"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο Πούτιν στηρίζει Σαμαρά

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι επαφές του αντιπρόεδρου της ΝΔ Αβραμόπουλου ως αντιπρόσωπου του Σαμαρά, με τον Πούτιν και το ρώσικο καθεστώς. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αβραμόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Russia today, δηλώσεις που κρύβονται από τα ΜΜΕ και από το site του Αβραμόπουλου*,  η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ «αναβιώνει» και «επανιδρύει» τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία τις οποίες θα «εμβαθύνει» και θα «δυναμώσει» στηριγμένη στις κοινές κομματικές ιδεολογικές αρχές, ιδέες, αξίες και προοπτικές  «για το μέλλον και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών». Η ΝΔ και η Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν, που είναι ένα φασιστικό κόμμα, δεν έχουν ως τώρα κοινές αρχές. Κοινές είναι οι αρχές της Ενωμένης Ρωσίας και του Σαμαρά που εμφανίζεται σαν εθνικιστής ενώ είναι στην πραγματικότητα εδώ και χρόνια ένας δουλικός πλασιέ της ρώσικης υπερδύναμης.    


Ο Αβραμόπουλος και ο βοηθός του πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου παραβρέθηκαν ως αντιπρόσωποι της ΝΔ στο συνέδριο της φασιστικής Ενωμένης Ρωσίας με την οποία υπέγραψαν και την συμφωνία συνεργασίας των δύο κομμάτων. Συμφωνίες υπέγραψαν εκτός από την Ενωμένη Ρωσία και με άλλα πέντε κόμματα δορυφόρους του Κρεμλίνου. Η πιο χαρακτηριστική για την ρωσοδουλεία του Σαμαρά από όλες αυτές είναι εκείνες με το διαμελιστικό της Γεωργίας κόμμα της Ενιαίας Αμπχαζίας.

Όπως γράφαμε στο φύλλο της Ν. Ανατολής του περασμένου Ιούνη η προετοιμασία των επίσημων συνομιλιών είχε ξεκινήσει με την συνάντηση του Σαμαρά με τον Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», παρουσία του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου. Ο Ιβάν Σαββίδης συμμετείχε στη συζήτηση με τη διπλή του ιδιότητα ως βουλευτής του Πούτιν και ως πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, και «έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν τα προβλήματα που βιώνουν οι Παλιννοστούντες Ομογενείς, όπως είναι η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας».

Τα σχέδια Σαμαρά για τη φασιστικοποίηση της ΝΔ και τη μετατροπή της σε κόμμα δορυφόρο της Ρωσίας



