"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΠΕΣΑΝ: ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΜΠΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ένα ιστορικής σημασίας έγκλημα αποκαλυπτικό της πραγματικής φύσης του ψευτοΚΚΕ συντελέστηκε χθες στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου. Η ανοιχτά ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έγινε δεκτή σαν τέτοια από το  ψευτοΚΚΕ στο θεωρούμενο αυτή τη στιγμή από το ίδιο σαν συμβολικό κέντρο του εργατικού του ταξικού του αγώνα με μια σύντομη τελετή στην οποία οι ναζιστές μίλησαν στους παρευρισκόμενους χαλυβουργούς. Εκεί  ο πρόεδρος του σωματείου Σιφονιός, μέλος του ΠΑΜΕ και υποψήφιος του συνδυασμού του ψευτοΚΚΕ στις νομαρχιακές του 1998 στη Δυτική Αττική, χαιρέτησε τους ναζιστές με χειροκροτήματα. Το ψευτοΚΚΕ με αυτήν του την κίνηση προσπαθεί να εισάγει επίσημα τους μαχαιροβγάλτες ναζιστές στο εργατικό κίνημα της χώρας μας, κάνοντας ίσως ένα μοναδικό κτηνώδες βήμα σε όλη την Ευρώπη (πλην της Ρωσίας) δηλητηριάζοντάς τους εργάτες και το λαό με τις ρατσιστικές και ναζιστικές τους ιδέες.
 

Εδώ φαίνεται η διαφορά του ψευτοΚΚΕ με τη στάση των συντρόφων μας στην Επισκευαστική Ζώνη οι οποίοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Αυτοοργάνωσης των Εργατών της Ζώνης πετάξανε έξω το 2010 τους ναζιστές από τη συγκέντρωση της Αυτοοργάνωσης και μάλιστα επίσημα με προκήρυξη τους που μοιράστηκε σε αυτή τη συγκέντρωση  ότι δεν θέλει ρατσιστές ούτε για συμπαράσταση, ούτε στο Σωματείο Ζώνης.
Με την προχθεσινή του κίνηση το ψευτοΚΚΕ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο επιβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο δεν είναι κομμουνιστικό, αλλά ότι είναι ένα κόμμα φιλοναζιστικό, που αποτελεί το ακριβώς αντίθετο του παλιού ηρωικού ΚΚΕ. Τα πράγματα πια μπαίνουν στη θέση τους, οι προδότες διαλυτές του παλιού ηρωικού ΚΚΕ και δολοφόνοι του ίδιου του γραμματέα του Ζαχαριάδη, ενώθηκαν τώρα ξεδιάντροπα με τους πολιτικούς απογόνους των χιτλερικών κατακτητών και των συνεργατών τους, δηλαδή με εκείνους που με τόσο αίμα πολέμησε το αληθινό ΚΚΕ.
Αυτό όμως έχει και τη θετική του πλευρά. Ο λαός, οι εργάτες, η επαναστατική διανόηση θα μπορούν πιο εύκολα να ξεκαθαρίσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και έξω και μέσα στην εργατική τάξη. Και εννοείται ότι δεν θα αφήσουν έτσι εύκολα και στη ζούλα τους ψευτοκομμουνιστές πράκτορες της Ρωσίας του Πούτιν και του Ζιουγκάνοφ  να χώσουν μέσα στο εργατικό κίνημα τους καθαρόαιμους ναζήδες. Ακολουθεί παρακάτω το πολύ αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύεται στο