"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΤΕ -ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΑΚΚΕ

Το μόνο κόμμα που προειδοποιούσε από το 2004 για τη χρεοκοπία και που πάλευε ενάντια στη βασική αιτία της που ήταν και είναι το πολιτικό σαμποτάζ της παραγωγής, ιδιαίτερα της βιομηχανικής

Την ώρα που οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κόμπαζαν για τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και η ηγεσία της επίσημης δήθεν αριστεράς ζητούσε ατέλειωτες προσλήψεις στο δημόσιο και διπλασιασμό των μισθών παντού η ΟΑΚΚΕ, προειδο-ποιούσε για τη χρεοκοπία της χώρας, οπότε και για την επερχόμενη ανεργία, πείνα και απόγνωση. Συγκεκριμένα κατήγγειλε τις παραπάνω πολιτικές δυνάμεις ότι κατέστρεφαν συστηματικά τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ιδιαίτερα τις βιομηχανικές, με περιβαλλοντικά, δήθεν ταξικά-αντικαπιταλιστικά και πολιτιστικά προσχήματα πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα οι εξαγωγές να είναι ελάχιστες, οι εισαγωγές πελώριες και έτσι η χώρα να ζει συσσωρεύοντας δανεικά.

Το μόνο κόμμα που πάλευε και παλεύει με συνέπεια ενάντια σε κάθε φασισμό,
ιδιαίτερα ενάντια στο φαιό φασισμό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ αλλά και ενάντια στο σοσιαλφασισμό των ψευτοΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ κιόλας από τη δεκετία του ’90 η ΟΑΚΚΕ προειδοποιούσε τους δημοκράτες για το βαθύ κίνδυνο που αντιπροσώπευαν οι χιτλερικοί ρατσιστές μαχαιροβγάλτες της Χρ. Αυγής, σύσσωμες οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων τους κάλυπταν και μάλιστα τους επέτρεπαν να εμφανίζονται σαν πατριώτες ενώ ήταν υμνητές των ταγματασφαλιτών συνεργατών των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής. Στην κάλυψη της Χρ. Αυγής πρωταγωνιστούσε μια ψεύτικη αριστερά, μαρξιστική στα λόγια και αντιμαρξιστική στην πράξη, αυτή των ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ. Η ΟΑΚΚΕ αποκάλυψε ότι αυτού του είδους η αριστερά ήταν ένα νέο είδος φασισμού, ο σοσιαλφασισμός. Αυτός είναι η φασιστική βία που ασκείται από μειοψηφίες οργανωμένων τραμπούκων πάνω στην πλειοψηφία του λαού και πάνω στην πλειοψηφία των εργαζομένων κάθε χώρου δουλειάς τάχα για το καλό του λαού και της εργατικής τάξης. Τα τελευταία χρόνια οι κλασσικοί φασίστες, οι ναζιστές και οι σοσιαλφασίστες είναι όλο και περισσότερο ενωμένοι και ασκούν τη βία τους πάνω σε άλλα κόμματα και στελέχη της αστικής τάξης. Αυτός είναι ο φαιο-«κόκκινος» φασισμός.
Το μόνο κόμμα που αποκάλυπτε κόντρα στο γενικό ρεύμα την κρυμμένη αλήθεια ότι πίσω από το παραγωγικό σαμποτάζ και πίσω από το φαιο-«κόκκινο» φασισμό βρίσκεται η νεοναζιστική Ρωσία του Πούτιν και οι κινέζοι και οι ισλαμοφασίστες σύμμαχοί της
