"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Όχι στην τραμπούκικη τρομοκρατία του ΣΥΝ και την κρατική της πολιτική κάλυψη

Η ΟΑΚΚΕ καταδικάζει τη νέα οργανωμένη τραμπούκικη επίθεση του Συνασπισμού στο Θ. Πάγκαλο,.  
Ο ισχυρισμός του Συνασπισμού ότι δεν βρίσκεται ο ίδιος πίσω από αυτές τις επιθέσεις ακυρώνεται από την ώρα που δεν τις καταδικάζει αλλά αντίθετα τις καλύπτει πολιτικά, θεωρώντας τες ουσιαστικά αυθόρμητες αντιδράσεις δικαιολογημένα αγανακτισμένων πολιτών εξ αιτίας των συγκεκριμένων θέσεων που έχει πάρει ο Πάγκαλος.
Αυτή είναι φασιστική  λογική γιατί επιτρέπει σε μειοψηφίες τιμωρών, σε παρακρατικές συμμορίες και σε επίδοξους δικτάτορες να αυτοπροσδιορίζονται ως «οργισμένος λαός», να ορίζουν αυτές τον «κύριο εχθρό του λαού» και να τον εξοντώνουν αφαιρώντας από τις μάζες το δικαίωμα να ξεκαθαρίζουν οι ίδιες τις ιδέες τους, να ορίζουν εκείνες τους εχθρούς και τους φίλους τους τους, να διεξάγουν  εκείνες  την πολιτική πάλη και να επιχειρούν να επιβάλουν κατ’ αρχήν με ειρηνικό τρόπο τη θέλησή τους.
            Ο ορισμός και η τιμωρία του «εχθρού» από μειοψηφίες είναι η κλασσική μέθοδος για την άσκηση της φασιστικής εξουσίας των όποιων πολιτικών και κοινωνικών μειοψηφιών τελικά πάνω στο λαό.  Αυτή η μέθοδος ενοποιεί σήμερα υπόκωφα αλλά με σαφήνεια  τη φασιστική βία του ΣΥΝ στο όνομα «του αντικαπιταλισμού», του ψευτοΚΚΕ στο όνομα «της εργατικής τάξης», και των ναζιστικών συμμοριών στο όνομα της «υπεράσπισης της φυλής κι του έθνους».
Μια τέτοια επαναλαμβανόμενη πραξικοπηματική  άσκηση πολιτικής βίας θα ήταν εξαιρετικά ανησυχητική αν δεν την έκανε τραγική ένα άλλο ακόμα πιο σοβαρό παράλληλο γεγονός που δυναμώνει τελευταία:  ότι αυτού του είδους η τραμπούκικη νοοτροπία και πρακτική θεωρείται «μια απλή πολιτική ρουτίνα» και ουσιαστικά καλύπτεται πολιτικά από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ειδικά μάλιστα στην τελευταία επίθεση, όπου η βία ασκήθηκε και στον προσωπικό χώρο ζωής του πολιτικού στελέχους, η σιωπή του κυβερνητικού κόμματος σηματοδοτεί αντικειμενικά έγκριση αυτής της βίας και αντικειμενικά δικαιώνει και ενθαρρύνει την απαίτηση του κόμματος των τραμπούκων να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπουργός από την κυβέρνηση. Είναι σαν το μικρό κόμμα των τραμπούκων να λειτουργεί σαν δυναμικό παρακράτος που «διεκπεραιώνει» τις εσωκομματικές  εκκαθαρίσεις του μεγάλου επίσημου κρατικού κόμματος. Σε αυτήν την περίπτωση η φασισμός δεν είναι στα σπάργανα αλλά στα πρόθυρα  της επιβολής της εξουσίας του.
Χρειάζεται λοιπόν επειγόντως μια αφύπνιση και μια μεγάλη κινητοποίηση των δημοκρατών πριν οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία (κυρίως ο ΣΥΝ, το ψευτοΚΚΕ και μικρές ηγετικές φράξιες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) καταστρέφοντας μεθοδικά τις βιομηχανικές της επενδύσεις επί 30 χρόνια στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος και γενικά του κούφιου αντικαπιταλισμού, την οδηγήσουν στο φασισμό μαζί με το ΛΑΟΣ, τη Χρυσή Αυγή και τη Σπίθα. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα θα διαμορφώσει εκείνη την πολιτική ατμόσφαιρα μέσα από την οποία θα γίνει δυνατή η οικονομική σωτηρία της χώρας αλλά και ο δίκαιος καταμερισμός των βαριών ευθυνών που έχει ο καθένας από κείνους που συμμετείχαν στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας από ισχυρή θέση, ανάμεσά τους και σε περίοπτη θέση ο ίδιος ο Πάγκαλος.

Αθήνα 18-3-2011