Σε άρθρο της Νέας Ανατολής του περασμένου Ιουνίου γράφαμε: «Πρέπει εδώ να θυμίσουμε ποια είναι η «Ενωμένη Ρωσία» με την οποία ζητάει συνεργασίες ο Σαμαράς. Πρόκειται για ένα κόμμα χιτλερικού τύπου, και χαρακτηρίζεται από την υποταγή όλου του κομματικού μηχανισμού στον φύρερ αρχικαγκεμπίτη Πούτιν. Από αυτή την άποψη ταιριάζει απόλυτα στο ρόλο που οραματίζεται να έχει ο Σαμαράς στη ΝΔ, τηρουμένων των αναλογιών μεταξύ ενός αρχηγού μιας ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης και ενός λακέ της. Αυτό το κόμμα έχει στηρίξει το σφαγέα της Τσετσενίας, αρχηγό του, σε κάθε βήμα του στη φασιστική διακυβέρνηση του ρώσικου λαού, δηλ. ενδεικτικά, στην απαγόρευση της συμμετοχής αντιπολιτευτικών κομμάτων στις εκλογές, στην ακραία καταστολή κάθε ουσιαστικής αντιπουτινικής διαδήλωσης και διαμαρτυρίας, στο κλείσιμο καναλιών, σε δολοφονίες δημοσιογράφων, στη διαδικτυακή λογοκρισία, σε παράνομες διώξεις και φυλακίσεις δημοκρατών, στην ισχυροποίηση των μυστικών υπηρεσιών σε κάθε νευραλγικό τομέα της δημόσιας ζωής, στην ασυδοσία της συγκρότησης πολύ μαζικών παρακρατικών δολοφονικών νεοναζιστικών ομάδων, στη δημιουργία μιας νεολαίας που έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά της χιτλερικής νεολαίας ως προς τον ρώσικο εθνορατσισμό της και στην τυφλή της υποταγή στο, Αρχηγό Πούτιν. Όχι τυχαία το όνομά της πουτινικής νεολαίας είναι Νάσι και σημαίνει «εμείς» όμως ηχητικά και για πολλούς όχι τυχαία ακούγεται πολύ κοντά με το τριτο-ραιχικό Νάτσι. (Ναζί) .
Mε αυτό λοιπόν το κόμμα δηλώνει ο αδίστακτος και μοιραίος για την άνοδο του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ καριερίστας Αβραμόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Russia today ότι η ΝΔ έχει κοινές ιδεολογικές αρχές αξίες και προοπτικές! H συμφωνία που συνήψε ο Αβραμόπουλος με τον Πούτιν, για να παριστάνει ο Σαμαράς μένοντας στην Αθήνα τον φιλοαμερικάνο και τον λιγότερο έντονα φιλορώσο,  είναι προφανώς η επίσημη και στρατηγική δέσμευση της ΝΔ να προσδεθεί πίσω από το ρώσικο άρμα. Ένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει κυβερνητικό σήμερα χωρίς την αναγνώριση του πρώτα από την Ρωσία όπως προηγούμενα γίνονταν με τους αμερικάνους, οι οποίοι ωστόσο παρά την πτώση τους ακόμα παίζουν σημαντικό ρόλο στον ορισμό ενός πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Το χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ, σε βάρος της σαφώς προπορευόμενης ως τότε Μπακογιάννη, με την δραστήρια και θυελλώδη παρέμβαση όλων των άλλων κομματικών ηγετικών μηχανισμών και βασικά του επίσης ρωσόδουλου προβοκάτορα Καραμανλή. Την άνοδο του Σαμαρά την είχε  προβλέψει με  ακρίβεια η ΟΑΚΚΕ αρκετά πριν από τις εκλογές του 2009, από τότε που ο Σαμαράς είχε μόνο το 15% στις δημοσκοπήσεις.

Οι τοποθετήσεις του Αβραμόπουλου στη Ρωσία που κρύφτηκαν ουσιαστικά από τον ελληνικό λαό και από την ίδια την ΝΔ ανοίγουν το δρόμο στην σοσιαλφασιστικοποίηση της ΝΔ και σε βάθος χρόνου στην μετατροπή της σε κόμμα δορυφόρο της Ρωσίας. Αυτή τη διακήρυξη την οποία κανένα κόμμα κανείς μεγαλοδημοσιογραφος και κανείς από τους γνωστούς φιλελεύθερους δεν κατήγγειλε, συμπυκνώνεται στα παρακάτω απoσπάσματα από δηλώσεις  του Αβραμόπουλου:
«Σήμερα υπογράψαμε μια συμφωνία, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, της “Ενωμένης Ρωσίας” και της “Νέας Δημοκρατίας»...
«..Ανταλλάξαμε διάφορες ιδέες για τους δεσμούς ανάμεσα στα δύο κόμματα και στους τρόπους με τους οποίους θα ενδυναμώσουμε και θα εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας στο μέλλον. Είμαστε δύο κόμματα που μοιράζονται τις ίδιες ιδεολογικές αρχές, τις ίδιες αξίες και τις ίδιες προοπτικές για το μέλλον και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».


«...Σ’ αυτό το πλαίσιο, η στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μας εκτείνεται σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μία σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας.
Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της Ενωμένης Ρωσίας, με προοπτική και βάθος χρόνου
».( Τα bοld είναι δικά μας).

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε η ΝΔ και με τα πέντε ρωσόδουλα κόμματα το κυπριακό ΑΚΕΛ, τη σερβική Ένωση Σοσιαλδημοκρατών, το Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, το Λαϊκό Κόμμα της Λετονίας και, το πιο σκανδαλώδες με την «Ενιαία Αμπχαζία», της αποσχισθείσας από τη Γεωργία Δημοκρατίας και στην ουσία προσαρτηθείσας αλλά Σουδητία επί Χίτλερ, στη Ρωσία. Αυτόν τον διαμελισμό- ουσιαστική προσάρτηση - τον αναγνωρίζουν ως τώρα μόνο δύο κράτη εκτός από τη Ρωσία η Βενεζουέλα του Τσάβες και η Νικαράγουα του Ορτέγκα, ενώ από μισοκρατικές δυνάμεις-κόμματα την αναγνωρίζουν οι ισλαμοναζίδες γενοκτόνοι της Χαμάς.  Με την συνυπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας και με το κόμμα της Ενιαίας Αμπχαζίας ο δήθεν εθνικιστής Σαμαράς όπως και το επίσης ρωσόδουλο ΑΚΕΛ όχι μόνο αναγνωρίζουν στην πράξη τον διαμελισμό και έμμεση προσάρτηση ενός κομματιού της Γεωργίας στη Ρωσία  αλλά κυριολεκτικά προδίδουν την  Κύπρο που έχει και αυτή το πρόβλημα διαμελισμού της και κινδύνου προσάρτησης ενός κομματιού της από μια άλλη χώρα.

