"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Παρακολουθείστε αύριο Τετάρτη 2 Μάη τη συνέντευξη του σ. Η.Ζαφειρόπουλου, γ.γ της ΚΕ της ΟΑΚΚΕ, στην ΕΤ1 ώρα 12 το μεσημέρι

Σύντροφοι και φίλοι κινητοποιηθείτε ως την Κυριακή για τη διάδοση των τηλεοπτικών προβολών και την υπερψήφιση της ΟΑΚΚΕ

Αγαπητοί φίλοι τελειώσαμε την εκλογική φάση με τα δύσκολα, δηλαδή με τη φάση «πολλά καθήκοντα σχεδόν ταυτόχρονα για λίγους ανθρώπους»: όπως υποψηφιότητες, αποστολές υποψηφιοτήτων στις νομαρχίες, στήσιμο εκλογικού περιπτέρου και τύπωμα εκλογικού υλικου, τύπωμα- μεταφορά ψηφοδελτίων, μαγνητοσκοπήσεις ομιλιών.

Τώρα μπαίνουμε στη φάση να ακουστεί όσο πιο μακρυά γίνεται η φωνή μας ιδιαίτερα σε ανθρώπους με τους οποίους άμεσα εμείς και οι φίλοι μας έχουν επαφή. Η κατάσταση που αφουγκραζόμαστε είναι πολύ καλή. Καλύτερη από κάθε άλλη φορά, με χαρακτηριστικό ότι και άλλοι κινούνται για την υπερψήφιση της ΟΑΚΚΕ.

Αυτό σημαίνει ότι Α. πρέπει να στείλουμε με το ίντερνετ παντού τα τρία βασικά υλικά που έχουμε στα χέρια μας σήμερα: 1ο Την προεκλογική ομιλία στο Κερατσίνι που είναι ήδη δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα μας. Μόλις μάθουμε την ώρα προβολής της προεκλογικής ομιλίας στην Ετ1 θα την αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα ώστε οι φίλοι να ειδοποιήσουν όσους φίλους τους δεν έχουν ίντερνετ να την δουν. Πιο πιθανές μέρες –ώρες προβολής είναι η Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα. 2ο Το προεκλογικό πεντάλεπτο της ΟΑΚΚΕ που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα που οι σταθμοί δεν λένε πότε θα προβάλλεται (πάντως από 8 πμ έως 2 μμ). 3ο Τη συνέντευξη που έδωσε ο σ. Ζαφειρόπουλος στην ΕΤ1 και που θα μεταδοθεί αύριο Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι, απ όπου θα τη μαγνητοσκοπήσουμε και θα κοιτάξουμε να την αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα. Είναι καλό να ειδοποιήσουμε τους φίλους μας που δεν έχουν ίντερνετ για την ώρα που θα προβληθεί η συνέντευξη στην τηλεόραση.

Σας καλούμε σε μια κινητοποίηση ειδοποιήσεων για τις τηλεοπτικές προβολές αλλά και για διάδοση των υλικών μας μέσω του Ίντερνετ. Αυτό θα βοηθήσει και στη διαφώτιση του λαού και στους ψήφους, που σημαίνει σήμερα στην ενθάρρυνση του ευρύτερου πολιτικού μας ρεύματος αλλά και καλύτερα οργανωτικά αποτελέσματα στη συνέχεια.