"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η Μπιρμπίλη βομβαρδίζει με πρωτοφανή ένταση τις παραγωγικές δυνάμεις

Ακυρώνει τώρα τις δεξαμενές καυσίμων στη Σούδα
Η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα οι εργαζόμενοι βυθίζονται στη φτώχεια και στην πείνα και η κυβέρνηση του Παπανδρέου συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη μανία το σαμποτάρισμα της παραγωγής για να συντηρεί τη χρεοκοπία της χώρας και να την χρησιμοποιεί σαν εργαλείο εκβιασμού και διάσπασης της ΕΕ για τα συμφέροντα του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού.  
Δεκάδες δις επενδύσεων που θα έδιναν δουλειά σε δεκάδες ακόμα και σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ακυρώνονται συστηματικά από την κυβέρνηση που την υποστηρίζουν στο καταστροφικό της έργο όλες οι κομματικές ηγεσίες και την καθοδηγεί σ’ αυτό το έγκλημα το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Για την σαμποταριστική μανία του καθεστώτος και της υπουργού περιβάλλοντος, της γνωστής κρυφοσυνασπισμαίας Μπιρμπίλη που διακρίνεται ιδιαίτερα σ’ αυτό το έγκλημα, θα έπρεπε οι δημοκράτες να συστήσουν ένα πολιτικό δικαστήριο για την καταγραφή του σαμποτάζ και την καταδίκη των εγκληματιών προβοκατόρων που κυβερνάνε τη χώρα μέσα στη γενική σιωπή-αποδοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και φραξιών.
Τώρα η Μπιρμπίλη ακυρώνει μια επένδυση 20 εκατ του Μαμιδάκη στη Σούδα για την κατασκευή δεξαμενών καυσίμων, που μπορεί να δώσει 50 θέσεις εργασίας στις δεξαμενές και δεκάδες άλλες στον οικονομικό κύκλο λειτουργίας των. Χώρια τα έσοδα για το χρεοκοπημένο κράτος και κυρίως χώρια από την πτώση της τιμής της βενζίνης σε όλη την Κρήτη που θα φέρει η δημιουργία των δεξαμενών. Έχουμε υποστηρίξει και παλιότερα τη δημιουργία των δεξαμενών αυτών και έχουμε καταγγείλει το σαμποτάρισμά τους, όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης γενικά για την Κρήτη, αλλά και γιατί συγκεκριμένα οι σημερινές ελάχιστες δεξαμενές καυσίμων στην Κρήτη επαρκούν για την τροφοδότηση της αγοράς μόνο για 15 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι όλη η Κρήτη να πληρώνει μεγαλύτερες τιμές στα καύσιμα από την υπόλοιπη Ελλάδα!
Την επένδυση αυτή την σαμποτάρει επί χρόνια το καθεστώς. H Jetoil-η εταιρεία του Μαμιδάκη- κατάφερε να προχωρήσει τις διαδικασίες της επένδυσης αφού δικαιώθηκε δύο φορές από το ΣτΕ εξαιτίας των ενστάσεων του δήμου Σούδας και των μανιασμένων υποστηρικτών του, των σοσιαλφασιστικών συμμοριών της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δεν έχουν φυσικά κανένα οικονομικό πρόβλημα. Και ισόβια δουλειά έχουν με παχυλούς μισθούς και δεν δουλεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις και μιζάρονται και επιπλέον κυβερνούν και εκβιάζουν την ντόπια κοινωνία κάτω από την ετικέτα του τοπικού «άρχοντα».  Είναι οι συμμορίες της «τοπικής αυτοδιοίκησης» σε συνεργασία με τις συμμορίες του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ μαζί με τους «οικολόγους» που εμποδίζουν την κατασκευή κάθε εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη με αποτέλεσμα τις διακοπές ρεύματος για δέκα και δώδεκα ώρες σε τουριστικές και οικιστικές περιοχές το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ΔΕΗ να δώσει ρεύμα ούτε στις νέες κατοικίες, πόσο μάλλον στη βιομηχανία που γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να εγκατασταθεί στην Κρήτη. Οι ζημιές στην ανάπτυξη του νησιού από αυτά τα καθάρματα είναι τεράστιες. 
Δικαιωμένη η Jetoil από το ΣτΕ προχώρησε στην αγορά των υλικών για την κατασκευή των δεξαμενών αλλά την σταμάτησε ο Περιφερειάρχης Καρούντζος του ΠΑΣΟΚ που ανακάλεσε την άδεια περιβαλλοντικών όρων που ο ίδιος όμως πάλι σαν περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ είχε εγκρίνει πριν από έξι χρόνια! Ο περιφερειάρχης εκτελούσε εντολές του υπουργείου περιβάλλοντος σύμφωνα με την ομολογία του δημάρχου Χανίων του ΠΑΣΟΚ στα Χανιώτικα Νέα. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ο δήμαρχος απαντά: «Η θέση η δική μας, του ψηφοδελτίου μας, της παράταξής μας, είναι αυτή που καταθέσαμε στη Βουλή, όταν για τρεις ημέρες βρεθήκαμε εδώ ο Σπύρος ο Κουβέλης, ο Γιάννης ο Μανιάτης κι εγώ. Ήρθαμε, πήγαμε, μελετήσαμε, ακούσαμε και καταθέσαμε μια πρόταση στη Βουλή. Λέει: όχι καύσιμα στη Σούδα. Τελειώσαμε. Όχι δεξαμενές καυσίμων. Υπάρχουν άλλα σημεία, τα οποία θα τα βρει η μελέτη, δεν έχει ολοκληρωθεί...»Οι δύο υφυπουργοί της Μπιρμπίλη αποφάσισαν για μια έτοιμη επένδυση: όχι καύσιμα στη Σούδα!
