"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ : Η ΒΑΘΜΙΔΩΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ


Το μαύρο  μέτωπο των ρωσόδουλων σαμποταριστών, με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αλληλοσυμπληρούμενη δράση με τον Σαμαρά, έστησε την πρώτη μεγάλη προβοκάτσια του σήμερα στη Χαλκιδική. Όπως είπαμε και στη συγκέντρωση της Μεγάλης Παναγιάς, απαντώντας στον απεσταλμένο του πρωθυπουργού Αδ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση αντί να πείσει τους ντόπιους κατοίκους και τον ελληνικό λαό  μέσω επιστημονικής αντιπαράθεσης με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια, ότι η συγκεκριμένη εξόρυξη  δεν καταστρέφει το περιβάλον, έστειλε την αστυνομία για να την επιβάλλει.

 Για να μπορέσει ο Σαμαράς να στείλει την αστυνομία στα χωριά, οι κουκουλοφόροι, που είναι η πιο «κινηματική» τάχα «αντικαθεστωτική» πρακτική έκφραση της γραμμής  ΣΥΡΙΖΑ περί δολοφονικής επένδυσης, είχαν δώσει το προβοκατόρικο χτύπημα στις Σκουριές. Από τότε το δίπολο ΜΑΤ-αγανακτισμένοι κάτοικοι (σκέτοι ή μετά κουκουλοφόρων) είναι το βαθμιδωτής ανάφλεξης εκρηκτικό μείγμα της δοκιμασμένης συνταγής  νίκης του  βαθιού πυρήνα του καθεστώτος,  όπως έδειξε τόσο γλαφυρά η ανάλογη περίπτωση της Κερατέας.
Τώρα το μείγμα έκανε την πρώτη έκρηξή του σαν άμεση ανταπάντηση στη συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στην Μεγάλη Παναγιά που η μαζικότητα και ο παλμός της έφεραν πολιτικά σε δύσκολη θέση το μαύρο μέτωπο. (Αυτό φάνηκε και από το πόσο πιο προσεκτικός ήταν αυτήν τη φορά στην εκπομπή του ο επίσημος γελωτοποιός του βαθιού καθεστώτος Λαζόπουλος).  Επίσης αυτά τα επεισόδια είναι και ένας καλός κράχτης για να είναι μαζική η διαδήλωση των επιτροπών κατοίκων Θράκης, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη  Ακόμα τα γεγονότα δεν είναι εντελώς σαφή, αλλά από τις πρώτες ειδήσεις δείχνουν καλό συριζέικο συντονισμό:  Η αστυνομία πήγε να κάνει ανακρίσεις με συνοδεία ΜΑΤ για την επίθεση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές, κάποιοι κάτοικοι, που προφανώς υποστηρίζουν σαν δίκαιη την πραγματικά δολοφονική επίθεση στις Σκουριές ενάντια σε μια υποτιθέμενη δολοφονική επένδυση, έκλεισαν το δρόμο στην αστυνομία. Η αστυνομία, πιστή στην υπόσχεση Γεωργιάδη τους διέλυσε ασυζητητί ρίχνοντας τους δακρυγόνα ενώ την ίδια ώρα οι μαθητές της Ιερισσού έκαναν  διαμαρτυρία στο σχολείο τους ενάντια στην επένδυση. Η πολιτική εικόνα που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα κανάλια είναι: Όντας στην υπηρεσία μιας πολυεθνικής  που δηλητηριάζει το περιβάλλον  η αστυνομία  επιτίθεται στους αντιστεκόμενους κατοίκους και δηλητηριάζει και η ίδια τα παιδιά τους.
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ πανέτοιμος βγήκε σε ζωντανή εκπομπή στο ΣΚΑΙ και πρόβαλε το βασικό του αίτημα: Σταμάτημα των εργασιών και διαβουλεύσεις, (όψιμες βέβαια αφού ο ίδιος ποδοπάτησε κάθε συζήτηση με τους επιστήμονες που ήταν υπέρ της επένδυσης πριν αρχίσουν τα έργα) . Δίπλα του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκπομπή, επίσης πανέτοιμος,  κατήγγειλε την αστυνομική βία στην Ιερισσό, λες και το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση, όπως προσποιείται πως δεν συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ που είναι ανοιχτά και αναφανδόν κατά της επένδυσης.
Χωρίς επιστημονική και σε μεγάλο βαθμό πολιτική αποκάλυψη μπροστά στο λαό του μαύρου μετώπου των σαμποταριστών, που σημαίνει χωρίς αποκάλυψη της αντιαναπτυξιακής γραμμής  όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης στο ζήτημα του χρυσού, δεν θα μπορέσουν τα μεταλλεία να σωθούν από τους σαμποταριστές. Αυτό σημαίνει ότι το χρυσάφι θα βρεθεί  στα χέρια του αφεντικού τους, του επίδοξου αφεντικού όλης της Ελλάδας, όλης της Χαλκιδικής και πρώτα-πρώτα του Άγιου Όρους, του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού υπό τη ηγεσία του μεγαλύτερου προβοκάτορα  όλων των εποχών Βλαδίμηρου Πούτιν.