνεται από ένα μικρό σχόλιο που αναρτήθηκε σήμερα, λίγο πριν γραφτούν αυτές οι γραμμές, στην κεντρική ιστοσελίδα της ΧΑ  το οποίο απαντάει στο χθεσινό Ριζοσπάστη που την κατηγορεί για φιλοεργοδοτισμό. Εκεί η Χ.Αυγή δηλώνει ότι  «ίσως  δεν συμφωνεί απόλυτα  με την ανακοίνωση των συναγωνιστών της του Βόλου, αλλά δεν θα τους λογοκρίνει». Παρά αυτή την εσκεμμένα  διφορούμενη διατύπωση το υπόλοιπο σχόλιο συμφωνεί στα βασικά με την ανακοίνωση του Βόλου. Πάντως το ότι το κείμενο του Βόλου διακινείται μόνο τις τελευταίες μέρες από τους σοσιαλφασίστες οφείλεται στο ότι τώρα θέλουν αυτοί να προετοιμάσουν πολιτικά την μεγάλη τους επίθεση στο εργοστάσιο του Βόλου.  

Οι αληθινές συμμαχίες δεν κρύβονται

Πιστεύουμε ότι και αυτή η βρωμερή προσπάθεια των σοσιαλφασιστών θα πέσει στο κενό. Και αυτό γιατί το ψευτοΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και όλη η εξωκοινοβουλευτική δήθεν «φιλοαπεργιακή ταξική» ουρά τους έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ πολιτική ταύτιση με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή σε όλα τα κεντρικά πολιτικά μέτωπα, δηλαδή έχουν και κοινό κύριο εθνικό και ταξικό εχθρό, την πολιτική δημοκρατία και την ΕΕ, αλλά έχουν και κοινό κύριο φίλο, ομολογημένο ή ανομολόγητο, το νεοναζιστικό άξονα Ρωσίας και Κίνας. Λέμε ανομολόγητο γιατί εκτός από τον ΣΥΝ που υποστηρίζει τη Ρωσία και στα λόγια, οι υπόλοιποι τον στηρίζουν στην πράξη σε όλες τις ωμές και κτηνώδεις επιθέσεις του στον κόσμο και στους εργαζόμενους της χώρας μας ειδικότερα. Να γιατί όλα τα ψευτοαριστερά ρεύματα κράτησαν και κρατούν σε πλήρη και απρόσκοπτη νομιμότητα το ναζιστικό αυτό δολοφονικό έκτρωμα επί δεκαετίες, να γιατί το διευκόλυναν με τη σιωπηλή πολιτική προστασία τους να αποκτήσει τον αρχικά τον στρατιωτικό έλεγχο μιας κεντρικής συνοικίας της Αθήνας και μετά να μπει στη δημαρχία, να γιατί το σπρώχνουν τώρα να μπει στη Βουλή,  να γιατί ο ΣΥΝ συνεργάζεται μαζί του στα διόδια, να γιατί όλοι τους κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί σοσιαλφασίστες το αφήνουν να παρελαύνει σαν κρατικός παράγοντας στη Λούτσα κάτω από τις ευλογίες του επίσης ρωσόδουλου μητροπολίτη Μεσογαίας, να γιατί το ψευτοΚΚΕ τους ονομάζει ακόμα και στο χθεσινό του δημοσίευμα φασιστοειδή και όχι ναζιστές.
Το ερώτημα λοιπόν μετά από όλα αυτά είναι: Τι είδους ταύτιση με τους ναζί μπορούν να καταλογίσουν στους εργάτες στο Βόλο αλλά και στον Ασπρόπυργο όλοι αυτοί οι στενοί πολιτικοί σύμμαχοι και προστάτες των ναζί;  Αλλά και τι τους ενοχλεί που οι ναζιστές στην ανακοίνωσή τους του Βόλου μιλάνε για κοινό «εθνικό συμφέρον εργατών και εργοδοτών», καταγγέλλουν τον «ακραίο συνδικαλισμό» και την «ταξική πάλη» και ζητάνε συνδικαλισμό του συμβιβασμού των «διαφόρων συμφερόντων»; Μα αυτό δεν κάνουν ήδη όλοι αυτοί οι ψευτοταξικιστές στα χειρότερα κάτεργα, δηλαδή στα εργοτάξια και εργοστάσια του ανατολικού κρατικοφασιστικού κεφάλαιου, στα μικρομάγαζα και στα χωράφια; Απλά τώρα είναι η εποχή της «ανειρήνευτης ταξικής πάλης» όπου οι ψευτοταξικιστές έχουν αναλάβει κυρίως το ρόλο να τσακίσουν τις πιο σύγχρονες επιχειρήσεις που είναι και οι σχετικά λιγότερο επιρρεπείς στο να είναι κάτεργα. Σε αυτήν τη φάση έχουν αναθέσει στη σύμμαχή τους Χρ. Αυγή απλά το ρόλο του χρήσιμου προβοκάτορα. Μετά από αυτήν την εποχή,  αν καταφέρουν το στόχο τους, θα περιφρουρούν ανοιχτά και από κοινού μαζί της την «αντιιμπεριαλιστική εθνική οικονομία». Σε μια τέτοια περίπτωση η σημερινή συνδικαλιστική πλατφόρμα των ναζί που βγήκε πιο καθαρά, αν και δοκιμαστικά, στο Βόλο θα είναι μόνο το μέλλον του συνδικαλισμού του ΠΑΜΕ και όλης της μακριάς ουράς του.