"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ


ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡ. ΑΥΓΗ
Ένα τεράστιου πολιτικού βάρους χτύπημα  δέχτηκε ο αγώνας των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής όταν δύο ηγετικά στελέχη του ενός από τα τρία σωματεία τους επισκέφθηκαν προχθές τα γραφεία  των ναζιστών της  «Χρυσής Αυγής»  στη Βουλή και φωτογραφήθηκαν  δίπλα  τους.

Για μας αν τα τρία  σωματεία δεν καταδικάσουν αποφασιστικά αυτή τη συνάντηση και οποιαδήποτε συνεργασία με τη Χ.Α τότε, το κίνημα τους σαν κίνημα εργατών, όχι μόνο θα χάσει το δίκιο του αλλά θα μετατραπεί αυτόματα στο αντίθετο του, δηλαδή σε αντεργατικό και αντιδημοκρατικό κίνημα.  Επίσης, εκτός από μεγάλη ντροπή, εκτός από ταξικό έγκλημα,  οποιαδήποτε ενότητα των αγωνιζομένων μεταλλωρύχων με τους ναζιστές θα είναι και πολιτική αυτοκτονία. Και τούτο γιατί οι ψευτοαριστεροί τραμπούκοι και σαμποταριστές της επένδυσης, αυτοί οι φανατικοί εχθροί της εργατικής τάξης που της αρνούνται τα μέσα της δουλειάς και της ύπαρξής της,  θα ενισχυθούν καθώς δεν υπάρχουν χειρότεροι εχθροί του λαού  από τους μαχαιροβγάλτες, και ρατσιστές της Χ. Αυγής.  Και τότε λίγοι θα θυμηθούν ότι τη σύμπλευση με τους χρυσαυγίτες σε συνδικαλιστικά κινήματα την εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμαχία που έκανε μαζί  τους στο κίνημα του «δεν πληρώνω» στα διόδια της  Κατερίνης το 2010 και την επανέλαβε το ΠΑΜΕ στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου το 2011 όταν τα στελέχη του χειροκροτούσαν τη συμμορία της  ΧΑ που είχε έρθει για συμπαράσταση.
Οι μεταλλωρύχοι πρέπει να κάνουν το αντίθετο από αυτό που θέλει το βρώμικο διακομματικό πολιτικό καθεστώς, δηλαδή μέσα από την συνδικαλιστική και πολιτική απομόνωση  που τους έχει επιβάλλει,  να τους οδηγήσει σε συνεργασία με το πιο μισητό και χειρότερο κατακάθι του. Είναι αυτό το καθεστώς, που ανοιχτά ή καλυμμένα και με δεξιό ή αριστερό μανδύα, χτυπάει τώρα την επένδυση, που προσφέρει πολιτικό και ηθικό εξωραϊσμό εδώ και χρόνια στη Χ.Α, που επιτρέπει στους ναζιστές να δημαγωγούν ασύστολα στα ΜΜΕ σαν τάχα πατριώτες και φίλοι των φτωχών,  που δίνει σ αυτή τη τραμπούκικη συμμορία πλήρη νομιμότητα, που κρύβει από το λαό τις απάνθρωπες και εθνοπροδοτικές τους θέσεις, που τους επιτρέπει να μπαίνουν στη Βουλή (μόνοι αυτοί σε όλο τον πλανήτη), που τους ευλογεί με τους μητροπολίτες  του, και ταυτίζεται μαζί τους στα πιο καίρια ζητήματα της πολιτικής  ζωής της χώρας.
Το ότι η όψιμη δήλωση συμπαράστασης της Χρ. Αυγής στους μεταλλωρύχους έχει σα στόχο μόνο και μόνο να λερώσει και να καταρρακώσει τον αγώνα τους , αποδεικνύεται από το ότι η συμμορία πήρε και συνεχίζει να παίρνει  θέση κατά της επένδυσης στη Χαλκιδική.  Τέτοιες προβοκάτσιες οι χρυσαυγίτες  τις έχουν ξανακάνει.
Η Χρ. Αυγή  πρέπει να καταγγελθεί σήμερα ακόμα περισσότερο επειδή τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερος ο κίνδυνος οι ναζιστές να μπουν στα συνδικάτα και να σκοτώσουν τους αγώνες που κάνει για να επιβιώσει υλικά και να δυναμώσει ταξικά η όλο  και πιο χτυπημένη βιομηχανική εργατική  τάξη,  εκείνη  που αποτελεί το μέλλον και την αληθινή εγγύηση για τη σωτηρία της χώρας.
Αθήνα 23 Μάρτη 2013