"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Καταγγελία ενάντια στους ναζιστές


Η ΟΑΚΚΕ και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλουν την τραμπούκικη επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στον αντιφασίστα αναρχικό Π. Παπαδόπουλο (Κάιν).

Ο Παπαδόπουλος  μοίραζε  αντιφασιστικά φυλλάδια σε κεντρικό σημείο του Παλαιού Φάληρου πίσω από την καφετέρια Στάρμπακς, μια μέρα μετά την προεκλογική φασιστική συγκέντρωση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο. Περίπου 10 άτομα νεαρής ηλικίας του επιτέθηκαν και προσπάθησαν να του πάρουν την τσάντα που είχε στον ώμο του. Μετά από σύντομη πάλη και ενώ τον κυνηγούσαν, κατάφερε να διασχίσει την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος μέσα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα με κίνδυνο της ζωής του.

Οι ναζιστές φονιάδες έχουν αποθρασυνθεί πια από την αποδοχή τους από το πολιτικό σύστημα σαν ένα κανονικό κόμμα ανάμεσα στα άλλα, και εξαπολύουν επιθέσεις κατά προτίμηση ενάντια στους πραγματικούς αντιφασίστες.  Θυμίζουμε ότι πριν 2μιση βδομάδες οι ναζί επιτέθηκαν σε συνεργείο αφισοκόλλησης της ΟΑΚΚΕ και τραυμάτισαν, ματώνοντας στο πρόσωπο τον 67χρονο συναγωνιστή μας Κ. Κεβρεκίδη.

Πραγματικά τώρα αμέσως πρέπει να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αποφασιστικής δημοκρατικής πάλης ενάντια στους ναζιστές που θα μπορεί να είναι νικηφόρο μόνο αν θα απαντάει στα πιο άμεσα και πιο ζωτικά προβλήματα του λαού και της νεολαίας.