      

Το ξεπούλημα της χώρας στο ναζιστικό άξονα



Ο Αβραμόπουλος μαζί με τον Κεδίκογλου εξέθεσαν στο νέο αφεντικό τους, τον Πούτιν,  το δικό τους αποτελεσματικότερο σχέδιο για το ξεπούλημα της χώρας στο ρώσικο νεοναζιστικό μονοπώλιο καταγγέλλοντας τον Παπανδρέου για ασυνέπεια απέναντί του. Γράφαμε τον Ιούνιο στο άρθρο της Νέα; Ανατολής με τίτλο «Ο Σαμαράς στον Πούτιν» ότι: «Ο Σαμαράς τώρα σαν «συνειδητός πατριώτης» δεν παρέλειψε να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ στο ρώσο βουλευτή (εννοείται ο Σαβίδης)  γιατί δεν εξυπηρετεί «επαρκώς» το εθνικό συμφέρον αφού «η κυβέρνηση Παπανδρέου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο φαίνεται να έχει τερματίσει τις ελληνορωσικές σχέσεις, καθώς οι ενεργειακές και αμυντικές συνεργασίες που είχαν συμφωνηθεί παραμένουν ανενεργές». Με αυτήν την τελευταία δήλωση οι λακέδες της ΝΔ κάνουν πως μαλώνουν με τους λακέδες του ΠΑΣΟΚ για να κερδίσουν την εύνοια του αφεντικού. Στην πραγματικότητα οι Σαμαράδες καθησυχάζουν τους δυτικούς ότι ο Παπανδρέου δεν είναι καθόλου φιλορώσος αλλά δικός τους τώρα που τόσο πολύ αυτός το χρειάζεται.
Αξίζει να προσέξουμε επίσης ότι είχαμε επισημάνει στο ίδιο άρθρο την ξενοδουλεία  και το λακεδισμό του Σαμαρά στη συνάντηση του με ένα ρώσο βουλευτή της «Ενωμένης Ρωσίας», όπου «υπογράμμισε την προσήλωση της Ν.Δ σε μία ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική με γνώμονα το εθνικό συμφέρον» και τόνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο «μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ελληνορωσικές σχέσεις σε όλους τους τομείς». Δηλαδή το εθνικό συμφέρον ισοδυναμεί με την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Το ίδιο ακριβώς αλλά με πολύ προκλητικό και ταπεινωτικό τρόπο υπογράμμισε και ο Πούτιν στο λόγο του στο συνέδριο του κόμματός του μπροστά στους απεσταλμένους του Σαμαρά. Τους είπε ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τη Γερμανία και τη Γαλλία, δηλαδή με τους εταίρους της (ενάντια στους οποίους αυτή πρώτη βάρεσε χοντρό κανόνι και μετά εκείνοι άρχισαν να την βάζουν κάτω από το δικό τους οικονομικό έλεγχο),  είναι ταπεινωτική παραχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας λέγοντας ότι ποτέ η Ρωσία (που μέσω των πρακτόρων της στην Ελλάδα έστησε αυτό το κανόνι) δεν θα δεχόταν τέτοιο ξεφτιλίκι. Με αυτά τα λόγια ο Πούτιν απέδειξε -σε όσους θέλουν να καταλάβουν- ότι αυτός είναι στην πηγή όλης της προπαγάνδας των φαιοκόκκινων στην Ελλάδα που κατηγορούν κύρια τους ευρωπαίους δανειστές για το κανόνι και την συνακόλουθη πείνα τους λαού όχι κύρια τους ντόπιους μπαταχτσήδες στην ουσία πράκτορες των νέων Τσάρων. Να το χαρακτηριστικό αυτό απόσπασμα της ομιλίας του Πούτιν στο συνέδριο της Ενωμένης Ρωσίας: «Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις, όμως, αν δεν έχεις καθόλου χρήματα δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι. Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία, για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη παραχωρούν την εθνική κυριαρχία τους επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία».