Ενώ όλοι βλέπουν ότι η Γερμανία επικεφαλής της Ευρωζώνης με τα μνημόνιά της κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις και πράγματι δυναμώνει την εξαθλίωση του λαού οι ρωσόφιλοι λένε ότι αυτό το κάνει η Γερμανία σαν κατοχική δύναμη για να χρεωκοπήσει την Ελλάδα με στόχο μετά να αγοράσει τζάμπα τον πλούτο της. Όμως: 1- Δεν έφεραν τα μνημόνια τη χρεωκοπία. Η χρεωκοπία έφερε τα μνημόνια ενώ την χρεωκοπία την έφερε το παραγωγικό σαμποτάζ που συνεχίστηκε και μετά τα μνημόνια. Αλλά τα κόμματα που ήταν η εμπροσθοφυλακή του σαμποτάζ καταγγέλοντας τις επενδύσεις στο ΣτΕ, κάνοντας απεργίες μέχρι κλεισίματος των εργοστάσιων που ήταν σε κρίση, και χτυπώντας τον τουρισμό. ήταν το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ, που είναι επικεφαλής του αντιευρωπαϊσμού, του αντιγερμανισμού και υπέρ της Ρωσίας (έμμεσα το ψευτοΚΚΕ και άμεσα ο ΣΥΝ). 2- Ενώ οι γερμανικές και γενικά οι δυτικές επενδύσεις μπλοκάρονται (πρόγραμμα Ήλιος, Κορώνη) είναι η Ρωσία του Πούτιν και οι φίλοι της Κίνα και Κατάρ που έχουν αρχίσει και αγοράζουν τζάμπα τον ελληνικό πλούτο σε τομείς κλειδιά (τουριστική γη, λιμάνια, τράπεζες, ανανεώσιμες). 3- Αυτό που πιο πολύ χαρακτηρίζει μια κατοχική δύναμη είναι η ελεύθερη άσκηση βίας και αυτός που ασκεί τέτοια βία σήμερα είναι οι φαιο-«κόκκινοι» σε βάρος των φιλοευρωπαίων μνημονιακών. Επίσης ο μόνος στρατός που παρέλασε απρόσκοπτα στις 28 Οκτώβρη όταν ματαιώθηκε από τους φαιο-«κόκκινους» η κεντρική παρέλαση του ελληνικού στρατού ήταν το ρώσικο άγημα στην Αλεξανδρούπολη. Και μόνο το ότι η αντι-γερμανική γραμμή έχει την ανοιχτή υποστήριξη όλων των ΜΜΕ και της κορυφής του καθεστώτος δηλαδή του προέδρου της δημοκρατίας και του αρχιεπίσκοπου δείχνει πόσο δεν είναι κυρίαρχη και πόσο είναι κυρίαρχη μια άλλη.
Ψηφίστε την ΟΑΚΚΕ γιατί μόνη αυτή παλεύει για την πλατιά δημοκρατική αυτοοργάνωση του λαού
σε κάθε επιχείρηση και σε κάθε γειτονιά, ενάντια στην πείνα, στο φασισμό και στην εθνική υποδούλωση. Παλεύουμε σαν μέρος ενός μαζικού αγώνα και όχι από τα πάνω σαν σωτήρες για τη δουλειά ενάντια στους σαμποτέρ, για τη δημοκρατία ενάντια στους φαιο-«κόκκινους» φασίστες και για την ανεξαρτησία της χώρας από τον νεοναζιστικό ρωσοκινεζικό άξονα χωρίς να υποταχθούμε σε καμιά εργοδοσία, σε καμιά αστική τάξη, σε κανέναν άλλο ιμπεριαλισμό
Μπαίνουμε μπροστά στις πολιτικές μάχες και δείχνουμε όσο μπορούμε στο λαό έναν σωστό δρόμο πάλης αλλά δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε ποτέ οι σωτήρες του. Μόνο αν ο λαός βγει μαζικά από το σπίτι του και από το στενό του ατομικό και οικογενειακό συμφέρον και οργανωθεί και στηριχθεί κύρια στις δικές του δυνάμεις και μέσα από τη δικιά του πείρα θα γλυτώσει από τον εφιάλτη που ζει.΄Έτσι θα τελειώσει με κάθε σωτήρα και κάθε απατεώνα που ως τώρα τον ψήφιζε για να τον σώνει τάχα σαν πολιτική ή σαν συνδικαλιστική εξουσία χωρίς ο ίδιος να παίρνει τα πράγματα στα χέρια του. Έτσι θα μάθει να παλεύει γενικά για την επαναστατική απελευθέρωσή του από κάθε εκμετάλλευση και κάθε καταπίεση.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ
Κυριακή 22 Απρίλη 2012, ώρα 7.00 μμ
Στο Κερατσίνι, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Α. Σαμαράκης”, πίσω από το κτίριο του Δημαρχείου

Μικράς Ασίας 24 και Αλ. Παπαναστασίου, Ταμπούρια