"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Την ώρα που οι δημοκράτες ανησυχούν βαθιά με την άνοδο και την κλιμάκωση της βίας της ναζιστικής συμμορίας της «Χρ. Αυγής» και αναζητούν τρόπους να την ανακόψουν και να τη συντρίψουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους, κλιμακώνεται μια ύπουλη, προβοκατόρικη και φασιστικού τύπου επίθεση ενάντια στην «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» από το ΣΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ανοιχτή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής της το ΣΕΚ και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν πρόσφατα ένα μετωπικό σχήμα και του έδωσαν το όνομα «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά», σαν να πρόκειται για τοπικό τμήμα της Οργάνωσής μας.



To Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στον Πειραιά, το σχήμα αυτό ηγήθηκε συγκέντρωσης και διαδήλωσης, που είχε συνδιοργανωτές την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικό ομιλητή - εκπρόσωπο του σχήματος, ένα στέλεχος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ενώ λοιπόν οι ιδρυτές του σχήματος αυτού θα μπορούσαν να το ονομάσουν με δεκάδες άλλα ονόματα με το ίδιο περιεχόμενο όπως π.χ «αντιναζιστική ενότητα Πειραιά», «αντιναζιστική συσπείρωση Πειραιά», «αντιφασιστικό μέτωπο Πειραιά» κ.λπ. ώστε να αποφύγουν έτσι κάθε σύγχυση με τη γνωστή σε όλους τους αντιφασίστες από τη 15ετή δράση της Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, διάλεξαν ακριβώς ένα όνομα που να δημιουργεί αυτή τη σύγχυση.
Γιατί το έκαναν αυτό;
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν επιδιώκουν να εμφανίσουν το μετωπικό τους αυτό σχήμα σαν τοπικό τμήμα της Οργάνωσής μας. Άλλωστε τη λέξη «Πειραιά» σιγά σιγά και «με τρόπο» την αποσύρουν. Αυτό που θέλουν είναι να στήσουν μια μαϊμού «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» δικιάς τους κοπής, να την επανδρώσουν με τα κομματικά μέλη τους, να την «καθιερώσουν» με τον καθεστωτικά ισχυρό προπαγανδιστικό τους μηχανισμό και μετά να πουν στους δημοκρατικούς ανθρώπους που ανησυχούν: «Να αυτή είναι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία που αξίζει να ακολουθήσετε». Στόχος αυτής της πολιτικής πλαστοπροσωπίας είναι να εμποδίσει τους δημοκράτες να στραφούν προς την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και να τη δυναμώσουν οργανωτικά και πολιτικά επειδή αυτή ΤΩΡΑ δικαιώνεται. Αντίθετα ΤΩΡΑ έγινε ολοφάνερη η αποτυχία της αντιρατσιστικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΕΚ και όλης της καθεστωτικής «αριστεράς». Αυτή όχι μόνο δεν ανέκοψε αλλά είχε σαν αποτέλεσμα τελικά να δυναμώσει τους ναζιστές.