Για το πόσο «καλή και γενναιόδωρη» είναι η Ρωσία στους εταίρους της είχαμε γράψει στο ίδιο άρθρο μας τα εξής: «Η  Ρωσία έχει αποδείξει πόσο σέβεται τα εθνικά συμφέροντα άλλων χωρών όταν ισοπέδωσε το Γκρόζνι, όταν έκλεισε τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην Ουκρανία απειλώντας και την Ευρώπη που προμηθευόταν αέριο από τον ίδιο αγωγό, και όταν πριν από λίγες μόνο μέρες κατέβασε τους διακόπτες του ηλεκτρικού στη Λευκορωσία υποτίθεται λόγω ενός χρέους 43 εκατ ευρώ, για να το επαναφέρει μόνο όταν η Λευκορωσία πλήρωσε το αντίστοιχο ποσό. Ουσιαστικά ήταν μία πράξη πολιτικής τρομοκράτησης του τριτοκοσμικού καθεστώτος Λουκασένκο που τελευταία έχει έρθει σε σύγκρουση με το Κρεμλίνο. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα πάθαινε η Ελλάδα που χρωστάει δις (!) αν η Ρωσία βρισκόταν σε θέση δανειστή και αν εξαρτόμαστε από αυτήν για τη χρηματοδότησή μας όπως προπαγανδίζουν ο Μίκης Θεοδωράκης και οι Σπίθες του…»
Κι όμως ο Σαμαράς θέλει η χρεωκοπημένη Ελλάδα να κάνει και άλλες συμφωνίες με τη Ρωσία για να αγοράσει από αυτήν και άλλο ακριβό φυσικό αέριο όταν έχει ήδη εξάρτηση περίπου 80% από αυτό και με κάποιες στατιστικές 90%. Επίσης θέλει να αγοράσει και άλλα όπλα από τη Ρωσία όταν το σκάνδαλο των ακριβοπληρωμένων πυραύλων TOR M1 και των χαμένων αντισταθμιστικών δεν έχει ακόμα αποζημιωθεί από τη ρώσικη πλευρά. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο Σαμαράς μήπως το αφεντικό του ενοχληθεί. Ο παλιός του φίλος Γ. Παπανδρέου ήδη αθόρυβα αναθερμαίνει τις σχέσεις της χώρα μας με τη Ρωσία δίνοντας πάμφθηνα στους ολιγάρχες της και τους φίλους τους του Κατάρ και της Τσεχίας, τα πιο βασικά κομμάτια από την ιδιωτική μπατιριμένη ελληνική οικονομία, δηλαδή την ελέγχουσα πλειοψηφία των τριών μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών Αλφα, Ευρωμπανκ, Πειραιώς. Είναι συγκινητικό πως οι δυο τους συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε δουλικότητα για λογαριασμό του αφεντικού τους!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φασιστικό διακομματικό σύστημα εξουσίας θα κάνει τα πάντα για να βρει τον τρόπο να πουλήσει τη χώρα στα αφεντικά του. Απλά η ΝΔ του Σαμαρά έχει αναλάβει τον πιο ξεδιάντροπο ρόλο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Ο Κεδίκογλου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι «Η ΝΔ συμμετέχει στην πανεθνική προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων από τη Ρωσία, με την οποία είναι σημαντικό να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις, πολύ πέραν εκείνων στον ενεργειακό τομέα». ToΕίμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά είμαστε αντίθετοι στη βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού» του Σαμαρά που φαινόταν πως «προστάτευε» έτσι την κρατική περιουσία αποδεικνύεται ότι σήμαινε να μην πουληθεί τίποτα από αυτήν στο ντόπιο και το δυτικό κεφάλαιο  για να δοθούν την κατάλληλη στιγμή στα νέα αφεντικά, στο ρώσικο και το κινέζικο μονοπώλιο. Ο Κεδίκογλου το ξεκαθαρίζει αυτό στο ΙΤΑΡ δηλώνοντας: «Συνεργαζόμαστε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη στην οργάνωση του πολύ σημαντικού ελληνορωσικού συνεδρίου στη Ρόδο, στα τέλη του μήνα, αν και εκπροσωπούμε διαφορετικά κόμματα (δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ)», δήλωσε ο Κεδίκογλου στο ρωσικό πρακτορείο, υπογραμμίζοντας