"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Να ερευνηθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του χθεσινού "Βήματος" http://www.tovima.gr/society/article/?aid=466959 με την πολύ καλή τοποθέτηση-ουσιαστικά καταγγελία- του επιτρόπου της Κομισιόν για το ζήτημα της Χρ. Αυγής που ουσιαστικά βάζει ζήτημα θέσης της εκτός νόμου . Το φιλοναζιστικό ελληνικό διακομματικό καθεστώς δεν θα μπορεί για καιρό να προστατεύει πολιτικά ατιμώρητα το αγαπημένο παιδί του. Ο παγκόσμιος τύπος και οι οργανώσεις ανθρωπίνων διακαιωμάτων έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την ελληνική περίπτωση. Βεβαίως όλα αυτά έχουν εφεδρικό ρόλο. Το ζήτημα της απαγόρευσης των ναζί θα κριθεί μέσα στην Ελλάδα από την πάλη των ελλήνων δημοκρατών κυρίως εναντίον των σοσιαλφασιστών που εξουδετερώνουν από τα μέσα κάθε γνήσιο αντιναζιστικό κίνημα φτιάχνοντας προβοκατόρικα και παραπλανητικά δικά του.Να ερευνηθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία
Στην Αθήνα ο Μούιζνιεκς για να συζητήσει με τις Αρχές την αύξηση κρουσμάτων
Να ερευνηθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία

Υπό στενή παρακολούθηση έχει την Ελλάδα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί στο γραφείο του πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό μεταναστών και για απειλές κατά δημοσιογράφων από μέλη της Χρυσής Αυγής. ..

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