Ο Μαμιδάκης μήνυσε τον περιφερειάρχη για σκόπιμη παρεμπόδιση του έργου και ο περιφερειάρχης τον Μαμιδάκη όχι γιατί του υποσχέθηκε μίζα, όπως γίνονται δηλαδή συνήθως οι δουλειές με την τοπική «αυτοδιοίκηση», όχι γιατί τον έβρισε ο Μαμιδάκης κλπ αλλά γιατί τον πίεζε για να κάνει την επένδυση!! Μήνυση στον επενδυτή γιατί τον πιέζει για να κάνει την επένδυση! Η αντανάκλαση του παραγωγικού σαμποτάζ στο μυαλό ενός σαμποταριστή γραφειοκράτη! Ταυτόχρονα ο Μαμιδάκης έστειλε μια ανοιχτή επιστολή στον Παπανδρέου που την δημοσίευσε και στον τύπο ενημερώνοντάς τον δουλικά…… ότι το έργο της κυβερνήσεώς του το σαμποτάρουν κάποιοι άλλοι λες και μπορεί ένας περιφερειάρχης να δουλεύει χωρίς την έγκριση των υπουργών του!!
Οι λόγοι που προφασίζεται η καθεστωτική προπαγάνδα, εδώ και χρόνια, για την ακύρωση της επένδυσης και που έχουν κριθεί όμως με δύο ευνοϊκές αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ της επένδυσης (δηλαδή ούτε το κατεξοχήν βιομηχανοκτόνο αυτό κρατικό όργανο δεν μπόρεσε να την αμφισβητήσει), είναι ότι οι  δεξαμενές θα βρεθούν δίπλα από τον οικισμό και την πλαζ του Ναυστάθμου Κρήτης, δίπλα στην ερευνητική μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας του ΕΛΚΕΘΕ, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές βάσεις και σε απόσταση 200 μέτρων από μια ΠΕΡΠΟ (περιοχή ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης) για οικιστική χρήση!  Ακόμα και ότι η περιοχή σπάει τη συνέχεια των ναυτικών οχυρών που διέπεται από ένα αυστηρό καθεστώς προστασίας. Έφτασαν ακόμα στο σημείο να λένε ότι οι δεξαμενές θα βρίσκονται κοντά στην εθνική οδό και ακόμα ότι τα βυτία δεν μπορούν να κυκλοφορούν στην εθνική ( άλλος δρόμος δεν υπάρχει βέβαια που να συνδέει όλη την Κρήτη, επομένως στην Κρήτη δεν πρέπει να γίνουν δεξαμενές!)
Ύστερα από την ανατροπή όλων αυτών των κατασκευασμένων εμποδίων απέμεινε η ανοιχτή φασιστική βία που εφαρμόζει συστηματικά πια η Μπιρμπίλη. Βίαιη ακύρωση της επένδυσης με εντολή στον περιφερειάρχη, που πιστεύει μάλλον αν κρίνομε από την μήνυσή του, ότι θα πρέπει να νομοθετηθεί η απαγόρευση των επενδύσεων, γιατί έτσι γουστάρει το κράτος. Εδώ έφτασε η Μπιρμπίλη να βγάλει παράνομη την επένδυση του Κωνσταντακόπουλου, το πελώριο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ναυαρίνου που λειτουργεί νόμιμα από το Μάιο! Όλοι οι προηγούμενοι «αντικειμενικοί» λόγοι απόρριψης της επένδυσης για το φαιοκόκκινο καθεστώς δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, αρκεί να δει κανείς με μια απλή ματιά και με την κοινή λογική την περιοχή. Θα σταθούμε όμως στην ύπαρξη τάχα της ερευνητικής μονάδας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ δίπλα στις δεξαμενές και αυτό γιατί την «ερευνητική» μονάδα την έστησαν στα χαρτιά οι σαμποταριστές με σκόπιμη δωρεά του οικοπέδου στο ΕΛΚΕΘΕ για να έλθουν μετά να υποστηρίζουν ότι υπάρχει ερευνητική μονάδα και δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν δεξαμενές! Οι δωρητές είναι υπόλογοι γιατί δώρισαν ένα οικόπεδο  χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Υπόλογη είναι φυσικά και η διοίκηση του τότε ΙΘΑΒΙΚ  που έλαβε τη δωρεά χωρίς κανένα λόγο. ( Το ΙΘΑΒΙΚ απορροφήθηκε αργότερα στο ΕΛΚΕΘΕ οπότε και η ανύπαρκτη ερευνητικά μονάδα αναφέρεται στη φανταστική ερευνητική δραστηριότητά του στη Σούδα). Εκεί ούτε σχεδιάστηκε ποτέ ούτε και υπάρχει ερευνητική μονάδα. Εγκαταστάθηκαν κλωβοί ψαριών χωρίς προσωπικό. Και μια τέτοια εγκατάσταση δεν απαιτεί την ύπαρξη οικοπέδου μερικών στρεμμάτων παρά μια παράγκα στη στεριά, όπως υπάρχει σήμερα.
Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τους σαμποταριστές των έξι κομμάτων που το καταστροφικό τους έργο πολλαπλασιάζεται σε επιπτώσεις, αυτή την περίοδο της χρεοκοπίας, πάνω στις τσακισμένες πλάτες του άνεργου και του φτωχού λαού.