ότι «έχουν γίνει τεράστια λάθη στις ελληνορωσικές σχέσεις - η ελληνική κυβέρνηση πρακτικά ακύρωσε τις ενεργειακές συμφωνίες για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, αλλά αρνείται ακόμη και εξαιρετικά συμφέρουσες προτάσεις». Σύμφωνα επίσης με τον Κεδίκογλου, θα έπρεπε να πουληθούν κρατικές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες στους Ρώσους:  «η Ελλάδα με τους ρωσικούς αγωγούς θα μετατρεπόταν από καταναλωτή σε παίκτη του ενεργειακού χάρτη, αλλά μπορεί να αναπτύξει τις συνεργασίες της με τη Ρωσία στις τεχνολογίες φωτοβολταϊκών και ηλιακών συσσωρευτών, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, όπου «παραμένει άγνωστο γιατί δεν έχουν απαντηθεί οι ρωσικές προτάσεις προ εξαμήνου», αλλά και στην πώληση ιδιοκτησίας, χορηγώντας αυτομάτως στους Ρώσους πολίτες, που αποκτούν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, πενταετείς θεωρήσεις Σένγκεν. Για το θέμα αυτό, για το οποίο δεν απαιτείται οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση με την ΕΕ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι θα καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία στην ελληνική Βουλή»
To καθεστωτικό παραμύθι για την ακύρωση τάχα του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη που χρησιμοποιεί το ρωσόδουλο καθεστώς έχει πια παλιώσει. Οι Ρώσοι δεν ήθελαν από ένα σημείο και πέρα τον αγωγό γιατί ήθελαν να τον περάσουν στην Τουρκία γιατί αυτήν έχουν πιο πολύ ανάγκη να εξαρτήσουν μιας και την Ελλάδα την έχουν από χρόνια για τα καλά διαβρώσει. Έτσι έβαλαν τον φίλο τους Βούλγαρο πρωθυπουργό και όχι τον Παπανδρέου να τον απορρίψει …για περιβαλλοντικούς λόγους. Σε ότι αφορά τον South Stream το επιχείρημα είναι ίδιας κοπής με αυτό της ακύρωσης τάχα του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης με ελληνική ευθύνη. Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση διαφώνησε με τον αγωγό αυτό, το αντίθετο μάλιστα. Τώρα το ότι ο γεωπολιτικός χάρτης αλλάζει και  μαζί με αυτούς και τα συμφέροντα της Ρωσίας στους διάφορους αγωγούς αυτό δεν οφείλεται στις πολιτικές των ρωσόδουλων ελληνικών κυβερνήσεων. Η «αντιρώσικη στροφή» του Γ. Παπανδρέου, που επικαλείται το καθεστώς, ότι τάχα αυτός ακύρωσε τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδούπολη, ξεκαρφώνει τον Παπανδρέου και εξασφαλίζει ένα επιχείρημα της ρωσόφιλης Κλίντον υπέρ της φράξιας Παπανδρέου.
Στο τέλος του Σεπτέμβρη διεξάγεται το ελληνορωσικό επενδυτικό συνέδριο στη Ρόδο οργανωμένο από την περιφέρεια νότιου Αιγαίου και από το επιμελητήριο της Μόσχας. Πρόκειται για μια πολιτική απόβαση των ρώσων ολιγαρχών οργανωμένη από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και με την υποστήριξη όλων των άλλων ψευτοαριστερών ή ψευτοπατριωτικών κομμάτων για το ξεπούλημα της χώρας.  Απλά όλοι αυτοί οι πράκτορες κάνουν πολύ θόρυβο ενάντια στην Γερμανία που τάχα έκανε την κρίση για να αγοράσει φτηνά την Ελλάδα ώστε ανενόχλητοι να την αγοράσουν τζάμπα αυτοί που έκαναν πραγματικά την κρίση, δηλαδή οι ανατολικοί σοσιαλφασίστες. Η αλλιώς μαζεύουμε όλο το λαό μπροστά από την μπροστινή πόρτα του σπιτιού μας για να μπει ο κλέφτης από την πίσω.

*Διόρθωση: Η συνέντευξη αναρτήθηκε με ημερομηνία 25/9/2011