"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ


Αντί να καταγγείλει τους ναζιστές της «Χρυσής Αυγής» και να ζητήσει να βγουν εκτός νόμου για την εγκληματική τους ρατσιστική βία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, τους χαρακτήρισε «εξωθεσμικούς αυτόκλητους προστάτες της ζωής των Ελλήνων πολιτών»!


Η δήλωση αυτή που έγινε σε επίσκεψη του στο υπουργείο της αστυνομίας η οποία είναι γεμάτη χρυσαυγίτες και συνεργάζεται μαζί τους (σχεδόν οι μισοί επίσημα πια την ψηφίζουν),  ενισχύει απροκάλυπτα τη ναζιστική συμμορία..
Με αυτή του τη δήλωση  αυτός ο «αριστερός δημοκράτης» αναγορεύει τους ναζιστές σε «προστάτες της ζωής των ελλήνων πολιτών» μόνο που τους κατηγορεί επειδή είναι «αυτόκλητοι προστάτες». Το ότι αυτό το εννοεί, δηλαδή ότι δεν πρόκειται για μια ατυχή διατύπωση αποδεικνύεται από το ότι βάζει τους ναζιστές  μαχαιροβγάλτες στο ίδιο τσουβάλι με εκείνους που στην ίδια δήλωση κατηγορεί «για αυτόκλητους υπερασπιστές των μεταναστών». Ποιους εννοεί με αυτό; Προφανώς εννοεί το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ψευτοαναρχικών. Αυτοί αν και παριστάνουν τους υπερασπιστές των μεταναστών με την προβοκατόρικη πολιτική τους των «ανοιχτών συνόρων» ή της τυφλής αντιαστυνομικής βίας ή της τάχα αντικρατικής και τάχα αντικαπιταλιστικής τους βίας, κάνουν μεγάλη ζημιά στους μετανάστες και διευκολύνουν πολιτικά τους ναζιστές καθώς τους εμφανίζουν σαν υπερασπιστές της έννομης τάξης και αποκούμπι των ανέργων. Όμως ότι κακό και να έχουν κάνει αυτοί δεν συγκρίνεται με τη βία των ναζιστών. Γιατί ναι μεν ασκούν πολιτική βία αντιλαικής σοσιαλφασιστικής φύσης και στην ουσία της και στην πραξικοπηματική μορφή της- αλλά δεν έχουν ασκήσει ρατσιστική βία. Μόνο οι ναζιστές ασκούν ρατσιστική βία και την ασκούν κατά των μεταναστών. Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει τους ναζιστές, και πάλι λαθεμένα, σαν «αυτόκλητους υπερασπιστές της ζωής των ελλήνων» αν ασκούσαν βία κατά των εγκληματικών στοιχείων των μεταναστευτικών γκέτο. Και αυτό ρατσισμός θα ήταν γιατί επικεφαλής κάθε σοβαρής εγκληματικότητας είναι έλληνες, αλλά θα ήταν τουλάχιστον ένας κάπως καλυμένος ρατσισμός. Αλλά οι ναζιστές της Χρ. Αυγής ασκούν ωμή ρατσιστική και κτηνώδη βία κατά των πιο ειρηνικών και συχνότερα μάλιστα των πιο παλιών εγκαταστημένων μεταναστών με βασικό σύνθημα να φύγουν από τη χώρα. Δεν είναι δηλαδή κατά κανένα τρόπο «αυτόκλητοι προστάτες της ζωής των ελλήνων» όπως ισχυρίζεται ο Κουβέλης, είναι μόνο αυτόκλητοι βασανιστές και ψυχολογικοί βιαστές των μεταναστών.
