"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

Σημαντικά πολιτικά γεγονότα

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η πώληση του 20% των Apha – Eurobank στο Κατάρ είναι εξαναγκαστική, αποτέλεσμα προβοκατόρικης πολιτικής μεθόδευσης και γι αυτό άκυρη

Μετά την παράδοση της Πειραιώς στα ρώσικα κεφάλαια μιλάμε για ποιοτικό άλμα στην οικονομική εξάρτηση της χώρας από το νεοναζιστικό άξονα

Το κράτος του Κατάρ θα χρηματοδοτήσει τη συγχώνευση της Alpha και της Eurobank με αντάλλαγμα την απόκτηση μετοχών στο ενιαίο σχήμα που θα μπορεί να φτάσει ποσοστό 20%! Πρόκειται για ποσοστό που εξασφαλίζει τον στρατηγικό έλεγχο των δύο τραπεζών από έναν πιστό φίλο της Ρωσίας και του Ιράν στη Μέση Ανατολή, το εμιράτο του Κατάρ, στο οποίο το πολιτικό καθεστώς που κυβερνάει τη χώρα έχει δείξει πολλές φορές τις φιλικές του διαθέσεις, τόσο επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, όσο και επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Ασύλληπτη εγκληματική προβοκάτσια Παπανδρέου - Βενιζέλου ενάντια στη χώρα μας και στην ΕΕ

Η πρώτη πισώπλατη μαχαιριά που έδωσε στη χώρα ο Παπανδρέου ήταν τότε που προωθούσε κρυφά τη χρεοκοπία της χώρας – τον αποκάλυψε σε αυτό ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν - ενώ ταυτόχρονα  δήλωνε στο εσωτερικό ότι υπάρχουν λεφτά και κέρδιζε στη συνέχεια τις εκλογές. Η δεύτερη μεγαλύτερη ωμή προδοσία που πρέπει να την θυμάται αργότερα ο κάθε δημοκράτης είναι τώρα αυτή των Παπανδρέου - Βενιζέλου που αμέσως μετά την παγίδευση όλης της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου για ένα δεύτερο τεράστιο πακέτο προς την Ελλάδα, έδωσαν με παρασκηνιακές σε σχέση με την ΕΕ διαδικασίες και με  μεγάλη προθυμία τις χρηματικές εγγυήσεις που ζητούσε η Φινλανδία για τη συμμετοχή της στο νέο πακέτο διάσωσης της χώρας. Συγκεκριμένα συμφώνησαν με τη Φινλανδία να της καταβάλουν σε χρήμα το 20% της εισφοράς της, αυτής του δεύτερου πακέτου ύψους 500 εκατ. Έτσι οι προβοκάτορες χρησιμοποιώντας τα δανεικά για να αυξάνουν ακόμα περισσότερο το χρέος της χώρας! Η δικαιολογία του Βενιζέλου ότι μας πίεζε η Φινλανδία και απειλούσε ότι δεν θα υπέγραφε και έτσι το δεύτερο πακέτο θα τινάζονταν στον αέρα, είναι γκεμπελική προπαγάνδα. Την παροχή του πακέτου και την πίστη επομένως της ΕΕ και του ευρώ δεν την διαμορφώνει ο Βενιζέλος σε διαπραγμάτευση με κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά η σύνοδος της ΕΕ. Αυτός όφειλε να απευθυνθεί αμέσως στην ΕΕ και να ζητήσει για το συμφέρον της χώρας του και της ΕΕ την συμμόρφωση της Φινλανδίας στις 21 του Ιούλη πριν υπογράψει στα κρυφά μαζί της και όχι μετά που βγήκε να κάνει τον ηθικολόγο.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ακυρώνουν όλα τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για το καθεστώς των σαμποταριστών για την επί δεκαετίες εγκατάλειψη της έρευνας και εξόρυξης των υδρογονανθράκων και του ορυκτού πλούτου, της εκμετάλλευσης των νερών, του ήλιου και του αέρα και γενικά  του φυσικού περιβάλλοντος και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Σήμερα που το καθεστώς αντιμετωπίζει τις πιέσεις της ΕΕ για την κατάργηση του κρατικού μονοπώλιου, κινητοποιείται και φράζει ανελέητα τη δίοδο σε όσες πηγές ενέργειας δεν είναι δυνατόν να ξεπουλήσει στο ναζιστικό άξονα και στους ανατολικούς ολιγάρχες του. Αυτές τις πηγές τις διαφυλάσσει για να τις παραχωρήσει αργότερα στα ανατολικά μεγάλα αφεντικά, και να τσακίσει κάθε πραγματική επιστημονικοτεχνική σύγχρονη και αποδοτική αναδιάρθρωση του ενεργειακού μίγματος της χώρας που είναι και θεμελιώδης όρος για κάθε σύγχρονη παραγωγή.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Οι πεντακομματικοί γκαουλάιτερ οργιάζουν Φορολογία στους καταναλωτές της ΔΕΗ υπέρ του ανατολικού κρατικοολιγάρχη Μυτιληναίου

