"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, Η « ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΗ » ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

Υπεγράφη την Πέμπτη το βράδυ στη Νέα Υόρκη από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις, γνωστό και ως πρώην δικηγόρο της COSCO Χάρη Παμπούκη και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής επενδυτικής αρχής του Κατάρ Αχμάντ Αλ Σαγέντ, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ. Αυτό έγινε μάλιστα παρουσία του Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι.

Στη συμφωνία συνοπτικά γίνεται λόγος για επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 5 δισ. δολλάρια, ενώ διερευνόνται και τρόποι η κρατική ( !) Qatar Investment Authority να συμμετάσχει και σε άλλες επενδυτικές κινήσεις-ευκαιρίες( ;) στη χώρα μας.

Θέλει η τρόικα επενδύσεις και ανησυχεί για τη γραφειοκρατία και την σκόπιμη κωλυσιεργία (παραγωγικό σαμποτάζ) που κρατάει στα συρτάρια ντόπιες και δυτικές επενδυτικές προτάσεις για χρόνια, ουσιαστικά ακυρώνοντάς τες; Ο Παπανδρέου απαντάει με τον « κινέζο » Παμπούκη στο τιμόνι του ελέγχου των επενδύσεων στη χώρα μας, με καταστρατήγηση κάθε θεσμισμένης διαδικασίας για το ιρανόφιλο και ρωσόφιλο Κατάρ, με πούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ένα φιλοχεζμπολλαχίτη δήθεν « δυτικό » της Abu Dabi Mar.

Είναι φοβεροί και τρομεροί. Σε μια νύχτα ο « πράσινος » οικολογο-μεσαιωνικός  « αντικαπιταλισμός » τους πάει περίπατο, όταν βλέπουνε κατάρικο τουρμπάνι, Κινέζους « κάπτεν » της COSCO και του « Κ »Κ Κίνας, Λίβυους τζαμαχιριανούς επενδυτές. Εκεί είναι εξυπηρετικοί, γλυκείς και αγαπάνε πολύ και τις επενδύσεις και τον καπιταλισμό, ακόμα και την ανάπτυξη.

Δε σχολιάζουμε εδώ το θλιβερό πρώην μητσοτακικό Κώστα Χατζηδάκη της ΝΔ, που βγήκε να χαιρετίσει τις κατάρικες επενδύσεις, όταν δεν έχει βγάλει άχνα για τη συστηματική διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Χορεύει άλλωστε εδώ και καιρό στο ρυθμό των ρωσόδουλων αρχηγών του, Καραμανλή και Σαμαρά. Εξάλλου, ο φιλελεύθερος Σκυλακάκης που τόλμησε να αμφισβητήσει τον ανεπαρκέστατο και ελέω εξακομματικού καθεστώτος αρχηγό του, τον ακροδεξιό Σαμαρά, « τελείωσε » σε μια νύχτα.

Το πιο εντυπωσιακό απ’όλα ωστόσο, είναι η στάση της γλοιώδους Μπιρμπίλη. Αυτή η κνίτισσα, η αντιδραστική ψευτο-οικολόγα που παρά το « όχι » της στον αρχηγό για την Περιφέρεια Αττικής, παρέμεινε στη θέση της για να τσακίζει τη χώρα, ξαφνικά μετατράπηκε σε « λάτρη » των επενδύσεων του Κατάρ.

Ναι ! Πρόκειται για την ίδια σαμποταρίστρια που αντί να καθαρίσει τον Ασωπό από τα βιομηχανικά λύματα με βιολογικό καθαρισμό, προτιμάει να κλείσει την καρδιά της βιομηχανίας της χώρας ! Πρόκειται για την « αμετανοήτη συνασπισμένη » που κλαίουσα συνέγραφε επιστολές στην « Ελευθεροτυπία » το 1993 για να εξηγήσει το γιατί ο κνίτικος συρφετός της Δαμανάκη, ο ΣΥΝ, είχε πεταχτεί από το λαό εχτός Βουλής.