 Αυτό δηλαδή που έκανε η δήλωση Κουβέλη ήταν να εξωραΐσει τη Χρ. Αυγή ώστε να στηρίξει  την παρουσία της ναζιστικής αυτής συμμορίας στη Βουλή. Αυτό το έχει κάνει ως τώρα μόνο ο φιλοχρυσαυγίτης Σαμαράς. Αυτός ποτέ του δεν έχει καταγγείλει σε μεγάλες ομιλίες του τη χρυσαυγίτικη βία και μιλάει επίσης κατά των «αυτόκλητων προστατών» χωρίς να καταγγείλει ονομαστικά την Χ.Α. Ακόμα τόλμησε να πει, όταν ο Κασιδιάρης έδειρε την Κανέλλη, ότι δεν πρέπει μετά από αυτό να χαλάσει η εθνική ενότητα που περιλαμβάνει και τη Χρ. Αυγή, δηλαδή δεν πρέπει να αντιδράσει ουσιαστικά πολιτικά το ψευτοΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ σε αυτήν την πρόκληση. Μια στάση αντίστοιχη με του Κουβέλη, αν και όχι με τόση ωμότητα, κρατάνε  και οι περισσότεροι φιλελεύθεροι που ωραιοποιούν τη ναζιστική βία με το να βάζουν δίπλα της την «αριστερή» βία. Αυτή είναι η φιλοναζιστική στάση των φιλελεύθερων. Με αυτό το βασικό επιχείρημα: «ΟΥΤΕ ναζιστική,  ΟΥΤΕ «αριστερή» βία» έχουν στρογγυλοκαθήσει οι ναζιστές στην ελληνική βουλή δηλαδή έχουν τη νομιμότητα που κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος δεν τους δίνει, ζήτημα που ήδη έθεσε ο επίτροπος της Κομισιόν για τα ανθρώπινα δικαιώματα (δες oakke.blogspot.com). Σύμφωνα με αυτή την ισοπέδωση για να βγει εκτός νόμου η Χρ. Αυγή πρέπει να βγει ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ψευτοΚΚΕ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Αυτή η σχετικοποίηση του ναζισμού είναι η ασπίδα του. Πάντα ο ναζισμός μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο κρυβόταν πίσω από κάθε αυταρχισμό, κάθε πολιτική άδικη βία, κάθε καλυμένο φασισμό. Μάλιστα οι φιλελεύθεροι αντικομμουνιστές τρελαίνονται να ταυτίζουν την αριστερά και πιο πολύ την αληθινή αριστερά με τους ναζί. Το πρόβλημα όμως γι αυτούς είναι ότι μόνο ο ναζισμός εκπροσωπεί  αποδειγμένα ιστορικά, δηλαδή μέσα από τη συνείδηση όλης της ανθρωπότητας τον κανιβαλικό ρατσισμό, δηλαδή την εξόντωση ενός ανθρώπου όχι για την όποια πολιτική ή ταξική θέση του, ιδιαίτερα μέσα σε μεγάλες κοινωνικές αιματηρές συγκρούσεις αλλά για τη ράτσα του, δηλαδή για το ότι υπήρξε απλώς πάνω στη γη. Γι αυτό ο ναζισμός είναι παράνομος τουλάχιστον εκεί όπου πέρασε, δηλαδή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ενώ δεν είναι παράνομη καμιά ψευτοαριστερά ούτε ακόμα καμιά αληθινή αριστερά.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΔΗΜΑΡ και ο Κουβέλης δεν πρέπει να μείνουν σε χλωρό κλαρί γι αυτήν την τερατώδη τους δήλωση και τη γενική τους στάση.


 ΤΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Αφού ομόθυμα φέρανε τους ναζιστές στη Βουλή, αποδέχτηκαν τα καθημερινά ρατσιστικά τους πογκρόμ και τους παραδώσανε την αστυνομία ψυχή τε και σώματι, αφού επί 30 χρόνια στηρίξανε την πολιτική ζωή της χώρας αποκλειστικά στις φασιστικές τους καθάρσεις μέσω σκανδάλων (συχνά μάλιστα ανύπαρκτων ενώ συγκάλυπταν και συγκαλύπτουν τα πιο μεγάλα), αφού κλείσανε λιμάνια και δρόμους με το έτσι θέλω παίρνοντας για δεκαετίες όμηρο τον πληθυσμό, αφού χρεωκοπήσανε τη χώρα καταστρέφοντας συστηματικά τις παραγωγικές της δυνάμεις, αφού δείρανε βουλευτές, αφού ματαιώσαν πολιτικές συγκεντρώσεις και τρομοκρατήσανε το κοινοβούλιο που ήδη το είχανε προβοκάρει και κουρελιάσει περνώντας από αυτό μια πολιτική που οι ίδιοι υπονόμευαν, αφού βάλανε ένα νεοναζιστικό στρατό, το ρώσικο στρατό να παρελάσει σε μια αντιφασιστική εθνική επέτειο, (στην Κομοτηνή στις 28 Οκτώβρη του 2011), την ώρα που εμπόδιζαν με ναζιστές και σοσιαλφασίστες τις παρελάσεις του ελληνικού στρατού, αφού τα κάνανε όλα αυτά ΤΩΡΑ οι ίδιες αυτές ηγεσίες  αποφάσισαν να καταργήσουν και την τελευταία συμβολική φόρμα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας  που τους ενοχλούσε. Κατάργησαν λοιπόν τη γιορτή της αποκατάστασης της δημοκρατίας στο Προεδρικό μέγαρο με πρωτοβουλία του ίδιου του ρωσόδουλου προέδρου και με πρόσχημα ως συνήθως τη φτώχεια του λαού.
Αυτή η καταργηση έρχεται πολλά χρόνια μετά το κάψιμο των φακέλλων από την οικουμενική Φλωράκη-Μητσοτάκη, μετά το συνεχές ψευτοαναρχικό προβοκάρισμα, τη σοσιαλφασιστική χειραγώγηση, την απομαζικοποίηση και την ιδεολογική αφυδάτωση της επετείου του Πολυτεχνείου και σημαίνει στο βάθος της την οριστική αποκατάσταση των δεσμών σύσσωμου του επίσημου σημερινού πολιτικού συστήματος με την στρατιωτική δικτατορία και το ξέπλυμα του στρατού σαν κατ εξοχήν θεσμό επιβολής των δικατοριών . Η αντιχουντική μεταπολίτευση ήταν ως τώρα το μεγαλύτερο πολιτικό και ιδεολογικό  εμπόδιο για την άνδρωση του φαιοκόκκινου μετώπου της σοσιαλφασιστικής ψευτοαριστεράς, της ναζιφασιστικής ακροδεξιάς με παντρολογητές τους κάθε λογής φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες. Όλοι αυτοί ενωμένοι γκρεμίζουν τώρα επίσημα τη δημοκρατία που υπονόμευσαν επί 40 χρόνια οι μεν στο όνομα της εθνικής ενότητας, οι δε της δήθεν ταξικής επανάστασης και οι παντρολογητές τους στο όνομα της ελευθερίας του κεφάλαιου ανατολικού ή δυτικού.Δεν είναι τυχαίο ότι η κατάργηση της γιορτής της δημοκρατίας στο προεδρικό έρχεται μισό χρόνο περίπου μετά την πολιτική και πειθαρχική αθώωση των χουντοφασιστών της Σχολής Ευελπίδων που υμνούσαν σε εκδήλωσή τους τη χούντα.

Καμιά αμφιβολία. Οι 7 ρωσόφιλες κομματικές ηγεσίες  ετοιμάζουν φασιστοναζιστική και ξενική δικτατορία που άλλη σε κτηνωδία και βαρβαρότητα δεν θα έχει ξαναδεί η Ελλάδα. Πρέπει να ενωθούμε και να την αποτρέψουμε.  Η αστική τάξη είναι άθλια, οι φασίστες δημαγωγοί έχουν  προς το παρόν πολιτικά το πάνω χέρι, ο λαός εκτός από οργανωτική έχει και σοβαρή πολιτική αδυναμία σε αυτή τη φάση, όμως η φασιστική δικακτορία  δεν είχε ποτέ μαζική πελατεία σε αυτή τη χώρα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ενδιάμεση αυτή περίοδο και να διαφωτίσουμε και να οργανώσουμε το λαό στην αντιφασιστική αντίσταση αρχίζοντας από την αριστερά και τους βαθείς δημοκράτες.