 Μέχρι τώρα η ΔΕΗ χάριζε στον Μυτιληναίο μερικές δεκάδες εκατ ευρώ το χρόνο αφού η Αλουμίνιον αγόραζε από τη ΔΕΗ ρεύμα με 40,7 ευρώ την MWh και της πουλούσε, από το ηλεκτρικό της εργοστάσιο που είχε κατασκευαστεί υποτίθεται για να καλύπτει τις ανάγκες της, με 75 ευρώ την MWh! Το σκάνδαλο αυτό το έχουμε καταγγείλει στην Νέα. Ανατολή*. Πριν μερικές ημέρες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του  ΥΠΕΚΑ για την «Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες Ρυθμίσεις» και στο άρθρο 197 η τιμή ανά MWh της ηλεκτρικής ενέργειας που θα πουλάει στη ΔΕΗ η Αλουμίνα της εν λόγω κρατικοφασιστικής βδέλλας ανέβηκε από τα 75 στα 130 ευρώ!

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Οι προδότες προχωρούν γρήγορα την εξάρτηση της χώρας και της ΕΕ από το ρώσικο φυσικό αέριο

Έγκριση των νεοαποικιακών επενδύσεων σε χρόνο ρεκόρ
Έτσι αθόρυβα μέσα στον Ιούλιο εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης η κατασκευή του πλωτού σταθμού φυσικού αερίου (LNG) από την εταιρεία Gastrade. Η εταιρεία ανήκει 100% στον Κοπελούζο, όπως γράφει το Βήμα, που προβάλλει την επένδυση ως ελληνική τάχα, με σκοπό να αποπροσανατολίζει τους αναγνώστες του και να μπορούν να ξεπουλούν με την ησυχία τους οι πράχτορες του ναζιστικού άξονα τη χώρα στη Ρωσία και στην Κίνα.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

38 χρόνια από τη δολοφονία του ήρωα Νίκου Ζαχαριάδη γενικού γραμματέα του ΚΚΕ


Να αρνηθούμε τους δολοφόνους του για να χτίσουμε το νέο κομμουνιστικό κόμμα στα χνάρια του παλιού

 Την 1η Αυγούστου κλείνουν 38 χρόνια από την δολοφονία του γραμματέα του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδη από το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό και τους λακέδες του, τους πολιτικούς πρόγονους του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ

Μπορεί η Κίνα να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και να αυξάνει το ΑΕΠ της, όμως η 30χρονη καταπίεση του κινεζικού λαού είναι τόσο σκληρή και το μίσος του απέναντι στους σοσιαλφασίστες δυνάστες του τόσο βαθύ, που αρκετά συχνά οδηγείται στην εξέγερση. Μόλις τώρα έκανε το γύρο του κόσμου η είδηση μίας από τις δεκάδες χιλιάδες εξεγέρσεις που κάθε χρόνο γίνονται στην κινεζική επαρχία.

ΛΙΒΥΗ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΟΛΥΠΕΥΡΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΣΤΕΣ

Όσο η Λιβύη συνεχίζει να αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική διεθνή επέμβαση, τόσο δυσχεραίνεται η θέση των επιθετιστών. Είδαμε στο προηγούμενο φύλλο της Ν.Α. πώς η φιλοπόλεμη πολιτική των Ομπάμα-Κλίντον προκάλεσε την μεγάλη αντίθεση τoυ αμερικανικού κογκρέσου, που δε συναίνεσε με αυτή. Βουλευτές και των δύο κομμάτων είχαν μάλιστα υποβάλει τότε ψήφισμα αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, που όμως δεν πέρασε με 148 ψήφους υπέρ-265 κατά.