Αναφερόμενη λοιπόν σε μια ειδική πλευρά των επενδύσεων από το Κατάρ, που αφορά το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η Μπιρμπίλη δήλωσε συγκινημένη και σε « αναπτυξιακό παροξυσμό » :

« Για το Ελληνικό η πολιτεία βάζει τις κατευθύνσεις και το πλαίσιο. Πρέπει να είναι, λοιπόν, μια επένδυση που θα αφήνει μια μεγάλη υπεραξία στη χώρα, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Θα είναι μια επένδυση που δεν θα αφορά μόνο τους όμορους δήμους του Ελληνικού, είναι μια επένδυση για το λεκανοπέδιο. Θα είναι ένα τοπόσημο, δηλαδή θα μπορούμε να λέμε ότι κάποιοι που θα επισκέπτονται την Αθήνα θα έρχονται για να επισκεφτούν και αυτό που έχει γίνει στο Ελληνικό. Και θα είναι μια επένδυση που ουσιαστικά θα μας κάνει να ξεχάσουμε ότι μιλάμε για το πρώην αεροδρόμιο, δεν θα λέμε το πρώην αεροδρόμιο ».

Πού είναι ο κνίτης-συριζαίος δήμαρχος Κορτζίδης να εκμανεί… Πού είναι τα κινήματα του ψευτοΚΚΕ, του ΣΥΝ, των Οικολόγων Πράσινων, μαζί με τοπικούς « αντάρτες » λαϊκιστές των τοπικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και κανά ΛΑΟΣτζή για γαρνιτούρα ;;

Δε θα διαμαρτυρηθούν για το γιγαντιαίο πάρκο που υποσχότανε ο Λαλιώτης από τα 1995 ;; Δε θα κλάψουν για τους κορμοράνους που πιθανά να ζούνε στα συντρίμια του παλιού αεροδρομίου, όπως ζούσανε στα μπάζα του Βοτανικού κατά το ΣΥΡΙΖΑ ;;

Που είναι οι εξαντλητικές διαδικασίες, το ΣτΕ, τα μπλοκαρίσματα, η σκαιότητα της κρατικής γραφειοκρατίας ;; Οι περιβαλλοντικές μελέτες (που πράγματι και πέρα από αστεϊσμούς, είναι απαραίτητες για μια επένδυση σε κάθε αναπτυγμένη χώρα) ;;

Μα τώρα επενδύει το Κατάρ, οπότε όλοι « πρέπει » να βγάλουμε το σκασμό « για το καλό μας » !! Δε τό ‘χουν σε τίποτα αυτοί οι αρλεκίνοι του σοσιαλιμπεριαλισμού που μας έχουνε κατσικωθεί στο σβέρκο να μας απαντήσουνε, βγαίνοντας από τα « αριστερά » : « Επενδύσεις δε θέλατε ;; Φάτε COSCO, Κατάρ και Αμπού Ντάμπι Μαρ » !

Ο λαός πρέπει να ζητάει ανάπτυξη, να ζητάει να ξεμπλοκάρονται και γενικά να απελευθερώνονται οι επενδύσεις, ειδικά σε εποχή κρίσης και μισοχρεωκοπίας ! Όποιος χτυπάει επένδυση που γίνεται με διαφανείς όρους και δημιουργεί πλούτο και θέσεις εργασίας, πρέπει να τσακίζεται από τον ίδιο το λαό !

Αυτό που δεν πρέπει να συμβεί είναι να γίνει η χώρα μας πεδίο για αδιαφανείς, κομπραδόρικες, ύποπτες -και με απ’ ευθείας αναθέσεις- επενδύσεις, που συν τοις άλλοις θα δέσουνε χειροπόδαρα το λαό μας πίσω από το άρμα του άξονα Ρωσίας – Κίνας -
Ιράν και των δορυφόρων τους.  Αυτό θα ήταν έγκλημα κατά της χώρας με « αναπτυξιακή » φορεσιά…