"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Μέχρι τώρα έχουμε ενημερωθεί από ψηφοφόρους για δύο περιπτώσεις στην επαρχία, στην Αρκαδία (92ο Αρρένων) και στη Φωκίδα (Αγία Ευθυμία), ότι μαζί με τα άλλα ψηφοδέλτια οι εφορευτικές δεν έδιναν και αυτό της ΟΑΚΚΕ. Ενημερώσαμε τους εφόρους των δικαστικών αντιπροσώπων στα αρμόδια πρωτοδικεία για να παρέμβουν στα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα. Καλούμε όλους τους φίλους μας όπου εντοπίζουν αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της ΟΑΚΚΕ να μας το καταγγέλλουν για να παρέμβουμε