"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Στις 14 Ιούνη σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ και συναγωνιστές της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας μοίρασαν την προκήρυξη που δημοσιεύουμε παρακάτω στο μετρό του Συντάγματος για την καταγγελία της ναζιστικής συμμορίας της «Χ.Α» και του καθεστώτος που την προστατεύει με ταυτόχρονο έντονο κάλεσμα στους δημοκράτες να οργανωθούν και να αντισταθούν στους ναζιστές.  
Την ώρα του μοιράσματος έγιναν ομιλίες με ντουντούκα για την κλιμάκωση της κτηνώδους βίας των ναζιστών με αποκορύφωμα την τραμπούκικη επίθεση του Κασιδιάρη μπροστά στον τηλεοπτικό φακό ενάντια σε εκπροσώπους κομμάτων. Τονίστηκε σε αυτές η προστασία που απολαμβάνουν από το καθεστώς στα πλαίσια της κοινής δουλικής τους αφοσίωσης στο νέο αφεντικό που θέλουν να επιβάλουν στη χώρα, τη νεοναζιστική Ρωσία του Πούτιν. Εκτεταμένη αναφορά έγινε στο μεταναστευτικό και στην προβοκατόρικη πολιτική των  ανοιχτών συνόρων και πως αυτή χρησιμοποιείται σήμερα για το δυνάμωμα του ρατσισμού και του ναζισμού.
Η παρέμβαση της ΟΑΚΚΕ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας είχε ένα διπλό στόχο: Από τη μία να σπάσει το κλίμα της τρομοκρατίας που καλλιεργούν οι τραμπούκοι της «Χ.Α» με την κάλυψη του καθεστώτος που μέσω ΕΣΡ φρόντισε να τους ενθαρρύνει ακόμα και για αυτή τη θρασύδειλη τηλεοπτική επίδειξη βίας. Πολλοί άνθρωποι άκουσαν με προσοχή τις ομιλίες και πήραν την προκήρυξη από τους συντρόφους και συναγωνιστές που έδωσαν μαζικά, αποφασιστικά και μαχητικά το παρόν σε αυτή την εξόρμηση. Δεν εμφανίστηκαν διαβάτες που να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταγγελία της ΧΑ που σημαίνει ότι επειδή ο λαός  στη μεγάλη πλειοψηφικά του παραμένει έντονα δημοκρατικός παρόλη την απέχθειά του στο πολιτικό σύστημα, η μειοψηφία που τους ψηφίζει ντρέπεται να τους υποστηρίξει ανοιχτά.
Από την άλλη στόχος της παρέμβασης ήταν να απαντήσει στον ορυμαγδό των ψευτο-επιχειρημάτων, των διαστρεβλώσεων και της επιτηδευμένης σύγχυσης στα οποία επιδόθηκε εντατικά το καθεστώς από τον Σαμαρά μέχρι τον Τσίπρα και την Παπαρήγα για να εξωραΐσει την αποκρουστική εικόνα που εμφάνισαν οι ναζιστές σε όλη την Ελλάδα, να μεθοδεύσει τη συνέχιση της ατιμωρησίας τους και να επιβάλει την προβολή τους από τα ΜΜΕ. Αυτές τις απαντήσεις τις δίνει με τον πιο διεξοδικό τρόπο η προκήρυξη που δημοσιεύουμε παρακάτω. Στην ίδια προκήρυξη αναφέρονται οι θέσεις και οι προτάσεις για την επίλυση του μεταναστευτικού που δίνουν διέξοδο στο λαό και προστατεύουν και το λαό και τους μετανάστες από τη ρατσιστική και τη ναζιστική βαρβαρότητα.
Καλούμε όλους τους φίλους, όλους τους δημοκράτες, όλο το λαό να μελετήσουν αυτές τις θέσεις και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την ΟΑΚΚΕ και την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία για να σταματήσουμε τους ναζιστές και τους προστάτες τους όσο είναι καιρός, πριν βυθίσουν τη χώρα στη βαρβαρότητα του νεοχιτλερισμού.