"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ: ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ


 Οι βομβιστικές επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης των ΗΠΑ είναι μία επίθεση γενοκτονικής λογικής, δηλαδή εξόντωσης του άμαχου πληθυσμού  σαν εξίσου υπεύθυνου για τις πράξεις των κυβερνήσεων.


Έχουμε κάθε λόγο να υποθέσουμε ότι και η επίθεση αυτή είναι προβοκατόρικη, δηλαδή επιδιώκει να προκαλέσει ή να διευκολύνει νέα βαθιά επεμβατικά πλήγματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια σε μία ή περισσότερες χώρες του τρίτου κόσμου ώστε να σπρωχτούν και αυτές στο ρωσοκινεζικό στρατόπεδο. Θυμίζουμε ότι η εκτίμηση της ΟΑΚΚΕ το 2001 ότι το χτύπημα της 11/9 ήταν μια προβοκάτσια υπέρ της πουτινικής Ρωσίας επιβεβαιώθηκε παταγωδώς. Πράγματι είναι η Ρωσία του Πούτιν και μόνη αυτή που βγήκε κερδισμένη από το απαντητικό πλήγμα των ΗΠΑ τότε, αφού αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το τσάκισμα των στρατηγικά αντιρώσων ταλιμπάν (που μάλιστα κατηγορούσαν τον Κλίντον σαν φιλο-ρώσο) και την άνοδο της φιλορώσικης ηγεσίας Καρζάι στην εξουσία του Αφγανιστάν*.
Το ότι στην εξουσία των ΗΠΑ βρίσκεται τώρα όχι μόνο ένας φιλορώσος πρόεδρος αλλά για πρώτη φορά και μια τριάδα ανθρώπων του στην ηγεσία ταυτόχρονα του στρατού, της διπλωματίας και της ΣΙΑ κάνει το όποιο νέο δήθεν απαντητικό πλήγμα των ΗΠΑ πολύ πιο εύκολο. Το κάνει τόσο εύκολο ώστε να μην χρειάζεται αυτή τη φορά μια δολοφονία αμερικανών αμάχων τόσο μαζική όσο αυτή της 11/9. Μια τέτοια θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τον Ομπάμα που εκλέχτηκε πρόεδρος ισχυριζόμενος ότι εξάρθρωσε τον υποτιθέμενο αρχηγό της διεθνούς αντιαμερικάνικης τρομοκρατίας.
 Ως τώρα πάντως είναι ενδεικτική η άμεση αντίδραση του Πούτιν που όπως και στις 11/9 μίλησε αστραπιαία και πρώτος από όλους τους ξένους ηγέτες και κάλεσε όπως και τότε τις ΗΠΑ σε διεθνές αντιτρομοκρατικό μέτωπο λέγοντας ότι «ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας απαιτεί τον ενεργό συντονισμό των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας». Συντονισμός σημαίνει ότι η ΗΠΑ θα κουνήσουν την ελιά και η Ρωσία θα μαζέψει τον καρπό. Μάλιστα αυτή τη φορά πρόσθεσε ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια της» στις αρχές των ΗΠΑ για την έρευνα των βομβιστικών επιθέσεων στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Αυτά τα κάνει ο Πούτιν γιατί ξέρει ότι για πρώτη φορά έχουν τις πιο κεντρικές θέσεις εξουσίας στις ΗΠΑ ρωσόφιλοι.
 Οι βομβιστικές επιθέσεις της Βοστώνης προστίθενται στην σειρά των προκαταρκτικών επεισοδίων του παγκόσμιου πολέμου που ετοιμάζει ο ρωσοκινέζικος νεοναζιστικός άξονας.  Η  πάλη εναντίον των σοσιαλφασιστών τρομοκρατών του άξονα αυτού δεν μπορεί να δοθεί σήμερα από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, ιδίως από τους επεμβατιστές τραμπούκους των ΗΠΑ που συμμαχούν στρατηγικά με το άξονα κατά του τρίτου κόσμου φέρνοντας στην εξουσία παντού τους ισλαμοναζήδες, αντί να αφήσουν τον τρίτο κόσμο να τους πολεμήσει όπως εκείνος νομίζει. Η αναχαίτιση των νέων Χίτλερ είναι σήμερα υπόθεση της αντι-ιμπεριαλιστικής πάλης των λαών και των κρατών του τρίτου κόσμου.
  * ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-Παταγώδης επιβεβαίωση των αναλύσεων και προβλέψεων της ΟΑΚΚΕ μετά την προβοκάτσια των δίδυμων πύργων -(http://www.oakke.gr/ na550/afganistan450.htm)