"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η ΚΙΝΑ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΔΕΛΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ


Ο Βενιζέλος τώρα στη θέση του βασικού προβοκάτορα και διασπαστή της ΕΕ
Την επομένη κιόλας της μέρας της αντικοινοβουλευτικής φασιστικής εκτροπής στην Ελλάδα, που αναστάτωσε πολιτικά όλο τον πλανήτη και βούλιαξε τα χρηματιστήρια όλης της γης, ενισχύθηκε η θέση μας ότι ο στρατηγικότερος στόχος των προωθητών της οικονομικής καταστροφής και της πολιτικής ανωμαλίας της Ελλάδας είναι να εξαναγκάσουν την ΕΕ να εκδώσει ευρωομόλογα που θα αγοράζει ο ρωσοκινεζικός άξονας και κυρίως η Κίνα. Έτσι η Κίνα  διατράνωσε στις 16 του Ιούνη: “Την απόφασή της να συνεχίσει να επενδύει σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, ως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης της στην ευρωζώνη και παρά το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας…» Η Κίνα είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής» στην αγορά ευρωπαϊκού χρέους, δήλωσε ο Χόνγκ Λέϊ, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών. euro2day.gr «Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει σταθερότητα και ανάπτυξη χάρις στη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος». euro2day.gr.
Πρέπει βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι είναι άλλο πράγμα τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, τα οποία ήδη εκδίδει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας που αποτελείται από τα τεράστια κεφάλαια που ήδη έχουν βάλει ή εγγυηθεί  τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ και του οποίου τα ομόλογα  προορίζονται ονομαστικά το καθένα για ξεχωριστές χώρες της ΕΕ και είναι άλλο πράγμα τα Ευρωομόλογα για τα οποία παλεύουν οι έλληνες σαμποταριστές και τα κινέζικα και ρώσικα αφεντικά τους. Τα Ευρωομόλογα αν εκδοθούν κάποτε, θα εκδίδονται συνολικά για όλη την ΕΕ και το κυριότερο δεν θα έχουν πίσω τους κάποιο συγκεκριμένο κεφάλαιο που θα έχει ήδη συγκεντρωθεί ή θα είναι εγγυημένο από τα κράτη της ΕΕ αλλά θα εκδίδονται από την ΕΚΤ με μόνη εγγύηση την συνολική οικονομική και πολιτική δύναμη των κρατών της ΕΕ.
Παρ όλο όμως που είναι άλλο πράγμα τα ομόλογα που ήδη αγοράζει τώρα η Κίνα και άλλο τα Ευρωομόλογα, από πολιτική άποψη  το ότι αναφέρεται σήμερα η Κίνα την ώρα της μέγιστης ελληνικής και ευρωπαϊκής όξυνσης της κρίσης χρέους, κρίσης που διασπά την ΕΕ, ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα είναι ακριβώς για να ενθαρρύνει την ΕΕ να στηρίζεται πάνω της για την λύση του χρέους οπότε να την ενθαρρύνει και για να εκδώσει το Ευρωομόλογο ή κάποια μορφή του Ευρωομόλογου. 

Η έκδοση ευρωομολόγου από τη ΕΚΤ είναι ο στρατηγικός πολιτικός στόχος του σοσιαλιμπεριαλισμού γιατί ευρωομόλογο σημαίνει οικονομική εξάρτηση της ΕΕ κυρίως από τα κινέζικα  αλλά και από τα ρώσικα δάνεια οπότε και πολιτική εξάρτηση της ΕΕ από τον νεοφασιστικό άξονα. Ευρωομόλογο σημαίνει στο βάθος εγκατάλειψη της πολιτικής του σκληρού ευρώ που μόνη αυτή εξασφαλίζει την σταθερότητα των οικονομικών σχέσεων και επομένως και των αδύναμων πολιτικών σχέσεων μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ. Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στο να δανείζονται οι ΗΠΑ λεφτά από την Κίνα και στο να δανείζεται  η ΕΕ σαν τέτοια. Γιατί οι ΗΠΑ μπορούν όταν υπερχρεώνονται να εκδίδουν πληθωριστικό δολάριο γιατί πρόκειται για μια πολιτικά πολύ συγκεντρωμένη υπερδύναμη. Η ΕΕ δεν μπορεί να εκδίδει πληθωριστικό νόμισμα σαν τέτοια γιατί δεν έχει πολιτική συγκεντροποίηση, οπότε ένα πληθωριστικό, δηλαδή ένα αδύναμο  Ευρώ, θα την αδυνατίσει οικονομικά, θα την αποσαθρώσει πολιτικά και θα την εξαρτά από τους δανειστές της.
Τώρα που η ελληνική κρίση, για την ακρίβεια το παραγωγικό σαμποτάζ της ελληνικής οικονομίας, θα απειλεί όλο και περισσότερο την ευρωζώνη, με αυξανόμενο τον κίνδυνο να απλωθεί η χρεοκοπία στην Πορτογαλία και Ισπανία, το ελληνικό πολιτικό καθεστώς θα κορυφώνει τις πιέσεις του στην ΕΕ για νέα δανεικά και αγύριστα. Μάλιστα με υπουργό οικονομικών τον ρωσόδουλο προβοκάτορα Βενιζέλο, που ήδη δήλωσε ότι θα κινείται παράλληλα με τους άλλους ψευτο-ευρωπαίους ρωσόδουλους, τον Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη αλλά και τους αντιευρωπαίους του ΣΥΡΙΖΑ, σαμποταριστές ηγέτες των «αγανακτισμένων», οι εκβιασμοί στην ΕΕ θα είναι πολύ πιο λεπτοί οικονομικά και πολύ πιο ιλιγγιώδεις πολιτικά από όσο ήταν με τον ευρωπαιόφιλο Γ. Παπακωνσταντίνου που ήταν ένας απλός καρπαζοεισπράκτορας, ένα άθλιο δίχως χαρακτήρα ενεργούμενο του Γ. Παπανδρέου.
Ο κινέζος πρωθυπουργός ξεκινάει αυτή ακριβώς την περίοδο αυτή της νέας όξυνσης της κρίσης νέα επίθεση φιλίας με προσφορές δανείων στους τρομοκρατημένους λαούς και κυβερνήσεις της ΕΕ από το κινέζικο αποθεματικό των τριών τρις δολαρίων: «ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο θα επισκεφθεί από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας την Ουγγαρία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ κάλεσε επίσης την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει δημοσιονομικά προβλήματα, και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτύχουν «σταθερότητα».
Η επίσκεψη του Γουέν στην Ευρώπη από τις 24 ως τις 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μήνες αφότου επισκέφθηκε τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία και προσφέρθηκε να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες να ξεπεράσουν τις κρίσεις που δημιουργεί το χρέος τους.»
 euro2day.gr