Αποδεικνύεται δηλαδή σήμερα πόσο δίκιο είχε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία όταν πριν από 15 χρόνια έβαλε σαν κεντρικό στόχο της ίδρυσής της την αποκάλυψη της «Χρ. Αυγής» ως ναζιστικής, την πολιτική και ιδεολογική συντριβή της πλατφόρμας της και τη θέση της εκτός νόμου.
Από τότε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία κατήγγειλε την πολιτική άρνηση των ηγεσιών της λεγόμενης αριστεράς, να υψώσουν σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ζωής την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας, που τότε όλοι ονόμαζαν ακροδεξιά, εθνικιστική κ.λπ και κυρίως την τερατώδη νομιμότητά της.
Τότε ο ΣΥΝ (τώρα ΣΥΡΙΖΑ) έλεγε ότι η «Χρ. Αυγή» ήταν μια περιθωριακή ομάδα που δε θάπρεπε να τεθεί εκτός νόμου «για να μην ηρωοποιηθεί». Αυτή την πολιτική τη συνεχίζουν ακόμα και σήμερα που οι ναζί έχουν αποχαλινωθεί και έχουν γίνει επίσημο παρακράτος. Μάλιστα ακόμα και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει στη Βουλή την τιμωρία των «βουλευτών» της Χρυσής Αυγής, το ΣΕΚ με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν αναλάβει να τον ξεπλύνουν στήνοντας μαζί του «αντιναζιστικές πρωτοβουλίες» και πορείες με το εσκεμμένα διφορούμενο σύνθημα «Να κλείσουν τα γραφεία της Χρ. Αυγής». Αυτό το σύνθημα βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακάμπτει με αριστερή φρασεολογία το «εκτός νόμου η Χρ. Αυγή». Η διαφορά είναι ότι το «εκτός νόμου» υποχρεώνει την αστική τάξη,όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και το κράτος γενικά, να απαγορεύσουν ολοκληρωτικά τους ναζί εγκληματίες, όπως γίνεται σε όλες τις στοιχεωδώς δημοκρατικές χώρες, ενώ το «να κλείσουν τα γραφεία» σημαίνει μερική απαγόρευση, που την ευθύνη της αυτό το σύνθημα την αναθέτει πρακτικά στις τοπικές διαμαρτυρίες των πολιτών και στους τοπικούς συσχετισμούς δύναμης.
Από την άλλη σε αντίθεση με όλους αυτούς που «ξέχασαν» επί 15 χρόνια να ιδρύσουν ένα αντιναζιστικό μέτωπο και το θυμήθηκαν τώρα - που το αυγό του φιδιού έγινε βόας - κλέβοντας το όνομα άλλων, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία φώναζε ασταμάτητα ότι η πιο βασική προϋπόθεση για τη συντριβή των ναζί ήταν η ουσιαστική ενότητα του ντόπιου με το μεταναστευτικό προλεταριάτο. Γι αυτό κατήγγειλε την αντιδραστική πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» που προωθούσαν και προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ και κυρίως κατήγγειλε ότι αυτοί δέχτηκαν επί 20 χρόνια, σιωπηρά ή ανοιχτά, την πολιτική του σπασμένου μεροκάματου για τους μετανάστες, η οποία και έβαλε τα θεμέλια της εθνορατσιστικής διάσπασης ελλήνων και μεταναστών εργατών. Ιδιαίτερα σήμερα με τη ραγδαία καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, τη χρεοκοπία, τη συνακόλουθη ανεργία και την εξαθλίωση του λαού, αυτή η πολιτική μαζικοποιεί όσο τίποτε άλλο τους ναζί, καθώς εμφανίζει τη ρατσιστική κτηνωδία τους σα μέθοδο σωτηρίας της φτωχολογιάς.
Επίσης, και ίσως το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία αποκάλυψε και καταγγέλλει σταθερά το βαθύ ενοποιητικό συστατικό των ηγεσιών όλης της υποτιθέμενης «αντιρατσιστικής» αριστεράς, που είναι ο καλυμμένος της αντισημιτισμός, ο οποίος αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του ναζισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΕΚ σιώπησαν βροντερά και συνένοχα και συνεχίζουν να σιωπούν που τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας έχουν αθωώσει τον αρχιναζιστή Κ. Πλεύρη με ανοιχτά αντισημιτικά και φιλοναζιστικά επιχειρήματα, μετατρέποντας έτσι την Ελλάδα στο πρώτο επίσημα αντισημιτικό κράτος στην Ευρώπη.
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκράτες αντιφασίστες να καταγγείλουν με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική πλαστοπροσωπία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΕΚ, την τόσο σπάνια σε κυνισμό και σε φασιστική λογική. Το κάλεσμα αυτό το απευθύνουμε και σε όποιους αντιναζιστές ακολουθούν τα παραπάνω κόμματα.
Σε κάθε περίπτωση η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αφήσει αυτή την απάτη να περάσει. Έτσι οι εμπνευστές της όχι μόνο δεν θα συσκοτίσουν τα πράγματα όπως ανόητα ελπίζουν, αλλά θα βοηθήσουν άθελά τους στο ξεκαθάρισμα των ιδεών και των θέσεων στη βάση του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτό το ξεκαθάρισμα είναι σήμερα απαραίτητο για τη δημιουργία ενός πραγματικού πλατιού, δεμένου με το λαό, αντιναζιστικού μετώπου που θα συντρίψει τελικά τη χρυσαυγίτικη, εγκληματική, καθεστωτική συμμορία. Αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και επώδυνος αλλά είναι ο μόνος νικηφόρος.

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2012