"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η ΟΑΚΚΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Σήμερα 18 Απριλίου ο Δήμος της Αθήνας στις 11 π. μ. κάλεσε  όλα τα πολιτικά κόμματα που έχουν δηλώσει πως θα κατεβούν στις εκλογές στο Δημαρχιακό Μέγαρο για να συσκεφτούν  με θέμα τη « διάθεση των Διαφημιστικών Μέσων και των Κοινόχρηστων Χώρων για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών την προεκλογική περίοδο».
Η ΟΑΚΚΕ, που ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα  δεν έχει δεχτεί να παρακαθίσει σε ΚΑΜΙΑ από τις  διακομματικές συσκέψεις που γίνονται πάντα πριν από τις εκλογές και στις οποίες έχει καλεστεί και συμμετέχει  η ναζιστική  «Χρυσή Αυγή»,  έθεσε και αυτή τη φορά το ζήτημα της «Χρ. Αυγής»  με γραπτή δήλωσή της. Αυτήν  την κατέθεσε στο προεδρείο ο εκπρόσωπος της ΟΑΚΚΕ στην σύσκεψη σ. Γ. Νικολόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος σε όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων,  είπε ότι δεν είναι δυνατόν κόμματα που διακηρύσσουν ότι είναι δημοκρατικά να συζητούν και να διαβουλεύονται για τον προεκλογικό αγώνα με χιτλερικά κόμματα,  τα οποία σε κάθε δημοκρατική χώρα είναι εκτός νόμου. Στη συνέχεια  ο προεδρεύων  απάντησε  ότι το ζήτημα αυτό  είναι ένα πολιτικό ζήτημα που δεν μπορεί να το λύσει ο Δήμος της Αθήνας . Τότε ο εκπρόσωπος της ΟΑΚΚΕ ανταπάντησε ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συσκέπτεται  με ναζιστές και ότι αντίθετα έχει την υποχρέωση  να αποχωρεί από τέτοιου είδους διαδικασίες και κάλεσε όλα τα κόμματα  να αποχωρήσουν.  Κανένας εκπρόσωπος κόμματος δεν είπε κουβέντα. Όλα τα κόμματα παρέμειναν εκτός από την ΟΑΚΚΕ που αποχώρησε. 
Έτσι εκτός από το ΛΑΟΣ έμειναν στη σύσκεψη και οι: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ψευτο-ΚΚΕ, Οικολόγοι, ΔΗΜΑΡ, ΜΛΚΚΕ και ΚΚΕ(μ-λ), το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι.
Με τη στάση τους αυτή τα κόμματα για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν τη πάγια θέση της ΟΑΚΚΕ ότι οι ναζιστές δεν μπήκαν συμπτωματικά στο Δήμο της Αθήνας και τώρα απειλούν να μπουν και στη Βουλή, αλλά έχουν πίσω τους τη στήριξη όλου του πολιτικού συστήματος.
Αθήνα 18 Απριλίου 2012