"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ

Μέσα στην αναμπουμπούλα μιας από τις πιο επιδέξιες διεθνείς προβοκάτσιες του διακομματικού καθεστώτος, μια ιδιαίτερα ανησυχητική είδηση του εσωτερικού δελτίου περνάει στα ψιλά: ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Μπεγλίτης, ξαφνικά, τη στιγμή που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι παραπαίει σα φτερό στον άνεμο, συγκαλεί το απόγευμα της Τρίτης 1ης Νοεμβρίου έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με αποκλειστικό θέμα «κρίσεις και αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων»!! Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού στρατού αποστρατεύτηκαν και οι 4 αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ αποστρατεύτηκαν 12 αντιστράτηγοι και αντιναύαρχοι για  να έρθουν στην ηγεσία οι εκλεκτοί των πραξικοπηματιών. 

Η στιγμή δεν είναι τυχαία: προηγήθηκε η προ μηνός κοινή μπούκα των φαιοκόκκινων απόστρατων στο Πεντάγωνο (με συμμετοχή των κνιτών της ΚΕΘΑ) με οικονομικά δήθεν αιτήματα, που ταπείνωσε στο έπακρο τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων. Ακολούθησε η επίσης φαιοκόκκινη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ματαίωση την οποία προβοκατόρικα ενίσχυσε και ο Παπανδρέου και με περίτεχνο τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα διεξαγόταν εντελώς ανέφελα μόνο μία στρατιωτική παρέλαση σε όλη την Ελλάδα, η πρωτοφανής σε εθνική γιορτή  παρέλαση στρατιωτικού αγήματος μιας υπερδύναμης, αυτής του ρώσικου στρατού. Για τις εκκαθαρίσεις ο Μπεγλίτης ενοχοποίησε τους αξιωματικούς του στρατού για τη διακοπή της παρέλασης της Θεσ/νίκης που έκαναν οι φαιοκόκκινοι. Έτσι αποδείχτηκε η σύμπτωση των προθέσεων των τελευταίων με τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του στρατού. 

Παράλληλα, δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που ο Μπεγλίτης έκφρασε τη βούλησή του να νομοθετήσει την απ’ ευθείας επαφή κάθε στελέχους των ενόπλων δυνάμεων με το γραφείο του ΥΠΕΘΑ, παρακάμπτοντας την ιεραρχία, σε μία περίοδο που δεν καταγγέλλονται μαζικά φασιστικές συμπεριφορές των καραβανάδων κατά των φαντάρων ή σκοτεινοί αντιδημοκρατικοί θύλακες μες στον αστικό στρατό.

Στην πραγματικότητα, σκοτεινούς θύλακες ετοιμάζει ο ίδιος ο Μπεγλίτης, με τις μαζικές αποστρατείες και κρίσεις σε στιγμή πολιτικής κρίσης και γενικής πολιτικής αναμπουμπούλας. Ο άνθρωπος που, ενώ οι συνάδελφοί του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έτρωγαν ξύλο από τους τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ με την κάλυψη του ψευτοΚΚΕ, αυτός τους δικαιολογούσε μιλώντας πάντα για «λαϊκή οργή», που καλούσε το ΠΑΣΟΚ να μην ανοίγει μέτωπα με την ψευτοαριστερά, ο άνθρωπος αυτός επιχειρεί να ξηλώσει σε μια νύχτα την ηγεσία του στρατού, πίσω από τις πλάτες του λαού, την ώρα που οργανώνει παρέλαση του πιο φασιστικού στρατού της Ευρώπης! Αυτά όλα βρωμάνε καραμπινάτο πραξικοπηματισμό σοσιαλφασιστικού τύπου, και πρέπει να καταγγελθούν πλατιά, γιατί η στόχευση των προβοκατόρων είναι η ένωση ενός φασιστικού «λαϊκού» κινήματος αφιονισμένων μικροαστών με επικεφαλής τους σοσιαλφασίστες τραμπούκους με έναν «αντιιμπεριαλιστικό» φιλοανατολικό στρατό. Αυτό το μη ανατολισμό της φαίνεται πως πληρώνει η σημερινή ηγεσία του στρατού και γι’ αυτό η εκκαθάρισή της από το Μπεγλίτη είναι ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ.