Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται στην Ευρώπη ότι η πολιτική του Παπανδρέου δεν είναι παρά ένας κοινός εκβιασμός της ΕΕ και του ευρώ.
Το αντιλαμβάνονται αυτό αφού είδαν ότι ο Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να σώσει την Ελλάδα όπως ισχυρίζεται.
Είναι χαρακτηριστική η προ μηνών απορία των Ευρωπαίων αξιωματούχων για το πως μπορεί να είναι τόσο αδιάφορη –επί της ουσίας- η Ελληνική κυβέρνηση για τους πολίτες της. Διαβάζουμε στην Καθημερινή της 7/5/2010):
«Τον τόνο της έντονης κριτικής έδωσε ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής κ. Ζακ Πονσέ, ο οποίος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «δεινή κατάσταση» και «απαράδεκτη καθυστέρηση», ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει την Ελλάδα για «παραπομπή στη δικαιοσύνη για λόγους μη σεβασμού του κοινοτικού κεκτημένου».
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ακόμη πιο οξείς τόνους ήταν η ομιλία του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κ. Αουρίλιο Σεσίλιο, ο οποίος εγκάλεσε την Ελλάδα, «μια χώρα με τόσα κοινωνικά προβλήματα και υψηλή ανεργία» όπως χαρακτηριστικά είπε, η οποία «δεν κάνει τίποτε για να βελτιώσει τη ζωή των ανέργων της». Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Πονσέ ο οποίος λίγο πριν είχε αναρωτηθεί με τη σειρά του «πώς είναι δυνατόν μια χώρα με τόσα περιβαλλοντικά προβλήματα να μην αξιοποιεί τους πόρους από το αντίστοιχο πρόγραμμα». Ο εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ταμείου, προειδοποίησε για έκρηξη των πολιτών της χώρας και κάλεσε την κυβέρνηση να μεγιστοποιήσει την προσπάθειά της, με βάση και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο Μνημόνιο Συνεννόησης που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας, Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Δυστυχώς για τους ντόπιους παπατζήδες, οι εταίροι τους, αφού για πολύ καιρό εξαπατήθηκαν, άρχισαν να τους θέτουν ερωτήματα και όσο αυτά μένουν αναπάντητα εκείνοι άρχισαν να φτάνουν κάποια στιγμή σε λογικά συμπεράσματα.
Έτσι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναδιαρθρώσει το χρέος της «γιατί αν αυτό συμβεί τότε θα πρόκειται για ένα θεμελιακό πλήγμα στην ενότητα του Ευρώ» αποδοκιμάστηκε από τον δυτικό τύπο γιατί εξελήφθη, και σωστά σαν εκβιασμός στην Ευρωζώνη για να συνεχίζει αυτή να δίνει λεφτά στην Ελλάδα προκειμένου αυτή να μην διαλυθεί. Σε ένα από αυτά (http://blogs.wsj.com/source/2010/09/17/trust-greeceto-default ) ο αρθρογράφος (Alen Mattich), εκτιμάει ότι η Ελλάδα δεν έχει πραγματικά σκοπό να κάνει και πάρα πολλά, καθώς μπορεί να εξασφαλίσει τη συνεχή στήριξη της Γερμανίας. Αλλά ακόμα και αν αυτό σταματήσει, όπως σημειώνει, οι κυβερνήτες μας θα το αντιμετωπίσουν με νέες απειλές και νέες υποσχέσεις.
Στο συμπερασμα ότι ο κυβέρνηση Παπανδρέου θα εκβιάσει κάποια στιγμή την ΕΕ μέσα από το ίδιο της το χρέος και μάλιστα δυναμώνοντάς μέχρι ανοιχτής χρεωκοπίας έχει καταλήξει η ΟΑΚΚΕ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009 με μία σειρά άρθρων της στην εφημερίδα Νέα Ανατολή.
ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΜε κοινό τους εκπρόσωπο τον διπρόσωπο Παπανδρέου, καταστρέφουν, εκβιάζουν, προβοκάρουν
Η Δύση θα αφυπνίζεται και θα αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο το παιχνίδι των προβοκατόρων που διοικούν τη χώρα μας, όσο αυτό ξεδιπλώνεται αλλά θα το λύνει με το δικό της στενά οικονομίστικο τρόπο που ως τώρα ευνοεί τα σχέδια του Ρωσοκινέζικου ιμπεριαλισμού και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το σημαντικό είναι να δυναμώνει η αφύπνιση του Ελληνικού λαού, που κύρια αυτός θα μπορέσει και να καταλάβει καλά και να δώσει την πολιτική μάχη ενάντια στους ντόπιους λακέδες και προβοκάτορες στην υπηρεσία αυτού του ιμπεριαλισμού.