"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Να είμαστε όλοι εκεί!


ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ξεκίνησε στα μέσα του Ιούλη καμπάνια για να ενημερώσει τους δημοκράτες σε Ελλάδα και Ευρώπη σχετικά με την πρόσφατη απόφαση 3/2010 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που αθώωσε το ναζισμό καλώντας ταυτόχρονα σε καταγγελία της και σε συμπαράσταση στα διωκόμενα μέλη της που θα δικαστούν στις 22 Σεπτέμβρη 2010.
Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου επικύρωσε την προηγούμενη αθωωτική για το ναζιστή Κ. Πλεύρη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών και το σκεπτικό της, δικαιολογώντας τη ρατσιστική βία κατά των Εβραίων όπως και τη ναζιστική γενοκτονία ως εξής: «ο κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση» (!!!)
Θυμίζουμε επίσης ότι ύστερα από την αθώωση του Κ. Πλεύρη, ασκήθηκε δίωξη σε τρία μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας για τις καταγγελίες που έκαναν για αντισημιτικές τοποθετήσεις συγκεκριμένων δικαστών. Η δίκη τους θα γίνει στις 22 Σεπτέμβρη με μάρτυρα κατηγορίας το ναζιστή Κ. Πλεύρη!

Σε ότι αφορά τη δίκη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας θυμίζουμε ότι τρία μέλη της διώχθηκαν ύστερα από μήνυση του ναζιστή Κ. Πλεύρη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και πηγαίνουν σε δίκη στις 22 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αυτές οι «ψευδείς ειδήσεις» θίγουν το κύρος της δικαιοσύνης και «δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες».  Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της δίκης Πλεύρη η Α.Π είχε καταγγείλει με ανακοινώσεις της ότι συγκεκριμένοι δικαστές (οι Λ. Λαζαράκος, Π. Ματζούνης και Μ. Παγουτέλη) υπεράσπισαν το ναζιστή και εξέφρασαν πρωτοφανείς αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις. Οι καταγγελίες αυτές ήταν αληθινές και όχι ψευδείς «ειδήσεις» παρμένες τόσο μέσα από τις τοποθετήσεις τους όσο και μέσα από τα ίδια τους τα κείμενα!
Το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης θίγεται αποκλειστικά από την ύπαρξη μέσα σε αυτήν αντισημιτών δικαστών που υπερασπίζουν και αθωώνουν ναζιστές. Και είναι αυτό που ανησυχεί τους πολίτες.Για άλλη μια φορά καλούμε όλους τους δημοκράτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να καταγγείλουν τη νομιμοποίηση του ναζισμού στη χώρα από το δικαστικό σώμα και να συμπαρασταθούν στα διωκόμενα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που δικάζονται στις 22 Σεπτέμβρη στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, ώρα 9.00).
Όλοι οι δημοκράτες πρέπει να δώσουν το παρόν στη πολύ σημαντική αυτή δίκη.