"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Χθες  Τετάρτη (18 Απρίλη) στις 9.30 το βράδυ ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε συνεργείο της ΟΑΚΚΕ που κολλούσε προεκλογική της αφίσα στο κέντρο του Πειραιά. Αυτή η αφίσα, ανάμεσα στα άλλα, κατήγγειλε με ιδιαίτερη έμφαση και τη «Χρυσή Αυγή».  Οι ναζιστές  βρίζοντας χυδαία και φωνάζοντας «τέρμα η αφισοκόλληση. Κουμμούνια θα πεθάνετε»,  επιτέθηκαν στους συντρόφους μας και τραυμάτισαν με γροθιές,  μάτωσαν στο πρόσωπο και έριξαν κάτω  τον συναγωνιστή μας Κώστα Κεβρεκίδη 67 ετών.


Πρέπει να σημειώσουμε ότι την ίδια μέρα το πρωί η ΟΑΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη σύσκεψη όλων των κομμάτων  στο Δημαρχείο της Αθήνας δηλώνοντας ότι αρνείται  να παρακαθίσει με τους ναζιστές της «Χρ.Αυγής» και κάλεσε τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο. Επίσης εδώ και αρκετές βδομάδες  η ΟΑΚΚΕ στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της καμπάνιας, σε συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά,  καταγγέλλει και ξεσκεπάζει τη Χρ. Αυγή. Είναι φανερό ότι αυτή έχει αρχίσει να ανησυχεί με αυτήν την καμπάνια και αντιδρά με το μόνο τρόπο που είναι σύμφυτος με την ύπαρξή της. Τη βία. Έτσι όμως απλά οι ναζιστές αυτοί επιβεβαιώνουν μια ώρα αρχύτερα εκείνο που τόσο επίμονα προσπαθούν να κρύψουν από τον πολύ κόσμο. 

Χαρακτηριστικό πάντως δείγμα της προστασίας που απολαμβάνει αυτή η συμμορία από το κράτος είναι η στάση του αξιωματικού Υπηρεσίας του  Αστυνομικού Τμήματος  Πειραιά στο οποίο πήγαν οι σύντροφοί μας αργότερα το ίδιο βράδυ για να καταθέσουν μήνυση για την επίθεση:  εκεί βρέθηκαν κατηγορούμενοι από τον επικεφαλής αξιωματικό Υπηρεσίας και την ομάδα του, επειδή τάχα αφισοκολλούσαν παράνομα !!! Στη συνέχεια ο ίδιος αξιωματικός αρνιόταν επίμονα να δεχτεί κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εφόσον οι μηνυτές δεν είχαν μαζί τους….παράβολο του Δημοσίου! Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τους αναγκάστηκε να πάρει τις καταθέσεις τους.    

Αθήνα 19 Απρίλη 2012